Fonduri de investiții distribuite de OTP Bank

Fonduri de investiții distribuite de OTP Bank

Investește acum și asigură-ți un venit suplimentar pentru viitor. Profită de experiența managerilor de fond și plasează-ți economiile pe mâini bune, pentru un câștig potențial mai atractiv comparativ cu alte produse de economisire, direct proporțional cu riscul asumat.

Este simplu. Cu un efort minim de analiză, pur și simplu cumperi unități de fond pe care le păstrezi cât timp dorești

Activele fondurilor de investitii sunt plasate în mai multe tipuri de instrumente financiare, diversificarea portofoliului ajutând la diminuarea riscului

Fondurile de investiții distribuite de OTP Bank au fost selectate pentru a satisface nevoile fiecărui client 

Fonduri de investiții distribuite de OTP Bank România

Fonduri de investiții administrate de OTP Asset Management România

Ia cele mai bune decizii în funcție de nevoile și planurile tale.

Vezi detalii

Fonduri de investiții administrate de NN Investment Partners

O gamă variată de soluții și servicii de investiții te așteaptă.

Vezi detalii

Fonduri de investiții administrate de Franklin Templeton Investments

De la instituții mari la investitori individuali, fiecare dintre clienții noștri dorește același lucru. Să își atingă obiectivele financiare. Iar, timp de peste 70 de ani, i-am ajutat să facă acest lucru. Tot ceea ce facem la Franklin Templeton se concentrează pe obținerea unor rezultate mai bune pentru clienții noștri.

Vezi detalii

Fonduri de investiții administrate de Eurobank FMC-LUX

Beneficiază de diversificare suplimentară prin multiple strategii de investiții.

Vezi detalii

De ce să investești în fonduri de investiții?

Când sunt mulți, puterea crește! Așa funcționează și fondurile de investiții, care sunt formate prin asocierea mai multor investitori care și-au pus la un loc comun economiile. Scopul investițiilor într-un fond este de a participa la achiziționarea unor instrumente financiare diverse a căror valoare crește în timp.

Iată avantajele fondurilor de investiții distribuite de OTP Bank în România:

 • Este simplu. Cu un efort minim de analiză, pur și simplu cumperi unități de fond pe care le păstrezi cât timp dorești.

 • Activele fondurilor de investiții sunt plasate în mai multe tipuri de instrumente financiare, diversificarea portofoliului ajutând la diminuarea riscului. Chiar dacă anumite instrumente au evoluții negative, celelalte categorii de active pot compensa rezultatele slabe ale acestora.

 • Dacă alegi să investești în mai multe fonduri diferite, scazi riscurile și poți crește randamentul economiilor tale.

 • Fondurile de investiții distribuite de OTP Bank au fost selectate pentru a satisface nevoile fiecărui client, din punct de vedere al orizontului de investiții, nivel de risc sau valută.

 • Investițiile tale sunt pe mâini bune. Fondurile deschise de investiții sunt administrate de profesioniști calificați, cu experiență de zeci de ani pe piețele de capital.

Fonduri de investiții deschise sau închise?

În România, există două mari categorii de fonduri de investiții: deschise și închise, în funcție de modalitatea de emisiune și răscumpărare a unităților de fond.

Fondurile de investiții distribuite de OTP Bank se încadrează în prima categorie.

În cazul fondurilor închise, ai un număr limitat de unități de fond la dispoziție, pe o anumită perioadă de timp. Doar la date specifice poți subscrie sau răscumpăra unitățile dorite, conform prevederilor din documentele de constituire. Fondurile deschise de investiții, însă, îți oferă flexibilitate, în sensul că poți oricând vinde sau răscumpăra unități de fond.

Fondurile deschise de investiții emit și răscumpără în mod continuu unități de fond. Investitorii, care pot fi persoane fizice sau juridice, au oricând ocazia să își plaseze economiile în unități de fond. Banii strânși se investesc în diferite instrumente financiare, precum instrumente cu venit fix (depozite, obligațiuni etc.), instrumente derivate sau acțiuni. Astfel, tu ca investitor ai acces la un portofoliu diversificat de active.

Conform standardelor EFAMA (European Fund and Asset Management Association), în funcție de politica de investiții, fondurile deschise de investiții se clasifică în:

 • Fond deschis de investiții Monetar: investiții preponderent în instrumente ale pieței monetare (depozite, titluri de stat);

 • Fond deschis de investiții de Obligațiuni: investiții în instrumente cu venit fix, în special obligațiuni;

 • Fond deschis de investiții Mixt / Diversificat: investiții în instrumente cu venit fix și acțiuni;

 • Fond deschis de investiții de Acțiuni: investiții în acțiuni.

Principii de bază despre fondurile de investiții

Înainte să investești într-un fond, trebuie să cunoști gradul de risc al acestuia. Există o legătură direct proporțională între risc și rentabilitate, când vine vorba de investiții. În general, cu cât riscul unui fond este mai mic, cu atât rentabilitatea investiției tale este mai redusă și invers – cu cât riscul este mai mare, cu atât poate crește și rentabilitatea investiției.

Există investitori dispuși să își asume riscul unei pierderi mai mari, în speranța că situația va evolua în favoarea lor și vor obține ulterior un profit ridicat. Există și investitori prudenți, care nu vor să-și asume riscuri prea mari și care urmăresc realizarea unor profituri mai mici dar mai sigure.

Sfatul nostru este să urmărești investițiile care îți asigură un raport optim între rentabilitate și risc. Așadar, înainte să investești într-un anumit fond, trebuie să îți pui întrebarea: cât de mult ești dispus să riști?

Cât câștigi dintr-un fond de investiții?

Valoarea unităților de fond se modifică zilnic, în funcție de: încasări de dobândă, cupoane, dividende, cotațiile instrumentelor financiare din componența fondului, care sunt listate pe diferite piețe financiare. După cum evoluează în timp instrumentele din portofoliul fiecărui fond de investiții, valoarea unităților poate să crească, dar și să scadă.

Așadar, câștigul din investiția ta se calculează astfel: diferența dintre valoarea de vânzare și valoarea de achiziție a unităților de fond.

Cum alegi fondul de investiții potrivit?

Ca să devii investitor, iată ce factori să iei în calcul:

 • Ce sumă de bani ești dispus să investești;

 • Pe ce perioadă de timp îți dorești să investești;

 • Ce risc esti dispus să îți asumi;

 • Care sunt obiectivele tale financiare personale;

 • Cât de bine cunoști piețele financiare;

 • Ce resurse ai la dispoziție (timp, bani, acces la informații).

Dacă te-ai decis să devii investitor, dar nu știi încă ce fond să alegi, te invităm să parcurgi oferta de fonduri de investiții distribuite de OTP Bank.

Cum poți începe să investești?

Colegii noștri din sucursalele OTP Bank din orașul tău îți stau la dispoziție pentru mai multe detalii. În deplină siguranță și confidențialitate, îți prezentăm informațiile de care dispunem astfel încât tu să poți lua cele mai bune decizii în funcție de nevoile și planurile tale.

Cere detalii

Solicită Call Back,
și te sunăm noi în cel mai scurt timp.

Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing și profilare în acest scop de către Bancă
Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing și profilare în acest scop de către terți parteneri ai Băncii

Vino la noi

Vino în sucursală
cu actul de identitate în original.

Caută sucursala

Produse similare recomandate

Cont de economii

Pune bani deoparte pentru un viitor liniștit.

Vreau detalii

Depozite la termen

Aici, economiile tale vor fi mereu în siguranță.

Vreau detalii

Cadrul de reglementare pentru produsele de investiții

Vrei să afli mai multe detalii despre cadrul de reglementare al produselor și serviciilor de investiții OTP Bank România? 
Te rugăm să accesezi pagina MiFID II.

Important!

Fondurile de investiții prezintă nu numai avantajele ce le sunt specifice, dar și riscul nerealizării obiectivelor, inclusiv al unor evoluții nefavorabile pentru investitori, veniturile atrase din investiție fiind, de regulă, proporționale cu riscul asumat. Plasamentele în fonduri de investiții nu sunt garantate de către stat sau de vreo altă formă de garantare. Performanţele anterioare ale fondurilor nu reprezintă o garanție a realizărilor viitoare. Ca orice alt câștig realizat pe teritoriul României, câștigurile din fonduri de investiții sunt supuse impozitării, conform legislației în vigoare.

Acest material nu reprezintă consultanță de investiții. Decizia de investire vă aparține în mod exclusiv, OTP Bank România negarantând sub nicio formă evoluțiile ulterioare ale fondurilor de investiții prezentate.