Card de credit OTP Mastercard Platinum

Card de credit OTP Mastercard Platinum

Pentru că viața merită trăită din plin, la OTP Bank am creat un produs unic și exclusiv pentru tine. Finanțează-ți visele și profită de fiecare moment, oriunde te-ai afla, cu ajutorul cardului de credit OTP Mastercard Platinum. Ai acces la o limită de credit de până la 100.000 lei, ca să te bucuri de viața pe care ți-o dorești.

Primești o limită generoasă de până la 100.000 lei, pe care o poți folosi oriunde și oricând

Faci cumpărături? Nicio problemă! Ai comision zero de utilizare la comercianți, oriunde în lume

Primul an e gratis: ai taxă de administrare zero

Care sunt avantajele cardului de credit OTP Mastercard Platinum?

 • Primești o limită generoasă de până la 100.000 lei, pe care o poți folosi oriunde și oricând;

 • Faci cumpărături? Nicio problemă! Ai comision zero de utilizare la comercianți, oriunde în lume;

 • Primul an e gratis: ai taxă de administrare zero;

 • Primești alerte SMS pentru fiecare tranzacție efectuată cu cardul, prin activarea acestui serviciu din OTPdirekt;

 • Plătești mai relaxat cu telefonul mobil prin aplicația OTPay pentru telefoanele Android sau prin Apple Pay pentru dispozitivele Apple

 • Cardul de credit Mastercard Platinum îți oferă acces în peste 1.100 de saloane internaționale business, în aeroporturi din întreaga lume prin intermediul programului LoungeKey. Înregistrează cardul pe website sau în aplicația mobilă LoungeKey (App Store sau Google Play) și află informații cu privire la politica de utilizare pentru lounge-ul dorit. Accesul se realizează prin prezentarea cardului Mastercard Platinum și menționarea participării în programul LoungeKey. Prezentarea cardului reprezintă acordul tău pentru utilizarea serviciului LoungeKey conform condițiilor si costurilor de utilizare.

  Pentru fiecare vizită într-unul dintre saloanele LoungeKey este percepută o taxă atât pentru deținătorul de card cât și pentru însoțitor, dacă este cazul. 
  Valoarea taxei este de 30 USD /vizită, fiind percepută pentru fiecare vizitator (deținător sau însoțitor). Taxa se va percepe în valuta contului aferent cardului de credit Mastercard Platinum cel târziu în data de 20 a lunii imediat următoare efectuării vizitei, la cursul de vânzare al băncii din ziua debitării. Consultă cursul valutar al băncii la zi.

 • Ai 10% discount la călătoriile efectuate cu BlackCab dacă plătești cu cardul tău de credit Mastercard Platinum. În plus, ai și tarif preferențial pentru transferul la aeroport. Află cum beneficiezi de ofertele BlackCab.

 • Poți folosi cardul de credit OTP Mastercard Platinum oriunde în lume, în orice locație care afișează sigla Mastercard;

 • Ai acces gratuit în salonul MASTERCARD BUSINESS LOUNGE în Aeroportul Internațional Henri Coandă. Află mai multe

 • Te bucuri de toate reducerile exclusive ale programului Mastercard Premium & Business (vezi aici catalogul reducerilor).

 • Beneficiezi de pachetul de asigurari in decursul călătoriilor în străinătate:
  - Asistență medicală de urgență
  - Spitalizare
  - Asigurare în cazul pierderii bagajelor
  - Asigurare în cazul întârzierii zborului și altele

 • Asigurare gratuită pentru cumpărături online oferită de Mastercard. Află mai multe detalii aici.

 • Beneficiezi de programul Priceless Cities, program plin de experienţe surprinzătoare în peste 40 de orașe din întreaga lume, prin simpla înregistrare şi rezervare în platforma: www.priceless.com;

Cum poți solicita un card de credit Mastercard Platinum de la OTP Bank?

Acum e mai simplu ca niciodată să trăiești viața pe care o dorești! Vino în orice unitate OTP Bank pentru a discuta toate beneficiile pe care ți le poate aduce un card de credit Mastercard Platinum.

Consultanții noștri îți vor face o ofertă personalizată, în funcție de veniturile tale și de visele pe care dorești să le îndeplinești.

Model de calcul informativ

Iată un exemplu reprezentativ al calculului unui card de credit:

DAE 26.82% p.a. a fost calculată presupunând că suma de 5.367 ei a fost acordată pe doi ani, utilizată imediat la începutul contractului și rambursată în 24 plăți lunare egale considerând dobânda anuală aplicată de 24%, rată fixă.

Cum obții cardul?

Vino la noi

Vino în sucursala OTP Bank
și hai să discutăm cea mai potrivită variantă.

Sucursale și ATM-uri

Contactează-ne telefonic

Solicită informații apelând serviciul HelpDesk
la numărul de telefon (+4021) 308 57 10.

Apelare HelpDesk

Produse similare recomandate

Card de cumpărături în rate fără dobândă

Cumpărături în rate fără griji

Vreau detalii

Card de cumpărături în 12 rate

Împlinește-ți toate dorințele!

Vreau detalii

Întrebări frecvente

Cardul este înrolat automat în sistemul 3D Secure, pentru ca tu să te poți bucura de tranzacții în siguranță.

Pentru mai multe detalii click aici.

În cazul în care ai uitat parola statică setată de tine, te rugăm să apelezi Centrul de procesare carduri ROMCARD SA, la numărul 021.402.0029 sau departamentul de Relații Clienți OTP Bank la numărul 0800 88 22 88 sau + 4021 308 57 10 apelabil și din străinătate. Parola va fi setată la valoarea inițială, adică ultimele 6 cifre din CNP-ul tău.

Da, poți solicita maximum 2 carduri de credit suplimentare atașate aceleiaşi limite de credit.

Cardul de cumpărături este un instrument de plată ce are ataşată o limită de credit în LEI oferită de către bancă în funcţie de venitul lunar net. Un avantaj al cardului de cumpărături este reprezentat de posibilitatea de a face cumpărături cu 0% dobândă fie prin programul de rate, fie prin perioada de graţie.

Descoperitul de cont (numit şi overdraft) este o facilitate pe cont, oferită de către bancă în funcţie de salariul încasat în contul respectiv, şi poate fi de maximum 6 salarii nete. Overdraft-ul poate fi acordat în LEI. În cazul overdraft-ului, poţi ataşa contului respectiv un card de debit cu care poţi efectua plăţi şi retrageri de numerar cu comisioanele şi taxele aferente cardului. Pentru aceste tranzacţii, pentru descoperitul de cont este necesar să achiţi lunar doar dobânda aferentă.

În cazul în care utilizezi cardul în altă monedă, în funcţie de valuta în care acesta este emis, se realizează conversie valutară astfel:

 1. Pentru tranzacțiile efectuate în moneda contului, Banca va debita din cont valoarea tranzacțiilor efectuate în moneda contului;
 2. Pentru tranzacțiile efectuate pe teritoriul României în altă valută decât valuta de cont, Banca va debita contul cu echivalentul operațiunii și a comisioanelor aferente. Conversia se efectuează, după caz, la cursul aplicabil intern de vânzare-cumpărare EURO/LEI la tranzacțiile cu cardul din ziua decontării, curs afișat pe siteul Băncii și în unitățile teritoriale;
 3. Pentru tranzacțiile efectuate în străinătate cu Cardul, Banca va debita contul utilizând ca monedă de referinţă EUR, după cum urmează:
  1. Schimbul valutar între moneda în care se efectuează tranzacţia şi moneda de referinţă EUR se efectuează de către organizaţia internaţională de Carduri Mastercard/ VISA la cursul său de la Data Decontării;
  2. Pentru debitarea contului în LEI, Banca utilizează Cursul de Schimb de Referință al Băncii din ziua decontării tranzacției, publicat pe pagina de internet a Băncii.

Da. Dacă doriţi să utilizaţi cardul emis de OTP Bank România la bancomatele din străinătate aparţinând OTP Group, se va percepe un comision de retragere numerar de numai 3.5 LEI / 1 EUR pe tranzacție.

Băncile membre OTP Group în Europa pot fi localizate în ţări precum: Ungaria, Slovacia, Croaţia, Bulgaria, România, Ucraina, Serbia şi Rusia.

Da, poţi efectua plăţi cu cardul tău dacă ai selectat în momentul solicitării cardului, sau ulterior prin OTPdirekt sau în sucursală, opţiunea “plăți pe internet”.

Lista tranzacţiilor şi soldul contului aferente cardului tău de cumpărături sunt disponibile în extrasul de card pe care îl primești lunar prin OTPdirekt sau prin e-mail. Totodată, poţi afla soldul contului de card la bancomatele OTP Bank, unde poți obţine şi o listă a ultimelor 5 tranzacţii efectuate.

Da, acest card poate fi utilizat în România. În momentul utilizării acestuia la bancomat, vei putea retrage numerar în LEI.

Da, poți utiliza cardul respectiv în străinătate pentru retragerea de numerar. În acest caz, vei primi valuta aferentă ţării unde te afli.

Limitele de tranzacţionare sunt limite zilnice sau lunare setate pentru cardul tău sau pentru subcardul emis pe contul tău. Acestea au valori implicite la emitere, însă pot fi modificate la cerere, fie prin OTPdirekt, fie în sucursală.

Persoanele autorizate să semneze adeverinţa de venit sunt: Directorul general, Directorul financiar, Director de resurse umane, Responsabil salarizare, Director contabilitate. Este necesar ca pe adeverinţă să se completeze şi funcţia exactă a persoanei cu drept de semnătură.

Cardul co-brand OTP-MOL este un card de cumpărături ce poate fi utilizat la orice comerciant din ţară sau străinătate. Avantajul acestui card este de a obţine puncte duble în momentul utilizării lui la benzinăriile MOL din ţară.

Pentru cardurile Multibonus, asistenţa este asigurată exclusiv de MOL România prin Serviciul Relaţii Clienţi (021) 204.85.26 sau 0800 800665 (non-stop).

Pentru cardurile de credit OTP-MOL te rugăm să contactezi OTP Bank “Call Center”: 0800 88 22 88 (08:30 - 21:00, apelabil gratuit din orice reţea fixă sau mobilă din România) – gratuit sau OTPBank “ Serviciul Carduri” (021) 308.57.11 (non-stop)

Da. Toate cardurile emise de OTP Bank România pot fi utilizate în străinătate, indiferent dacă sunt emise în LEI sau EUR.

Persoanele ce nu au împlinit 18 ani pot obţine un card de debit Junior Plus, ataşat unui cont Junior plus. Pentru a solicita acest card, este necesar ca solicitantul să ajungă împreună cu părinţii într-o sucursală OTP Bank cu actul de identitate.

Perioada de graţie aplicabilă cardurilor de cumpărături este reprezentată prin numărul maxim de zile în care nu se percepe dobândă pentru tranzacţiile la comercianţi. De exemplu, perioada de graţie de 55 de zile se aplică pentru cumparăturile efectuate în ziua de 1 a lunii şi până pe data de 25 a lunii viitoare, ceea ce înseamnă ca până pe 25 (luna viitoare) poţi rambursa întreaga sumă utilizată la cumpărături fără a plăti dobândă.

În cazul în care nu mai ești în posesia cardului tău este necesară blocarea accesului la sumele din cont. Poți face acest lucru direct din aplicația SmartBank sau sunând la numărul 0800 88 22 88 (apelabil gratuit din orice reţea fixă sau mobilă din România) sau la numărul +40 21 308 57 11 (apelabil şi din străinătate).