Calculator depozite

Calculator depozite

Deposit currency
RON

Cum poți constitui un depozit?

Online

Prin Internet Banking

Accesează OTPdirekt unde
poți configura și constitui depozitul dorit

Accesează aplicația

În sucursală

Vino în sucursală
cu actul de identitate în original.

Caută sucursala

Contactează-ne

Solicită un apel telefonic,
iar noi te vom suna în cel mai scurt timp.

Solicită apel

Pentru depozitele constituite prin Internet Banking ai un bonus de dobândă de 0.20% p.a. pentru depozitele în lei.

Produse similare recomandate

@

Depozit ONLINE

Fii mereu conectat cu banii tăi, oriunde te afli.

Vreau detalii

Depozit standard

Un plan de siguranță pentru viitorul familiei tale.

Vreau detalii

Depozit cu dobândă progresivă

Economisești și îți rotunjești veniturile în același timp.

Vreau detalii

Întrebări frecvente

Da, banii depuși într-un cont de economii pot fi utilizați oricând. Vei primi în continuare dobânda calculată pentru suma existentă în contul tău de economii.

Pentru a deschide un cont de depozit la OTP Bank este necesar să depui minimum 100 LEI, 100 EUR, 100 USD, 100 CHF, 100 GBP sau 25.000 HUF. Pentru a afla nivelul dobânzii practicate în funcţie de suma depusă şi perioada de maturitate click aici.

Da, poți depunde periodic sume de bani în contul actual de depozit astfel:

  • acesta a ajuns la maturitate şi urmează a se lichida, poți astfel beneficia de dobânda acumulată. Vei putea în acest caz să constitui un nou depozit cu suma dorită;
  • lichidezi depozitul înainte de scadenţă şi constitui un nou depozit cu o sumă mai mare. În acest caz nu vei beneficia de dobânda acumulată.

Poți retrage lunar dobânda doar dacă optezi pentru următoarele variante:

  • Depozit în LEI, EUR, USD, HUF, GBP, CHF cu scadenţa la o lună;
  • Depozit în LEI, EUR, USD pe 1 an cu dobândă fixă şi plata lunară a dobânzii.

OTP Bank România S.A. este participantă la Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare, iar deponenții săi beneficiază de garantarea, prin plata de compensații, a depozitelor constituite, în limita plafonului de acoperire stabilit periodic prin lege, care în prezent este în valoare de 100.000 EUR, echivalent în lei, pentru fiecare titular de cont. Acest nivel al plafonului de acoperire a fost stabilit prin Legea nr. 311/2015 privind schemele de garantare a depozitelor și Fondul de garantare a depozitelor bancare, publicată în Monitorul Oficial nr. 918 din 11 decembrie 2015. Potrivit legii, noțiunea de „depozit” înseamnă  orice sold creditor, inclusiv dobânda datorată, rezultat din fonduri aflate într-un cont sau din situații tranzitorii derivând din operațiuni bancare curente și pe care instituția de credit trebuie să îl ramburseze, potrivit condițiilor legale și contractuale aplicabile, inclusiv depozitele la termen și conturile de economii, iar noțiunea de „plafon de acoperire” înseamnă nivelul maxim al garantării per deponent garantat și per instituție de credit, aplicabil potrivit art. 61 alin. (3) sau, după caz, potrivit art. 62.

Mai multe informații pentru deponenți pot fi obținute prin accesarea documentului „Informaţii pentru deponenţi”. Mai multe detalii pot fi consultate și pe website-ul: www.fgdb.ro.