x

ACTUALIZAREA ONLINE A DATELOR
Pentru clienții OTP Bank

Pentru actualizarea datelor personale sau a datelor companiei şi ale reprezentanţilor legali/convenţionali

Click aici

Despre MiFID II

Directiva 2014/65/UE privind Piețele de Instrumente Financiare (denumită „MiFID II”) are în vedere investitorii, intermediarii de investiții financiare și locurile de tranzacționare.

Pachetul legislativ MiFID II actualizează și extinde cadrul de reglementare a serviciilor financiare adoptat prin Directiva UE MiFID I încă din 2007.

MiFID II cuprinde reguli mai stricte cu privire la instrumentele financiare și serviciile de investiții furnizate clienților, în legătură cu primirea și transmiterea de ordine, executarea acestora, tranzacționarea pe cont propriu și consultanță de investiții, prin asigurarea unui grad sporit de protecție a investitiorilor și îmbunătățirea transparenței și a supravegherii la nivelul piețelor financiare.

Principalul său obiectiv îl constituie armonizarea protecției investitorilor pe teritoriul Uniunii Europene, astfel că, un nivel mai ridicat al transparenței pre- și post-tranzacționare se va aplica atât tuturor locurilor de tranzacționare, cât și tranzacțiilor efectuate în afara locurilor de tranzacționare (OTC).

MiFID II impune cerințe mai stricte privind administrarea portofoliilor clienților, consultanță privind investițiile și oferta de produse financiare complexe.

De asemenea, introduce noi reguli de guvernanță corporativă și întărește responsabilitatea intermediarilor și autorităților naționale și europene competente cu privire la stabilitatea piețelor financiare și siguranța investițiilor financiare.

 

Document informativ privind instrumentele și serviciile de investiții

 

Politica privind conflictele de interese

Sugestii și reclamații

Vă rugăm să ne transmiteţi sugestiile sau nemulţumirile dumneavoastră legate de produsele si serviciile noastre de investitii financiare folosind unul dintre următoarele canale de comunicare:
  • E-mail: office@otpbank.ro
  • Telefon: 0800 88 22 88 / + 4021 308 57 10.

 

Ghidul pentru depunerea unei reclamații îl puteți găsi aici.