Credit de nevoi personale cu preaprobare online

close

În perioada 23 noiembrie 2020 – 31 decembrie 2020, programul de lucru al tuturor unităților OTP Bank va fi de luni până vineri, între 10:00 și 17:00. Află mai multe.

Credit de nevoi personale cu preaprobare online

Fericirea se află după colț. Visul pe care îl tot amâni din lipsă de bani poate deveni acum realitate. Aplică pentru un credit de nevoi personale cu PREAPROBARE ONLINE prin serviciul OTPdirekt și primești oferta personalizată în doar 10 minute. Încearcă și tu un mod rapid de a face rost de bani pentru visele tale!

Sumă creditabilă

2.000 – 44.000 lei

Perioadă de rambursare

6 – 60 de luni

Dobândă de la

8,76% până la 13,61%

Care sunt avantajele unui credit de nevoi personale cu PREAPROBARE ONLINE?

 • Aplici online și în doar 10 minute primești oferta personalizată pentru nevoile tale.

 • Nu ai nevoie de adeverință de venit.

 • Dacă nu finalizezi solicitarea pe moment, poți reveni oricând în aplicația OTPdirekt și continui de unde ai rămas.

 • Primești online în avans documentația contractuală după confirmarea ofertei.

 • Nu te punem pe drumuri! Faci doar o singură vizită în sucursală pentru semnarea documentelor și primirea banilor (dacă informațiile introduse în aplicația ONLINE sunt complete și corespund verificărilor).

 • Poți folosi banii pentru refinanțarea altor credite existente la un preț avantajos. În plus, poți să rămâi și cu bani pentru proiectele tale.

Care sunt pașii pentru obținerea creditului?

 • Accesează aici aplicația Credit de Nevoi Personale cu PREAPROBARE ONLINE pusă la dispoziție prin platforma OTPdirekt.

 • Alege suma și perioada de creditare.

 • Introdu și confirmă numărul tău de mobil.

 • Introdu datele personale solicitate.

 • Alege oferta care ți se potrivește.

 • Alege unitatea teritorială unde dorești să se finalizeze aplicația de credit.

 • Vezi oferta finală în platformă sau solicită să o primești pe email.

Cum funcționează?

Prezentare video

Cum poți aplica pentru credit?

Online

În aplicația ONLINE

Accesează aplicația din OTPdirekt
și efectuează simularea pentru creditul dorit.

Accesează aplicația

Prin telefon

Solicită Call back,
și te vom suna noi în cel mai scurt timp.

Solicită Call back

Produse similare recomandate

Credit de nevoi personale

Pentru un echilibru în buget și mai mult confort acasă.

Vreau detalii

Credit ipotecar

Casa pe care ți-o dorești poate fi în sfârșit a ta.

Vreau detalii

Criterii de eligibilitate

Ești eligibil pentru a obține Creditul de Nevoi Personale cu PREAPROBARE ONLINE dacă îndeplinești cel puțin următoarele criterii:

 • Ai minimum 23 de ani la data solicitării creditului și maximum 65 de ani la data maturității creditului;

 • Ești rezident în România;

 • Nu ești client OTP Bank România și nu ai conturi active la data solicitării creditului;

 • Ai minimum 12 luni experiență profesională cumulată;

 • Ai minimum 6 luni de activitate la angajatorul curent;

 • Salariul tău net lunar este de minimum 1.500 lei*;

 • Veniturile acceptate sunt cele salariale și tichetele de masă;

 • Nu se acceptă co-debitor.

 • * în cazul în care obții venituri de la mai mulți angajatori, se acceptă cumularea acestora atât timp cât cel puțin unul din venituri este echivalentul salariului minim pe economie.

Refinanțare

Cu Creditul de Nevoi Personale cu PREAPROBARE ONLINE poți refinanța orice tip de credit, indiferent de tipul garanției, inclusiv carduri de credit, dacă suma necesară se încadrează în limita a 44.000 lei.

Operațiunea de refinanțare este posibilă atât în condițiile în care împrumutul care face obiectul refinanțării este acordat de o altă bancă, cât și de alți creditori (exemplu: societăți de credit ipotecar, CAR, IFN, societăți de leasing, firme de construcții, dezvoltatori).

În cazul refinanțării, pentru finalizarea solicitării de credit în sucursala aleasă de tine în aplicația online, trebuie să te prezinți cu documentele prevăzute în oferta de credit pe care o primești pe e-mail la finalizarea cererii online.

Dacă ai orice fel de întrebări pentru noi, contactează-ne sau vino în sucursalele noastre pentru a lămuri toate aspectele legate de viitorul tău credit.

Întrebări frecvente

Pentru aprobarea creditului, salariul tău net lunar minim trebuie să fie de 1.500 lei. Dacă obții venituri de la mai mulți angajatori, se acceptă cumularea acestora atât timp cât cel puțin unul din venituri este echivalentul salariului minim pe economie.

Persoanele autorizate sunt: Directorul general, Directorul financiar, Director de resurse umane, Responsabil salarizare, Director contabilitate. Este necesar ca pe adeverinţă să se completeze şi funcţia exactă a persoanei cu drept de semnătură.

Dacă ești pensionar şi decizia de pensionare este definitivă sau revizuibilă*, în funcţie de nevoile și planurile tale poţi solicita credit de nevoi personale pentru pensionari, în condiţii avantajoase sau, în funcţie de suma dorită, credit de nevoi personale cu ipotecă sau credit ipotecar. Trebuie să iei în considerare şi caracteristicile creditelor respective, prezentate pe paginile acestora.

* În cazul pensiei cu revizuire periodică, creditul va fi acordat numai pe perioada egală cu numărul de luni rămase până la expirarea deciziei, respectând durata minimă a produsului.

În cazul creditului pentru achiziţionarea de locuinţe este necesară asigurarea imobilului pe toată perioada de creditare (polița de asigurare facultativă și polița obligatorie PAD).

Pentru plata ratelor aferente creditului tău poţi fie să te prezinți în sucursalele OTP Bank, fie să efectuezi transferuri în contul tău curent (de unde va fi retrasă suma necesară la scadenţă). În cazul în care creditul este în altă valută decât cea în care a fost deschis contul curent, schimbul valutar se va efectua în mod automat la data scadenţei.

Pentru a putea fi ipotecată, locuinţa trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 • să reprezinte o proprietate pentru locuit: casă, vilă, apartament
 • să fie liberă de sarcini
 • să fie inclusă în circuitul civil
 • să fie situată în localitate
 • să nu fie deteriorată, incompletă sau într-un stadiu avansat de uzură

Fondurile de credit acordate vor fi transferate în contul vânzătorului (deschis în mod gratuit acestuia), iar comisionul de retragere din contul curent a numerarului pentru sumele provenind din credite ipotecare este setat la 0%.

Factura de utilităţi este solicitată pentru a putea verifica adresa de domiciliu ce apare pe actul de identitate. Nu este obligatoriu ca factura de utilităţi să fie pe numele aplicantului. În locul acesteia este acceptat şi documentul de proprietate.

Da, poți aplica pentru un credit împreună cu încă un membru al familiei. Ambii solicitanţi trebuie să îndeplinească criteriile de eligibilitate pentru creditul respectiv.

Poți apela la procedura de refinanţare de la OTP Bank dacă deții un istoric de cel puţin 6 luni cu actualul credit şi este:

 • credit de nevoi personale cu/fără ipotecă
 • credit ipotecar pentru achiziţia de locuinţe
 • card de credit
 • descoperit de cont (overdraft)

Întreruperile pe cartea de muncă sunt perioada de timp în care nu ai avut activitate profesională. Nu sunt considerate întreruperi: concediul de maternitate, concediul medical, serviciul militar, concediul de studii, concediul pentru incapacitate temporară de lucru.

Da, poți aplica pentru un credit dacă obții venituri din indemnizaţe pentru creşterea copilului. În funcție de produsul pentru care aplici, banca poate solicita prezența unui codebitor.

În aceste condiţii poți solicita un credit pe maximum perioada rămasă până la expirarea contractului de muncă, cu respectarea duratei minime stabilite pentru creditul respectiv.

Pentru a obţine informaţii referitoare la creditele noastre este necesar să vizitezi orice unitate OTP Bank sau să contactezi serviciul Call Center la numărul de telefon: 0800 88 22 88 (apelabil gratuit din orice reţea fixă sau mobilă din România) sau la numărul +4021 308 57 10 (apelabil şi din străinătate), de luni până vineri, între orele 8:30 şi 21:00.

Pentru a putea cunoaşte care este suma maximă pe care o poţi obţine, solicită un calcul de buget informativ în funcţie de veniturile lunare nete. Dacă îndeplinești condiţiile de creditare şi decizi să aplici pentru un astfel de credit, este necesar să te prezinți la orice unitate OTP Bank cu actele solicitate pentru creditul respectiv.

Etapele pentru contractarea unui credit sunt:

 • efectuarea calculului preliminar și semnarea documentelor necesare în vederea generării ofertei personalizate;
 • depunerea cererii de credit și a documentelor de venit pentru analiza dosarului;
 • depunerea documentelor pentru imobil/ teren şi efectuarea evaluării acestuia – pentru creditele cu ipotecă;
 • semnarea contractului de credit, iar pentru creditele cu ipotecă și a contractelor de vânzare-cumpărare şi de ipotecă (se realizează la sucursala OTP Bank) şi plata către vânzătorul imobilului/teren.