Costuri pentru credit de nevoie personale

Cât de bine sună o investiție în pasiunile tale?

 • aprobare rapidă în 30 de minute ¹

 • comision lunar zero de administrare credit

 • recomandat și pentru refinanțare

 • comision zero de analiză dosar

 • comision zero de deschidere cont curent

 • gamă largă de venituri acceptate

Calculează-ți rata lunară!

lei
1000 100000
luni
6 60

Kalkuláció eredménye

így a
Cât vei plăti lunar
171 lei
Vreau credit
Cu dobândă de la
7,99%
Dobândă anuală efectivă (DAE) de la
8,29%

Contactează-ne la 021 308 00 89
sau lasă-ne datele tale şi te vom contacta imediat!

*câmpuri obligatorii

Aprobare în 30 de minute

Termenul de 30 de minute se calculează din momentul depunerii de către solicitant a documentației complete și a oferirii tuturor informațiilor necesare analizei solicitate de către bancă, fiind condiționat de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și verificării veniturilor exclusiv în baza de date ANAF. Pot exista situații în care, din motive independente de voința băncii, aprobarea creditului să nu se încadreze în termenul menționat.

Costuri

Nu trebuie să ne vizitezi, să stai la cozi sau să pierzi timp pe drumuri. Poți vedea costul creditului tău de nevoi personale direct în site. Introduci suma, ne spui perioada pe care vrei să faci împrumutul, iar noi îți spunem pe loc cât te costă!

Perioada minimă a împrumutului este de 6 luni, iar perioada maximă este de 60 luni.

 • Dobandă fixă în lei: de la 7,99% până la 12,99% ²
 • DAE: de la 8,29% până la 13,79%
 • ZERO comision de deschidere cont curent
 • ZERO comision lunar de administrare credit
 • ZERO comison de analiza dosar

Simulare de credit:

Pentru un credit în valoare de 10.000 lei pe o perioadă de 5 ani, rată de dobândă de 7,99% (dobândă fixă): DAE este 8,29%, rata lunară este 203 lei (metoda de rambursare prin rate + dobândă egale), costul total al creditului este 2.163 lei, valoarea totală plătibilă este 12.163 lei.

Toate informațiile afișate sunt valabile până la data de 19 februarie 2021.

Acte necesare

Am redus numarul actelor necesare pentru un credit de nevoi personale, ca tu să poți aplica repede și fără drumuri inutile la contabil:

Criterii de eligibilitate

Creditul de nevoi personale de la OTP Bank este disponibil pentru:

 • Persoane fizice;
 • Cetățeni români cu domiciliul în România sau cetățeni străini cu rezidența în România (certificat de rezidență valabil cel puțin pe perioada creditului);
 • Clienți care aplică individual sau împreună cu un co-debitor (necesar pentru îmbunătățirea capacității de rambursare).

Trebuie să ai o vechime neîntreruptă în muncă:

 • De minimum 3 luni pentru salariați la angajatorul curent;
 • Ultimele 12 luni fără întreruperi mai mari de 31 de zile - în cazul în care vechimea la actualul angajator este mai mică de 6 luni;
 • Cel puțin 12 luni de activitate în calitate de PFA.

Vȃrsta:

 • Trebuie să ai peste 23 de ani, iar la data scadenţei finale a creditului pentru care optezi, vârsta maximă nu trebuie să depăşească 65 de ani (fără asigurare de viață obligatorie) sau maximum 70 de ani (cu asigurare de viață obligatorie pe tot parcursul derulării creditului).

¹ De la depunerea documentatiei complete.
² In functie de profilul clientului si istoricul de creditare. Orice solicitare de credit pentru aceasta oferta va fi analizata conform politicii interne a bancii si reglementarilor legale in vigoare, in baza documentatiei prezentate si a nivelului de dobanda aplicabil profilului de client. Asupra nivelului de dobanda aplicabil profilului de client analizat pot interveni modificari in urma analizei solicitarii de credit, atat in sens descrescator cat si crescator.

Acurateţea datelor acestui calculator şi aplicabilitatea lui în cazul tău particular nu sunt garantate. Pentru obţinerea unor informaţii exacte, vino în orice unitate OTP Bank sau sună-ne la 021 308 00 89 pentru un calcul personalizat.

Întrebări frecvente

Pentru aprobarea creditului, salariul tău net lunar minim trebuie să fie de 1.346 lei. Dacă obții venituri de la mai mulți angajatori, se acceptă cumularea acestora atât timp cât cel puțin unul din venituri este echivalentul salariului minim pe economie.

Persoanele autorizate sunt: Directorul general, Directorul financiar, Director de resurse umane, Responsabil salarizare, Director contabilitate. Este necesar ca pe adeverinţă să se completeze şi funcţia exactă a persoanei cu drept de semnătură.

Dacă ești pensionar şi decizia de pensionare este definitivă sau revizuibilă*, în funcţie de nevoile și planurile tale poţi solicita credit de nevoi personale pentru pensionari, în condiţii avantajoase sau, în funcţie de suma dorită, credit de nevoi personale cu ipotecă sau credit ipotecar. Trebuie să iei în considerare şi caracteristicile creditelor respective, prezentate pe paginile acestora.

* În cazul pensiei cu revizuire periodică, creditul va fi acordat numai pe perioada egală cu numărul de luni rămase până la expirarea deciziei, respectând durata minimă a produsului.

În cazul creditului pentru achiziţionarea de locuinţe este necesară asigurarea imobilului pe toată perioada de creditare (polița de asigurare facultativă și polița obligatorie PAD).

Pentru plata ratelor aferente creditului tău poţi fie să te prezinți în sucursalele OTP Bank, fie să efectuezi transferuri în contul tău curent (de unde va fi retrasă suma necesară la scadenţă). În cazul în care creditul este în altă valută decât cea în care a fost deschis contul curent, schimbul valutar se va efectua în mod automat la data scadenţei.

Pentru a putea fi ipotecată, locuinţa trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 • să reprezinte o proprietate pentru locuit: casă, vilă, apartament
 • să fie liberă de sarcini
 • să fie inclusă în circuitul civil
 • să fie situată în localitate
 • să nu fie deteriorată, incompletă sau într-un stadiu avansat de uzură

Fondurile de credit acordate vor fi transferate în contul vânzătorului (deschis în mod gratuit acestuia), iar comisionul de retragere din contul curent a numerarului pentru sumele provenind din credite ipotecare este setat la 0%.

Factura de utilităţi este solicitată pentru a putea verifica adresa de domiciliu ce apare pe actul de identitate. Nu este obligatoriu ca factura de utilităţi să fie pe numele aplicantului. În locul acesteia este acceptat şi documentul de proprietate.

Da, poți aplica pentru un credit împreună cu încă un membru al familiei. Ambii solicitanţi trebuie să îndeplinească criteriile de eligibilitate pentru creditul respectiv.

Poți apela la procedura de refinanţare de la OTP Bank dacă deții un istoric de cel puţin 6 luni cu actualul credit şi este:

 • credit de nevoi personale cu/fără ipotecă
 • credit ipotecar pentru achiziţia de locuinţe
 • card de credit
 • descoperit de cont (overdraft)

Întreruperile pe cartea de muncă sunt perioada de timp în care nu ai avut activitate profesională. Nu sunt considerate întreruperi: concediul de maternitate, concediul medical, serviciul militar, concediul de studii, concediul pentru incapacitate temporară de lucru.

Da, poți aplica pentru un credit dacă obții venituri din indemnizaţe pentru creşterea copilului. În funcție de produsul pentru care aplici, banca poate solicita prezența unui codebitor.

În aceste condiţii poți solicita un credit pe maximum perioada rămasă până la expirarea contractului de muncă, cu respectarea duratei minime stabilite pentru creditul respectiv.

Pentru a obţine informaţii referitoare la creditele noastre este necesar să vizitezi orice unitate OTP Bank sau să contactezi serviciul Call Center la numărul de telefon: 0800 88 22 88 (apelabil gratuit din orice reţea fixă sau mobilă din România) sau la numărul +4021 308 57 10 (apelabil şi din străinătate), de luni până vineri, între orele 8:30 şi 21:00.

Pentru a putea cunoaşte care este suma maximă pe care o poţi obţine, solicită un calcul de buget informativ în funcţie de veniturile lunare nete. Dacă îndeplinești condiţiile de creditare şi decizi să aplici pentru un astfel de credit, este necesar să te prezinți la orice unitate OTP Bank cu actele solicitate pentru creditul respectiv.

Etapele pentru contractarea unui credit sunt:

 • efectuarea calculului preliminar și semnarea documentelor necesare în vederea generării ofertei personalizate;
 • depunerea cererii de credit și a documentelor de venit pentru analiza dosarului;
 • depunerea documentelor pentru imobil/ teren şi efectuarea evaluării acestuia – pentru creditele cu ipotecă;
 • semnarea contractului de credit, iar pentru creditele cu ipotecă și a contractelor de vânzare-cumpărare şi de ipotecă (se realizează la sucursala OTP Bank) şi plata către vânzătorul imobilului/teren.