close

Vă atragem atenția asupra creșterii tentativelor de fraudă prin metoda spoofing, prin care atacatorii apelează potențiale victime de pe un număr de telefon care pare a fi al băncii și se prezintă drept angajați ai instituțiilor financiare. Vă recomandăm să fiți vigilenți și să nu comunicați nimănui date confidențiale precum credențialele de acces la contul bancar (IB) sau datele de securitate aferente cardului bancar.

Autentifică-te #MaiRelaxat

Noua metodă de login disponibilă din 19 decembrie

Acces ușor, rapid, oricând şi de oriunde

Utilizatorul poate fi personalizat

Ce înseamnă #BankingMaiRelaxat? Ai acces rapid și în siguranță, oricând şi de oriunde, la servicii bancare de calitate. Din 19 decembrie 2022, te poți autentifica şi mai ușor în aplicațiile de internet şi mobile banking de la OTP Bank.

În OTPdirekt şi în SmartBank ai nevoie doar de Utilizator și parolă. Intri în meniul Profilul tău, secțiunea Setări, îți alegi Utilizatorul, alegi o parolă ușor de reținut și te bucuri de toate beneficiile digital banking. Poți încerca apoi și conectarea prin amprentă digitală sau prin recunoaștere facială. Îți recomandăm această metodă de autentificare prin biometrie.
 

Cum te autentifici în OTPdirekt şi SmartBank? Simplu.

 

Cu Utilizatorul și parola alese de tine;

Prin Autentificare biometrică: folosind amprenta digitală sau recunoaştere facială.

 • Nu ai reușit să setezi Utilizatorul până la data de 19 decembrie? Rămâi relaxat. Accesează în continuare aplicația folosind:

 • Ultimele 10 cifre de pe Card;
  Exemplu: 7700039653

 •              sau

 • Codul de client şi Utilizatorul.
  Exemplu: 1259333|utilizator 
  Se scriu fără spațiu între ele și cu simbolul "|" (bară dreaptă verticală)

 • Și mai ai un motiv de relaxare: dacă nu îţi aminteşti datele de autentificare, le poți recupera din pagina de autentificare a aplicației de internet banking (OTPdirekt) sau a aplicației de mobile banking (SmartBank).

 • Încă nu eşti pregătit pentru schimbare?

 • Ne-am gândit și la această variantă, asa ca datele tale actuale de autentificare vor mai fi valabile şi după 19 decembrie 2022 pentru a experimenta schimbarea în propriul tău ritm.

Întrebări frecvente

Accesează „Ai uitat utilizatorul” din pagina de autentificare a aplicatiei. Utilizatorul va fi trimis prin SMS la numărul de telefon înregistrat pentru serviciul OTPdirekt după ce introduci ultimele 6 caractere din CNP / NIF și numărul de telefon.

Accesează „Ai uitat parola” din pagina de autentificare a aplicației de internet banking (OTPdirekt) sau a aplicației de mobile banking (SmartBank). Introdu Utilizatorul și ultimele 6 caractere din CNP / NIF, alege-ți o nouă parolă și confirmă schimbarea cu ajutorului token-ului fizic sau virtual (SMS).

Dacă nu ai Utilizatorul setat prin intermediul aplicației de internet banking (OTPdirekt) sau a aplicației de mobile banking (SmartBank), fii fără griji. Te poți conecta utilizând ultimele 10 cifre ale cardului (exemplu: 7700039653) sau Codul de client urmat de utilizator (exemplu: 1259333|utilizator). Fii atent insa la simbolul bara dreapta verticala care trebuie folosit intre Cod client si Utilizator. 

Indiferent de modul de autentificare pe care l-ai ales, parola ta rămâne neschimbată.
 

Aplicația SmartBank se actualizează doar din magazinele oficiale (AppStore, Magazin Play) în funcție de sistemul de operare al telefonului. 

Nu este obligatoriu să-ți setezi un utilizator prin intermediul aplicației de internet banking (OTPdirekt) sau a aplicației de mobile banking (SmartBank). Totuși, pentru un plus de securitate, îți recomandăm alegerea unui utilizator.

Tutorial SmartBank