Cont curent pentru persoane fizice

Cont curent pentru persoane fizice

Cu un singur cont ai nenumărate posibilități. Contul curent este una din cele mai convenabile modalități de a-ți gestiona finanțele personale. Cumpărăturile, facturile, plățile, salariul, pensia și orice alte tranzacții în lei sau valută sunt acum mai simple și mai sigure ca niciodată. În plus, ai control deplin asupra banilor tăi atât în țară, cât și în străinătate.

Valabilitate nelimitată

 

Tu decizi când renunți la cont.

Comisioane 0

 

Retragere numerar gratuită.

Acces nelimitat

 

Îți verifici fondurile oricând.

Ce beneficii îți aduce un cont curent la OTP Bank?

 • Timp nelimitat: odată deschis, contul tău curent va fi mereu valabil, până când tu decizi să intervii.

 • Comisioane zero*: la deschiderea, închiderea contului și retragerile de numerar din lichidarea depozitelor la scadență.

 • Transparență: primești extrasul de cont lunar sau oricând îl soliciți, online sau prin poștă.

 • Ordonare tranzacții: poți solicita tranzacții cu numerar sau prin transfer în timpul programului nostru de lucru cu publicul.

 • Fără restricții: ai mereu acces la fondurile tale și poți efectua operațiuni nonstop prin serviciul Internet Banking.

 • OTP Express: ai parte de transferuri rapide, sigure și ieftine către Ungaria, Croația, Serbia, Rusia, Bulgaria, Slovenia, Ucraina și Muntenegru.**

 • *numai în cazul retragerilor de numerar provenite din depozite la termen, în ziua scadenței acestora (acest beneficiu nu se aplica in cazul depozitelor la termen cu maturitatea mai mică sau egală cu o lună).

  **din cauza numărului în creștere de bănci în lichidare în Ucraina, orice plată efectuată către această țară poate înregistra întârzieri de procesare.

Beneficiile nu se opresc aici! Poți solicita servicii extra:

 • Overdraft: descoperire de cont, ca să ai mereu fonduri disponibile;

 • Transferuri și operațiuni în lei și valută, naționale și internaționale;
 • Acces nelimitat al contului prin serviciul OTPdirekt;
 • Rambursare automată a ratelor de credit OTP Bank din orice cont pe care îl deții;
 • Atașarea cardului de debit potrivit pentru a avea flexibilitate sporită;

 • Deschidere cont de economii în LEI, EUR, USD și HUF pe termen nedeterminat.

Cum deschizi un cont curent la OTP Bank?

Prin telefon

Solicită Call back,
iar noi te vom suna în cel mai scurt timp.

Solicită Call back

În sucursală

Vino în oricare din sucursalele noastre cu actul de identitate valabil în original și solicită un cont curent.

Sucursale și ATM-uri

Produse similare recomandate

Credit de nevoi personale online cu pachetul OTP Lejer

Aplici online și îl obții în doar 30 de minute.

Vezi detalii

Credit de Nevoi Personale

Pentru un echilibru în buget și mai mult confort acasă.

Vezi detalii

Întrebări frecvente

Codul pentru transferurile în valută către un cont deschis la OTP Bank este OTPV RO BU XXX.

Descoperitul de cont oferă posibilitatea obţinerii unui credit pe cont (LEI, EUR) de până la 6 venituri nete lunare, rambursarea lunară reprezentând numai dobânda aferentă sumei utilizate.

Da, poți primi pensia în contul tău deschis la OTP Bank şi îți oferim o serie de avantaje pentru alte produse şi servicii bancare achiziţionate.

Dacă dorești primirea salariului în contul tău deschis la OTP Bank poți solicita acordarea facilităţii de descoperit de cont, prin care poţi primi până la 6 venituri nete lunare drept limită de credit. Totodată, poţi solicita emiterea unui card de debit gratuit Mastercard care îți oferă acces la sumele din contul tău. În plus, OTP Bank oferă avantaje şi la obţinerea creditelor cu ipoteca în EUR (reduceri de dobândă pe perioada transferului de venit).

Deschiderea, administrarea şi închiderea unui cont curent la OTP Bank este gratuită, iar pentru aceasta este necesar să te prezinți în orice sucursală cu un act de identitate valabil.

Fondurile din contul tău pot fi accesate şi de către împuterniciţii numiţi pe contul respectiv. Aceste împuterniciri sunt stabilite de către tine prin prezentarea la sucursală împreună cu persoana împuternicită.

Pentru a primi informaţii despre tranzacţiile efectuate în contul tău deschis la OTP Bank este necesar să soliciţi primirea extrasului de cont la adresa ta de domiciliu. Poţi face această solicitare în sucursală de luni până vineri, 09:00 – 17:00.

Nu există o suma minimă lunară de menţinut pe contul tău.

Da, poţi ataşa un card de debit Mastercard contului tău în lei sau EUR. Emiterea acestuia se face în mod gratuit şi poate fi utilizat atât în ţară, cât şi în străinătate.

Contul tău, indiferent de sucursala cu care ai colaborat iniţial şi indiferent de moneda în care a fost deschis, poate fi accesat în orice sucursală OTP Bank România.

Numărul Internaţional Bancar al Contului (International Bank Account Number) sau IBAN, este un număr de cont structurat conform standardelor ECBS (European Committee for Banking Standards – Comitetul European pentru Standarde Bancare), scopul său fiind de a facilita procesarea automată pentru transferurile internaţionale. Acest cod are în România 24 de caractere.

Este recomandabilă utilizarea unui astfel de transfer pentru sumele în valută atunci când persoana care primeşte banii are un cont deschis la OTP Bank din Ungaria, Croaţia, Serbia, Rusia, Ucraina, Muntenegru sau Bulgaria.

Există mai multe posibilităţi de aflare a soldului unui cont deschis la OTP Bank România:

• prin prezentarea la una din sucursalele OTP Bank, cu actul de identitate valabil;

• dacă deţii un card de debit ataşat contului respectiv soldul poate fi aflat în mod gratuit pe pagina de internet www.otpbank.ro sau telefonic la numărul 0800 88 22 88 (apelabil gratuit din orice reţea fixă sau mobilă din România) sau la numărul +4021 308 57 10 (apelabil şi din străinatate), fiind necesare ultimele 10 cifre ale numărului de card şi codul de acces de 3 cifre.

Da, este necesar un cont deschis în valuta în care se doreşte efectuarea transferului.

La efectuarea unui transfer din străinătate către un titular de cont OTP Bank, expeditorului îi sunt necesare următoarele date:

• denumirea băncii: OTP Bank România S.A.

• codul SWIFT: OTPVROBU

• datele de identificare ale beneficiarului, titular de cont OTP Bank (nume şi prenume/denumire societate; adresa; simbolul contului curent în valută)

Pentru persoanele cu vârsta de maxim 26 de ani oferim produse specifice precum:

• conturi Junior, cu o dobândă mai avantajoasă pentru sumele depuse;

• carduri de debit Junior, ataşate la contul Junior, special create pentru tineri.

Conturile Junior se adresează tinerilor cu vârsta de maximum 26 de ani astfel:

• Junior Start – pentru copii cu vârsta de maximum 14 ani

• Junior Plus – pentru adolescenţi între 14 şi 18 ani

• Junior Max – pentru studenţi cu vârsta de maximum 26 de ani.

Avantajul deschiderii unui astfel de cont este reprezentat de dobânda avantajoasă aplicabilă pentru acest cont şi posibilitatea optării pentru diverse valute: lei, EUR, USD, HUF. Totodată, tinerii ce au împlinit 14 ani pot solicita şi emiterea unui card Junior aferent acestui cont.

Este o facilitate de creditare acordată de către bancă fiecărui client care constă în posibilitatea retragerii din cont a unei sume mai mari decât cea existentă. Se mai numeşte şi overdraft.

La OTP Bank România S.A., am susținut întotdeauna corectitudinea și transparența activităților întreprinse de angajații și clienții noștri. De aceea, în conformitate cu politica băncii privind cunoașterea clientelei, prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, OTP Bank acordă atenție deosebită transferurilor de fonduri în valută către/dinspre teritorii off-shore, precum și operațiunilor de încasări și plăți externe ale clienților care au rezidența /cetăţenia/sediul social sau acţionari/beneficiari reali în teritorii off-shore. De aceea, solicităm clienţilor documente comerciale justificative aferente tranzacţiilor efectuate/ce urmează a fi efectuate de fiecare dată când consideră necesar.

Scopul principal îl reprezintă încadrarea operaţiunilor de acest tip în prevederile legale în vigoare şi analiza concordanţei cu obiectul de activitate/activitatea comercială curentă a clienţilor.

În conformitate cu dispozițiile Legii 258/2017 privind Comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăți, schimbarea conturilor de plăți și accesul la conturile de plăți cu servicii de bază, regăsiți pentru consultare Glosarul de termeni standardizați, FID-Document informare cu privire la comisioane LEI și FID-Document informare cu privire la comisioane EUR.

În cazul în care tranzacția dumneavoastră conține în câmpurile “Țară Bancă” sau “Țară Beneficiar” una din tările menționate în Lista țărilor pentru care banca solicită documente justificative în vederea procesării plăților pentru procesare, vă rugăm să prezentați băncii documente justificative, prin încărcarea acestora în mesageria aplicației OTPdirekt sau transmiterea acestora la adresa de e-mail documentejustificative@otpbank.ro. În caz contrar, banca nu va putea procesa operațiunea. Nu se vor iniția relații de afaceri, inclusiv deschiderea contului curent, precum și acceptarea și/ sau derularea oricăror fonduri/ efectuarea de tranzacții pentru persoanele fizice/persoanele juridice cu rezidența/ cetățenia în Coreea de Nord, precum și a celor ai căror reprezentanți împuterniciți au rezidența/ cetățenia în Coreea de Nord.

În conformitate cu politica internă a Băncii, OTP Bank România S.A.:

 • nu efectuează operațiuni în USD cu următoarele țări: Iran, Belarus, Cuba, Myanmar, Syria, Sudan și Zimbabwe;
 • nu efectuează operațiuni directe în relația cu urmatoarele enititati bancare: Belarusbank Belarus, Belinvestbank (Banca belarusă pentru Dezvoltare și Reconstrucție), Belagroprombank Belarus, SberBank Rusia, VTB Rusia, Gazprombank Rusia, Vnesheconombank (VEB) Rusia, Rosselkhozbank Rusia;
 • nu efectuează operațiuni cu bănci din Transnistria, care nu sunt supravegheate de Banca Naționala a Moldovei.