OTP Bank România și FNGCIMM lansează OPTIMM, un nou instrument de garantare dedicat clienților IMM

  • Garanție de maximum 80% oferită de FNGCIMM în parteneriat cu OTP Bank România pentru produsele de finanțare destinate activității curente, fără solicitarea altor garanții reale;
  • Termen de răspuns rapid și costuri reduse cu obținerea garanției emisă de FNGCIMM.

 

OTP Bank Romȃnia a încheiat un parteneriat cu Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) pentru un nou instrument de garantare, „OPTIMM”, care facilitează accesul clienților IMM la produsele de finanțare destinate activității curente. Astfel, clienții OTP Bank pot beneficia de garanția emisă de FNGCIMM, de maximum 80% din valoarea produselor de finanțare acordate, fără solicitarea altor garanții mobiliare sau imobiliare.

 

Noul instrument de garantare „OPTIMM” vine în sprijinul clienților persoane juridice care nu dispun de garanții suficiente pentru accesarea unei finanțări, punându-le la dispoziție o modalitate de garantare facilă și rapidă, menită să susțină dezvoltarea activității curente a companiei lor.

 

Astfel, OTP Bank în colaborare cu FNGCIMM oferă clienților IMM acces la instrumente de finanțare, cu garanții simplificate, în condiții avantajoase:

  • Procent garantat de maximum 80% din valoarea finanțării, în cazul finanțării activității curente, inclusiv scrisori de garanție bancară;
  • Nu se solicită garanții reale, astfel clienții pot accesa rapid o soluție de finanțare, fără costuri suplimentare, necesare constituirii garanțiilor;
  • Valoarea maximă a unei garanții individuale emise în baza parteneriatului este de  200.000 lei (sau echivalentul în valută), pentru finanțări de maximum 250.000 lei (sau echivalentul în valută);
  • Garanțiile aferente finanțărilor cu destinația capital de lucru, inclusiv scrisori de garanție bancară pot fi acordate pe perioade de maximum 24 luni, respectiv pentru finanțări a căror valabilitate nu depășește 23 luni. Prelungirea acestor garanții se va face pe perioade consecutive de maximum 24 de luni;
  • Termen de răspuns rapid și costuri reduse din partea FNGCIMM, pentru emiterea garanției;
  • Consultanță de specialitate gratuită din partea OTP Bank, prin suportul acordat în alegerea variantei optime de finanțare.

 

„Prioritățile OTP Bank România se îndreptă în continuare spre susținerea comunității de afaceri, cu focus pe antreprenoriat și startup-uri. Ne dorim să contribuim la menținerea unui climat stabil de business, care să asigure dezvoltarea afacerilor locale. Credem că, prin instrumentele avantajoase de garantare pe care le identificăm prin astfel de parteneriate, oferim soluții eficiente, potrivite nevoilor reale ale clienților noștri. Astfel, noul instrument de garantare „OPTIMM”, conceput în parteneriat cu FNGCIMM, oferă un avantaj puternic pentru clienții care nu dispun de garanții reale mobiliare sau imobiliare pentru accesarea unei finanțări”, declară Roxana Hidan, Director Direcţia IMM, OTP Bank Romȃnia.

 

„Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, în optica reorientării politicii sale instituționale către mediul de afaceri, a  creat un produs de garantare calibrat pe nevoile antreprenorilor și adaptat la provocarile actuale ale pieței. Suntem încrezatori că parteneriatul cu OTP Bank va reuși să aducă garanției OPTIMM un plus de dinamism, și va conferi materialitate misiunii asumate prin noua noastră strategie – de a deveni expresia pragmatică a sprijinului guvernamental pentru întreprinderile mici și mijlocii din România.” a declarat Alexandru Petrescu, Director General FNGCIMM.

 

***

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.

 

OTP Bank este a 9-a cea mai sigură bancă din Europa Centrală și de Est în 2017, conform Global Finance. OTP Group oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

 

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. FNGCIMM instrumentează programe guvernamentale destinate relansării economice, dezvoltării mediului de afaceri, precum şi creării și susținerii de locuri de muncă, funcţionând ca o societate comercială pe acţiuni, cu acţionar unic statul român, sub supravegherea prudenţială a Băncii Naţionale a României.