close

Vă atragem atenția asupra creșterii tentativelor de fraudă prin metoda spoofing, prin care atacatorii apelează potențiale victime de pe un număr de telefon care pare a fi al băncii și se prezintă drept angajați ai instituțiilor financiare. Vă recomandăm să fiți vigilenți și să nu comunicați nimănui date confidențiale precum credențialele de acces la contul bancar (IB) sau datele de securitate aferente cardului bancar.

Apple Pay este la OTP Bank

Cu Apple Pay plătești direct cu dispozitivul tău mobil iPhone, Apple Watch sau iPad, rapid și în siguranță.

Poți să adaugi în Apple Pay toate cardurile Mastercard și Visa emise de OTP Bank.

Cum adaugi un card în Apple Pay?

 • 1. Deschizi aplicația Wallet

 • 2. Apeşi butonul "+"

 • 3. Scanezi cardul sau introduci manual datele acestuia

 • 4. Urmezi instrucțiunile

 • 5. La sfârșit primești și o parolă unică prin SMS pe care trebuie să o introduci în aplicație

apple si visa

Vezi pașii aici:

Activează plata cu Apple Watch

 • 1. Deschizi aplicația Watch pe iPhone-ul tău
 • 2. Selectezi „Wallet & Apple Pay”

 • 3. Apeşi „Add Credit or Debit Card”

 • 4. Urmezi instrucțiunile

 • 5. La sfârșit primești și o parolă unică prin SMS pe care trebuie să o introduci în aplicație

Cum plătești?

Cu Apple Pay plătești direct cu dispozitivul tău iPhone, Apple Watch sau iPad, rapid și în siguranță.

Plata este sigură, deoarece te autentifici prin “Touch ID” ,“Face ID” sau “Parolă”, în funcție de dispozitivul Apple utilizat.

Cum setezi cardul ca primă opţiune de plată în Apple Pay?

 • 1. Deschizi aplicația Configurări pe iPhone-ul tău

 • 2. Selectezi „Wallet & Apple Pay”

 • 3. Selectezi opțiunea Card implicit pentru cardul tău Mastercard sau Visa de la OTP Bank.

Cum plătești cu FaceID

Cum plătești cu TouchID

 

Cu Apple Pay poți plăti în orice magazin din țară sau din străinătate care acceptă plata contactless, în aplicații mobile sau pe site-uri care acceptă Apple Pay.

 

Consultă aici termenii și condițiile de utilizare a serviciului Apple Pay.

Nu ai card la OTP Bank?

Aplică pentru un card de debit sau card de cumpărături și bucură-te de beneficiile oferite!

Întrebări frecvente

Simplu. Ca să plătești, va trebui să te autentifici prin Touch ID, Face ID sau parolă, apoi să apropii iPhone-ul sau Apple Watch-ul de terminalul POS. La unele POS-uri, va trebui să introduci și codul PIN al cardului.

Poți plăti fie cu iPhone-ul, fie cu iPad-ul. Tot ce trebuie să faci este să selectezi Apple Pay când alegi metoda de plată, apoi să confirmi plata cu Face ID, cu Touch ID sau cu parola.

Vei plăti folosind browserul web Safari pe iPhone, iPad sau MacBook. Nu e nevoie să îți creezi un cont sau să completezi formulare lungi. Selectezi Apple Pay ca metodă de plată și confirmi. De asemenea, poți plăti de pe MacBook folosind Touch ID.

Nu, comisionul este ZERO.

Plata cu Apple Pay este la fel de sigură ca orice plată pe care o faci cu un card contactless obișnuit. Pentru fiecare tranzacție va trebui să te autentifici folosind Face ID, Touch ID sau parola.

Pe numărul de telefon mobil declarat la bancă o să primești o parolă unică prin SMS, pe care trebuie să o introduci în aplicație pentru a înrola cu succes cardul OTP Bank în Apple Pay. Pentru actualizarea numărului de telefon te rugăm să ne suni la 0800 88 22 88.

Dacă dispozitivul tău este pierdut sau furat, poți anula posibilitatea de plată prin Apple Pay din aplicația Find My Phone sau din contul tău Apple, chiar dacă dispozitivul tău este offline și nu este conectat la o rețea de date mobile sau o reţea wi-fi. Totodată, iţi recomandăm să ne anunţi cât mai repede, la numărul 0800 88 22 88 sau să iţi blochezi cardurile prin aplicaţia Smart Bank sau pe Internet Banking.

Dispozitive Cumpărături Plăți pe internet Plăți în aplicații
iPhone SE, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s, iPhone 6s Plus, iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS max, iPhone XR X X X
iPad mini 3, iPad mini 4, iPad Air 2, iPad Pro, iPad   X X
Apple Watch X X X
MacBook Pro cu Touch ID     X
 • Păstrează în siguranță dispozitivul pe care ți-ai înrolat un card în Apple Pay, precum și datele cardului tău;
 • Este indicat ca parola dispozitivului tău să fie complexă ( să conțină cifre, litere, caractere speciale). Acest lucru îți va proteja dispozitivul în cazul în care îl pierzi sau îți este furat;
 • Ține cont de faptul că toate parolele de tip Touch ID / Face ID înregistrate pe un dispozitiv pot fi folosite pentru tranzacții prin Apple Pay.

Tranzacțiilor prin Apple Pay li se aplică limitele standard aferente cardului tău. Limitele de tranzacționare pot fi modificate ușor, din Internet Banking și din aplicația SmartBank sau prin apel la telefon 0800 88 22 88.

Bineînțeles, dacă plățile sunt efectuate prin cardurile de credit Mastercard de la OTP Bank care oferă plata în rate. Modalitatea de plata în rate rămâne neschimbată.

Lista cu ultimele 10 tranzacţii se poate vizualiza în aplicaţiile Wallet sau Watch, în funcţie de dispozitivul Apple pe care l-ai folosit să plăteşti.