x

ACTUALIZAREA ONLINE A DATELOR
Pentru clienții OTP Bank

Pentru actualizarea datelor personale sau a datelor companiei şi ale reprezentanţilor legali/convenţionali

Click aici

OTP Bank Romania anunță rezultatele financiare pentru anul 2016

  • Veniturile ajustate din 2016 au atins valoarea de 24 mn RON, în creștere cu 12% față de cele din 2015;
  • S-a înregistrat un profit operațional mai mare cu 41% în 2016 față de 2015, ca urmare a cheltuielilor operaționale reduse;
  • Costurile totale de risc au fost cu 43% mai mari în 2016 față de 2015, acestea fiind afectate în principal de procesul de achiziție a Băncii Millennium.

 

Bucureşti, 7 martie 2017 OTP Group a anunțat rezultatele financiare înregistrate în anul 2016, conform raportului publicat la Budapesta. Potrivit acestuia, OTP Bank Romȃnia a înregistrat un profit ajustat după impozitare de 24 mn RON, în creștere cu 12% de la an la an, iar profitul înregistrat înainte de impozitare este chiar mai mare, +36%, ca urmare a unei rate efective de impozitare mai mare aplicată în 2016.

 

Profitul operaţional a crescut cu 41% față de anul precedent, ca urmare a cheltuielilor operaționale mai mici (-16%), în timp ce venitul total a scăzut uşor, cu 3%.

 

Veniturile nete din dobânzi au scăzut cu 11%, evoluția acestora fiind influențată de schimbarea metodologiei care a avut loc în Q4 2016, dar și de programul de conversie a creditelor CHF. Veniturile nete din comisioane au scăzut cu 14%, evoluția acestora fiind influențată de impactul negativ al taxelor reduse pentru carduri introduse de către directivele UE din decembrie 2015. De asemenea, în Q1 din 2016, banca a trebuit să plătească o taxă de garantare ca urmare a creditelor oferite în 2015 de către Banca Millennium prin programul Prima Casă.

 

Cheltuielile operaționale au scăzut cu 16% față de anul 2015, fapt care reflectă deja sinergiile costurilor determinate de integrarea Băncii Millennium.

 

Costurile totale de risc au fost cu 43% mai mari în 2016 față de anul precedent, fiind afectate de mai mulți factori asociați cu procesul de achiziție a Băncii Millennium. În același timp, volumul de credite cu DPD90+ s-a ridicat anul trecut la 1,3 mn RON, în creştere cu 1% faţă de 2015. Gradul de acoperire a creditelor neperformante cu provizioane a atins nivelul de 81.7%, înregistrând cel mai ridicat nivel din 2009.

 

Profitul net consolidat al OTP Group însumează 202,5 miliarde HUF în 2016 (aprox. 650 milioane euro). La nivelul Grupului, cele mai bune rezultate au fost înregistrate de subsidiarele din Rusia și Ucraina, în Croația, OTP Bank anunțând o nouă achiziție pe 21 decembrie 2016.

 

Rezultatele complete ale OTP Bank România sunt prezentate în tabelul de mai jos.

qr code

 

OTP Bank Ungaria folosește cotația HUF/RON comunicată de Banca Națională a Ungariei, astfel încât pot apărea diferențe de curs.

 

Rezultatele complete ale OTP Group sunt disponibile în raportul publicat de OTP Bank Plc:

https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/170302_OTP_20164Q_e_final.pdf

 

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.

 

OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.