close

Vă atragem atenția asupra creșterii tentativelor de fraudă prin metoda spoofing, prin care atacatorii apelează potențiale victime de pe un număr de telefon care pare a fi al băncii și se prezintă drept angajați ai instituțiilor financiare. Vă recomandăm să fiți vigilenți și să nu comunicați nimănui date confidențiale precum credențialele de acces la contul bancar (IB) sau datele de securitate aferente cardului bancar.

START-UP Nation România 

Alege OTP Bank România ca bancă parteneră în acest program. Aplică acum!

Programul Start-up Nation este un program de încurajare și de stimulare a înființării întreprinderilor mici și mijlocii, implementat de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului (MAT) prin intermediul Agențiilor pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului (AIMMAIPE). Programul se adresează tuturor companiilor din România, care au fost inființate după data de 01.01.2020.

Contribuție de minimum 5% din cheltuielile eligibile, plus toate cheltuielile neeligibile din proiect

Alocație finaciară nerambursabilă într-un procent de maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile

Credit punte garantat si contragarantat de până la 80% din valoarea creditului

Care sunt avantajele programului Start-up Nation România?

 • Suma maximă de 200.000 lei/beneficiar pentru start-up-urile care își asumă crearea și menținerea a două locuri de muncă prin intermediul Programului, sau 100.000 lei maximum/beneficiar pentru start-up-urile care își asumă crearea și menținerea unui singur loc de muncă prin intermediul Programului, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului;

 • Costurile generate de obținerea Creditului tip Punte pot fi bugetate prin Proiect;
 • Obligațiile de rambursare sunt garantate de către FNGCIMM/alte fonduri de garantare, după caz, în proporție de maximum 80%. 

   

Cum poți beneficia de avantajele programului Start-up Nation?

 • 1. Aplici în portal și alegi OTP Bank România, ca bancă parteneră în acest program.

 • 2. Completezi datele de indentificare și depui cererea de finanțare online în aplicația dezvoltată de MAT.

 • 3. În urma aplicării, proiectul tău va fi evaluat pe baza unei grile de evaluare.
 • 4. După ce proiectul a fost evaluat și selectat pentru finanțare, vei semna cu MAT, prin intremediul Agenției pentru IMM-uri, contractul de finanțare nerambursabilă.
 • 5. Dacă este necesar, ai posibiliatea să ne soliciți prefinanțarea împrumuturilor (împrumuturi punte) și/sau cofinanțarea proiectului.
 • 6. După semnarea acordurilor de finanțare nerambursabilă, va începe implementarea proiectului.

   

 • 7. OTP Bank România va vira mai departe alocația în contul tău, în momentul primirii acordului din partea Ministerului.

Criterii de eligibilitate

Beneficiarul este eligibil în cadrul Programului dacă la data acordării creditului îndeplinește cumulativ criteriile de eligibilitate prevăzute în Ordinul Ministrului Antreprenoriatului și Turismului nr. 1.111/2022 privind aprobarea Procedurii de implementare a Programului pentru stimularea înființării întreprinderilor mici și mijlocii „Start-up Nation —ROMANIA”, cu modificările și completările ulterioare, precum și criteriile de eligibilitate ale băncii.

Alte produse recomandate

Pachetele Calculat & Relaxat

Alege ce-i mai bun pentru afacerea ta.

Vreau detalii

Cont curent online

Află beneficiile pachetului de cont curent online,
inclusiv card și Internet Banking.

Vreau detalii

Pachet Start-up Hero

Fii eroul afacerii tale.

Vreau detalii