x

ACTUALIZAREA ONLINE A DATELOR
Pentru clienții OTP Bank

Pentru actualizarea datelor personale sau a datelor companiei şi ale reprezentanţilor legali/convenţionali

Click aici

OTP Bank România anunță rezultatele financiare pentru primul trimestru din 2019

Profit net de 18,3 milioane lei (1,23 miliarde HUF) în primul trimestru din 2019;

 

Volumul creditelor performante a crescut cu 15% față de aceeași perioadă a anului trecut, susținut de creditele imobiliare, creditarea clienților IMM și de dinamica creditelor corporative.

 

București, 14 mai 2019 – OTP Group anunță rezultatele financiare aferente primului trimestru din 2019. Conform raportului publicat la Budapesta, în care rezultatele băncii sunt prezentate consolidat, ajustate în conformitate cu standardele de raportare ale Grupului, OTP Bank România a înregistrat un profit ajustat după impozitare de 18,3 milioane lei (1,23 miliarde HUF). Nivelul profitului trimestrial este cu 19% sub rezultatul similar înregistrat în aceeaşi periodă a anului 2018.

 

Banca a înregistrat un avans al profitului operațional de 29% de la an la an în primul trimestru, ca urmare a creșterii veniturilor totale cu 29% și a cheltuielilor operaționale cu un procent de 28%.

 

Venitul net din dobânzi s-a apreciat cu 17% de la an la an. Creșterea a fost susținută de un volum cu 15% mai mare de la an la an al creditelor performante. Comparativ cu trimestrul anterior, acest indicator a scăzut cu 5% pe fondul unei creșteri a volumului de credite acordate cu marje mai mici, și a creșterii costurilor de finanțare de la clienti. În ceea ce privește cheltuielile operaționale, creșterea de 5% din primul trimestru este alimentată de inflația salarială (având în vedere că în primele louă luni din 2019 salariul mediu din sectorul financiar a crescut cu 11%) și de creșterea numărului angajaților (+10%) pentru consolidarea activității locale.

 

Volumul creditelor performante, ajustat la cursul de schimb, a crescut cu 15%, susținut un avans al creditării pentru segmentul creditelor ipotecare, a IMM și corporate. În cadrul segmentului de retail, care a crescut cu 7% (de unde este luat acest procent? In fisierul excel apare 4% daca corelam cu procentul de 13% pentru Corporate), creditele imobiliare și IMM-uri au susținut cererea, iar creditarea corporate a consemnat un plus de 13% de la an la an în primul trimestru. La finalul lunii martie 2019 totalul activelor băncii  a ajuns la nivelul de 11,48 miliarde lei.

 

Cotele depozitelor, ajustate la cursul de schimb valutar, au crescut cu 23% anual și cu 6% trimestrial. Dinamica a fost susținută de un avans considerabil, de 30%, a depozitelor persoanelor fizice.

 

Ȋn conformitate cu standardele locale, activele băncii au înregistrat 11,37 miliarde lei, iar profitul după impozitare a fost de 8,2 milioane lei. Rata de adecvare a capitalului băncii a scăzut la 17,18%, de la 18,03%, valoare înregistrată în trimestrul anterior (datele pentru Q4 2018 sunt conform situațiilor financiare anuale neauditate).

 

OTP Group a înregistrat în primul trimestru al anului un profit ajustat 72,58 miliarde HUF (228,2 milioane EUR), o creștere de 12% de la an la an. Subsidiarele care au contribuit cel mai mult la acest volum sunt OTP Core din Ungaria (39,9 miliarde HUF/ 125,3 milioane EUR), DSK Bank din Bulgaria (17,3 miliarde HUF/ 54,5 milioane EUR), Croația (8,2 miliarde HUF, 25,9 milioane EUR),  Ucraina (8,3 miliarde HUF/ 26  milioane EUR) și Rusia (6,6 miliarde HUF/ 20,9 milioane EUR).

 

Rezultatele complete ale OTP Bank România sunt prezentate în tabelul de mai jos.

 

 

Raportul complet publicat de OTP Bank Plc. poate fi consultat aici: https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/190509_OTP_20191Q_e_final.pdf

 

Despre OTP Bank România

 

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare. Banca ocupă locul 9 după active în clasamentul jucătorilor bancari din România, din septembrie 2018.

 

OTP Group aniversează anul acesta 70 de ani de activitate, în timp ce subsidiara din România marchează 15 ani de prezență de piața locală. Până astăzi, OTP Group a devenit un jucător dominant pe piața Europei Centrale și de Est și este considerat un grup bancar important chiar și la scară europeană. Comunitatea de aproximativ 36 de mii de angajați deservește zilnic peste 18,5 milioane de clienți din 9 țări.