Costuri pentru credit ipotecar

Credit ipotecar

 • aprobare rapidă

 • comision lunar zero de administrare credit

 • sunt acceptați până la 3 codebitori

 • avans minim începând de la 15%

 • gamă largă de venituri acceptate

 • În plus, rata dobânzii scade:

 • Dacă îți virezi venitul lunar în contul curent deschis la OTP Bank;

 • În funcție de suma creditului, aplicându-se un discount diferențiat pentru valori mai mari de 200.000 lei, respectiv 300.000 lei.

Vreau credit

Calculează-ți rata lunară!

lei
4500 885000
luni
6 360

Kalkuláció eredménye

így a
Cât vei plăti lunar
760 lei
Vreau credit
Cu dobândă de la
4,49%
Dobândă anuală efectivă (DAE) de la
4,62%


Acurateţea datelor acestui calculator şi aplicabilitatea lui în cazul tău particular nu sunt garantate. Pentru obţinerea unor informaţii exacte, vino în orice unitate OTP Bank sau sună-ne la 021 308 00 89 pentru un calcul personalizat.

 

Contactează-ne la 021 308 00 89
sau completează formularul şi vei fi contactat în legătură cu creditul tău.

*câmpuri obligatorii
Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing și profilare în acest scop de către Bancă
Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing și profilare în acest scop de către terți parteneri ai Băncii

Costuri

Avans, dobândă, DAE, alte taxe - găsești aici toate informațiile de care ai nevoie pentru creditul tău ipotecar OTP Bank!

 • Dobandă în lei: de la 4.49% până la 5.79% Info
 • DAE: de la 4,62% până la 6,07%
 • ZERO comision de deschidere cont curent
 • ZERO comision lunar de administrare credit

Exemplu reprezentativ credit ipotecar în lei:

Pentru un credit în valoare medie de 246.000 lei pe o perioadă medie de 300 luni, rată de dobândă de 4.89% (dobândă variabilă formata din marja fixa de 3,22% + IRCC): DAE este 5.05%, rata lunară este 1.422 lei (metoda de rambursare prin rate + dobândă egale), costul total al creditului este 182.611 lei, valoarea totală plătită este 428.611 lei.

În calculul DAE sunt incluse următoarele costuri: rata de dobândă aferentă creditului, comisionul de analiză dosar și comisionul lunar de administrare cont curent. Următoarele costuri nu sunt cunoscute de creditor şi, în consecinţă, nu sunt incluse în DAE: onorariile notariale si taxele de intabulare a contractului de vanzare – cumparare precum si onorariile de autentificare a contractului de ipoteca, taxa pentru înscrierea ipotecii mobiliare in RNPM, taxa de evaluare a proprietatii si costurile cu asigurarile. Acestea vor fi percepute conform tarifului practicat de furnizorul serviciilor respective.

Descriere

Faci o simulare, ne spui suma de care ai nevoie și ești gata să te muți la tine acasă. Știm că abia aștepți să devii proprietar cu acte în regulă și ți-am pregătit un credit ipotecar simplu de cerut și rapid de obținut!

 • Creditul este în lei, deci nu vei avea nicio grijă cu privire la cursul valutar;
 • Suma maxima de creditare este de până la 200.000 EUR (în echivalent lei), pe o perioadã de până la 360 luni;
 • Gama larga de venituri acceptate;
 • Sunt acceptati pana la 3 codebitori.

Vă aducem la cunoştinţă următoarele:

- că există posibilitatea modificării, în sensul majorării, a sumelor datorate, în cazul materializării riscului de rată a dobânzii, în situația în care creditul contractat are dobândă variabilă;
- că fluctuația veniturilor proprii poate conduce la afectarea posibilității de plată.

Tipurile de rată a dobanzii disponibile

Rata de dobândă este variabilă și se modifică trimestrial în funcție de valoarea indicelui de referință pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC).

Rata de dobândă este fixă în primii 5 ani și apoi este variabilă.

Polițele de asigurare ale imobilului

Polița de asigurare obligatorie (PAD) si polița de asigurare facultativă pot fi încheiate cu orice societate de asigurări autorizată.

Raportul de evaluare a garanţiei

Raportul de evaluare a garanției poate fi întocmit de către orice evaluator autorizat, membru al Asociației Naționale a Evaluatorilor Autorizați din România.

Acte necesare

Descarci actele necesare pentru creditul imobiliar ipotecar, le completezi și aplici!

Criterii de eligibilitate

Creditul ipotecar de la OTP Bank este disponibil pentru:

 • Cetățeni români cu domiciliul în România sau cetățeni străini cu rezidența si domiciliul în România (certificat de rezidență valabil cel puțin pe perioada creditului) 

Vechime la actualul loc de muncă:

 • Minimum 3 luni;
 • Ultimele 12 luni fără întreruperi mai mari de 31 de zile - în cazul în care vechimea la actualul angajator este mai mică de 6 luni;
 • Cel puțin 12 luni de activitate în calitate de PFA.

Vȃrsta:

 • Trebuie să ai peste 24 de ani, iar la data rambursării integrale a creditului ipotecar, vârsta maximă nu trebuie să depăşească 65 de ani (fără asigurare de viață obligatorie) sau maximum 70 de ani ( cu asigurare de viață obligatorie pe tot parcursul derulării creditului).

Formula de calcul a dobânzii: marjă fixă începând de la 2,82% până la 4,12% + IRCC. Orice solicitare de credit este analizată conform reglementărilor legale în vigoare, în baza documentației si a informațiilor prezentate de client.

Întrebări frecvente

Pentru aprobarea creditului, salariul tău net lunar minim trebuie să fie de 1.500 lei. Dacă obții venituri de la mai mulți angajatori, se acceptă cumularea acestora atât timp cât cel puțin unul din venituri este echivalentul salariului minim pe economie.

Persoanele autorizate sunt: Directorul general, Directorul financiar, Director de resurse umane, Responsabil salarizare, Director contabilitate. Este necesar ca pe adeverinţă să se completeze şi funcţia exactă a persoanei cu drept de semnătură.

Dacă ești pensionar şi decizia de pensionare este definitivă sau revizuibilă*, în funcţie de nevoile și planurile tale poţi solicita credit de nevoi personale pentru pensionari, în condiţii avantajoase sau, în funcţie de suma dorită, credit de nevoi personale cu ipotecă sau credit ipotecar. Trebuie să iei în considerare şi caracteristicile creditelor respective, prezentate pe paginile acestora.

* În cazul pensiei cu revizuire periodică, creditul va fi acordat numai pe perioada egală cu numărul de luni rămase până la expirarea deciziei, respectând durata minimă a produsului.

În cazul creditului pentru achiziţionarea de locuinţe este necesară asigurarea imobilului pe toată perioada de creditare (polița de asigurare facultativă și polița obligatorie PAD).

Pentru plata ratelor aferente creditului tău poţi fie să te prezinți în sucursalele OTP Bank, fie să efectuezi transferuri în contul tău curent (de unde va fi retrasă suma necesară la scadenţă). În cazul în care creditul este în altă valută decât cea în care a fost deschis contul curent, schimbul valutar se va efectua în mod automat la data scadenţei.

Pentru a putea fi ipotecată, locuinţa trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 • să reprezinte o proprietate pentru locuit: casă, vilă, apartament
 • să fie liberă de sarcini
 • să fie inclusă în circuitul civil
 • să fie situată în localitate
 • să nu fie deteriorată, incompletă sau într-un stadiu avansat de uzură

Fondurile de credit acordate vor fi transferate în contul vânzătorului (deschis în mod gratuit acestuia), iar comisionul de retragere din contul curent a numerarului pentru sumele provenind din credite ipotecare este setat la 0%.

Factura de utilităţi este solicitată pentru a putea verifica adresa de domiciliu ce apare pe actul de identitate. Nu este obligatoriu ca factura de utilităţi să fie pe numele aplicantului. În locul acesteia este acceptat şi documentul de proprietate.

Da, poți aplica pentru un credit împreună cu încă un membru al familiei. Ambii solicitanţi trebuie să îndeplinească criteriile de eligibilitate pentru creditul respectiv.

Poți apela la procedura de refinanţare de la OTP Bank dacă deții un istoric de cel puţin 6 luni cu actualul credit şi este:

 • credit de nevoi personale cu/fără ipotecă
 • credit ipotecar pentru achiziţia de locuinţe
 • card de credit
 • descoperit de cont (overdraft)

Întreruperile pe cartea de muncă sunt perioada de timp în care nu ai avut activitate profesională. Nu sunt considerate întreruperi: concediul de maternitate, concediul medical, serviciul militar, concediul de studii, concediul pentru incapacitate temporară de lucru.

Da, poți aplica pentru un credit dacă obții venituri din indemnizaţe pentru creşterea copilului. În funcție de produsul pentru care aplici, banca poate solicita prezența unui codebitor.

În aceste condiţii poți solicita un credit pe maximum perioada rămasă până la expirarea contractului de muncă, cu respectarea duratei minime stabilite pentru creditul respectiv.

Pentru a obţine informaţii referitoare la creditele noastre este necesar să vizitezi orice unitate OTP Bank sau să contactezi serviciul Call Center la numărul de telefon: 0800 88 22 88 (apelabil gratuit din orice reţea fixă sau mobilă din România) sau la numărul +4021 308 57 10 (apelabil şi din străinătate), de luni până vineri, între orele 8:30 şi 21:00.

Pentru a putea cunoaşte care este suma maximă pe care o poţi obţine, solicită un calcul de buget informativ în funcţie de veniturile lunare nete. Dacă îndeplinești condiţiile de creditare şi decizi să aplici pentru un astfel de credit, este necesar să te prezinți la orice unitate OTP Bank cu actele solicitate pentru creditul respectiv.

Etapele pentru contractarea unui credit sunt:

 • efectuarea calculului preliminar și semnarea documentelor necesare în vederea generării ofertei personalizate;
 • depunerea cererii de credit și a documentelor de venit pentru analiza dosarului;
 • depunerea documentelor pentru imobil/ teren şi efectuarea evaluării acestuia – pentru creditele cu ipotecă;
 • semnarea contractului de credit, iar pentru creditele cu ipotecă și a contractelor de vânzare-cumpărare şi de ipotecă (se realizează la sucursala OTP Bank) şi plata către vânzătorul imobilului/teren.