Carduri de cumpărături

 

Dacă ai nevoie de un card de credit pentru cumpărături, noi suntem aici să te ajutăm! Cardurile noastre de cumpărături pot fi folosite atât online, cât și în magazinele fizice, oferindu-ți siguranță și confort atunci când achiziționezi produsele sau serviciile favorite. Alege de mai jos opțiunea care ți se potrivește și solicită mai multe informații!

Mastercard Dual

card-cumparaturi

Cardul de cumpărături în 12 rate îți aduce mai multe beneficii decât ți-ai imaginat.
Încearcă-l gratuit în primul an!

Vreau detalii

Mastercard Mol - Compas

compas-mol

Ia-ți cardul Mastercard MOL-Compas şi primești de 2 ori mai multe puncte MultiBonus pentru fiecare plată cu cardul în benzinăriile MOL România.  

Vreau detalii

Mastercard Platinum

mastercard-platinum

Acest card de credit poate avea o limită de credit de până la 100.000 lei, stabilită în funcţie de nevoile şi de veniturile tale.

Vreau detalii

Calculat - Relaxat

carduri-credit

Cardul de credit în 6 rate fără dobândă este ideal pentru shopping. Faci cumpărături online sau plățile prin POS, oriunde în lume.     

Vreau detalii

VISA Clasic Transparent și Mastercard Standard

carduri-credit

Profită de cele mai bune beneficii oferite de OTP Bank cu cardul de credit Mastercard Standard sau VISA Clasic Transparent.

Vreau detalii

Card de credit VISA Gold

mastercard-gold

Îți oferă o serie de beneficii premium, o limită de creditare superioară și un design aparte.

Vreau detalii

Ce mai trebuie să știi

Întrebări frecvente

Reprezintă un instrument de plată prin intermediul căruia deținătorul dispune de surse bănești oferite sub forma unei limite de credit acordate de către bancă, care îi permite efectuarea de operațiuni financiare.

Poate fi utilizat pentru orice cumpărătură la comercianții fizici sau online, din țară sau străinătate.

Cardul de cumpărături poate fi accesat din orice unitate OTP Bank în baza actului de identitate dacă veniturile sunt raportate la ANAF sau prezentarea documentației de venit.

  • Vârsta: 23-65 ani;
  • Vechime în muncă: 
    - minimum 3 luni de activitate la angajatorul curent (inclusiv pentru pensionarii care au contracte de muncă suplimentare); 
    - mai mult de 12 luni de activitate în calitate de PFA. 
  • Rezidență în România.
  • Venitul minim net lunar: salariul minim net pe economie 
     

Ai la dispoziție două modalități prin care poți autoriza plățile online: autentificare biometrică (amprenta digitală sau recunoașterea facială) prin aplicația SmartBank sau autentificare prin doi factori (parolă statică + parola dinamică 3D Secure). Detalii aici.

Dacă ți-ai uitat parola, sună la Centrul de procesare carduri ROMCARD SA, la numărul 021.402.0029 sau departamentul de Relații Clienți OTP Bank la numărul 0800 88 22 88 sau + 4021 308 57 10 apelabil și din străinătate. Noua ta parolă va fi formată din ultimele 6 cifre din CNP.     

Apoi, pentru o siguranță sporită va fi necesară schimbarea parolei statice inițiale, cu o parolă nouă formată din 6 cifre, cunoscută doar de tine. Pentru următoarele tranzacții online vei utiliza parola statică setată de tine în acest pas.

Da, poți solicita maximum 3 carduri de credit suplimentare atașate aceleiaşi limite de credit.

Cardul de cumpărături este un instrument de plată ce are ataşată o limită de credit în LEI oferită de către bancă în funcţie de venitul tău lunar net.  Cu cardul de cumpărături poți face cumpărături cu 0% dobândă fie prin programul de rate, fie prin perioada de graţie.

Descoperitul de cont (numit şi overdraft) este o facilitate pe cont, oferită de către bancă în funcţie de salariul încasat în contul respectiv, şi poate fi de maximum 6 salarii nete. Overdraft-ul poate fi acordat în LEI. Poţi ataşa contului respectiv un card de debit cu care efectuezi plăţi şi retrageri de numerar cu comisioanele şi taxele aferente cardului. Nu vei avea costuri extra pentru aceste tranzacţii, este necesar să achiţi lunar doar dobânda aferentă overdraft-ului.
 

Contează valuta în care este emis cardu. Mai precis:
a.    Pentru tranzacțiile efectuate în moneda contului, Banca va debita din cont valoarea tranzacțiilor efectuate în moneda contului;
b.    Pentru tranzacțiile efectuate pe teritoriul României în altă monedă decât moneda contului, Banca va debita contul utilizând ca monedă de referinţă LEI. Schimbul valutar între moneda în care se realizează tranzacţia şi moneda de referinţă LEI se face de către Organizaţia internaţională de carduri Mastercard / Visa la cursul sau de la Data Decontării;
c.    Pentru tranzacțiile efectuate în străinătate cu Cardul, Banca va debita contul utilizând ca monedă de referinţă EUR, după cum urmează:
        i. Schimbul valutar între moneda în care se efectuează tranzacţia şi moneda de referinţă EUR se efectuează de către organizaţia internaţională de Carduri Mastercard/ Visa la cursul sau de la Data Decontării;
       ii. Pentru debitarea contului în LEI, Banca utilizează Cursul de Schimb de Referință al Băncii din ziua decontării tranzacției, publicat pe pagina de internet a Băncii.

Da. Dacă doriţi să utilizaţi cardul emis de OTP Bank România la bancomatele din străinătate aparţinând OTP Group, se va percepe un comision de retragere numerar de numai 3.5 LEI / 1 EUR pe tranzacție.
Băncile membre OTP Group în Europa pot fi localizate în ţări precum: Ungaria, Slovacia, Croaţia, Bulgaria, România, Ucraina, Serbia şi Rusia.

Da. Poți face plăți cu cardul tău dacă ai selectat în momentul solicitării cardului, sau ulterior prin OTPdirekt sau în sucursală, opţiunea “plăți pe internet”.

Lista tranzacţiilor şi soldul contului aferente cardului tău de cumpărături sunt disponibile în extrasul de card pe care îl primești lunar prin OTPdirekt sau prin e-mail. Totodată, poţi afla soldul contului de card la bancomatele OTP Bank, unde poți obţine şi o listă a ultimelor 5 tranzacţii efectuate sau poți accesa informația prin OTPdirekt în cazul în care ai activat serviciul.

Pot utiliza cardul meu și în străinătate?Da, poți utiliza cardul tău emis in lei sau euro și în străinătate pentru plăți la comercianți și retrageri de numerar. În acest caz, vei primi valuta aferentă ţării unde te afli. Îți recomandăm să consulți tariful de taxe și comisioane aici.

Da, poți utiliza cardul tău emis in lei sau euro și în străinătate pentru plăți la comercianți și retrageri de numerar. În acest caz, vei primi valuta aferentă ţării unde te afli. Îți recomandăm să consulți tariful de taxe și comisioane aici.

Limitele de tranzacţionare sunt limite zilnice sau lunare setate pentru cardul tău sau pentru subcardul emis pe contul tău. Acestea au valori implicite la emitere, însă pot fi modificate la cerere,  prin OTPdirekt, apel în Contact Center sau prin orice sucursală.

Cardul co-brand OTP-MOL Compas este un card de cumpărături ce poate fi utilizat la orice comerciant din ţară sau străinătate. Avantajul acestui card este de a obţine puncte MultiBonus duble în momentul utilizării lui la benzinăriile MOL din ţară. Detalii aici.

Pentru cardurile Multibonus, asistenţa este asigurată exclusiv de MOL România prin Serviciul Relaţii Clienţi (021) 204.85.26 sau 0800 800665 (non-stop).

Numărul maxim de zile în care nu se percepe dobândă pentru tranzacţiile la comercianţi. De exemplu, perioada de graţie de 55 de zile se aplică pentru cumparăturile efectuate în ziua de 1 a lunii şi până pe data de 25 a lunii viitoare, ceea ce înseamnă că până pe 25 (luna viitoare) poţi rambursa întreaga sumă utilizată pentru cumpărături fără a plăti dobândă.

În cazul în care nu mai ești în posesia cardului tău este necesară blocarea accesului la sumele din cont. Poți face acest lucru direct prin OTPdirekt sau din aplicația SmartBank sau sunând la numărul 0800 88 22 88 (apelabil gratuit din orice reţea fixă sau mobilă din România) sau la numărul +40 21 308 57 11 (apelabil şi din străinătate).

Ai nevoie de un card de debit?

Explorează beneficiile cardurilor de debit OTP Bank și alege-l pe cel potrivit nevoilor tale.

Alege-ți cardul potrivit