OTP Bank tevékenység

OTP Bank tevékenység

Sokat tehetünk azokért, akik nálunk kevésbé szerencsések, és közelebb hozhatjuk őket mindazon jogokhoz, amelyek számunkra már természetesek.

Jogunkban áll egy tisztább világban élni, ahol a sport a mindennapi élet része, ahol a kultúra és oktatás támogatást kap, és ahol a közösségünk fejlődik.

Saját példánkkal kezdtük, és a legfontosabb társadalmi projektjeinket az európai gyakorlattal összhangban összegyűjtöttük az éves CSR jelentésünkben. Tettük ezt egyrészt azért, hogy a jobb világért megtett lépéseinket feljegyezzük és mindegyik megvalósult programból további motivációt merítsünk, másrészt azért, hogy beszámoljunk a társadalmi szerepvállalásunk keretében tett kezdeményezéseinkről, egyúttal lehetőséget kínálva a csatlakozásra.

Az évente kiadott CRS jelentésünk nyilvános, ezáltal is hangsúlyozni kívánjuk, hogy az OTP Bank számára az átláthatóság rendkívül fontos. Egyébként a 2013. évi „Emberek az emberekért gála” keretében az OTP Bank kiválósági oklevelet kapott társadalmi szerepvállalásaiért és a teljesítések transzparens jelentéseiért.

Az OTP Bank Románia négy fő területen vállal szerepet a társadalmi életben: oktatás-nevelés, kultúra, sport és egészségvédelem.

Olyan események, programok, szervezetek és termékek támogatásában veszünk részt, amelyek a személyközi viszonyokat, és azokkal együtt a közösségeket erősítik. Az idők folyamán számos, a Bukaresti Nők Nemzetközi Egyesülete, az SOS Gyermekfalu Alapítvány, az UNICEF, a Románia Gyermekei Jövője Alapítvány, a Jövő Plusz Alapítvány stb. által szervezett jótékonysági akcióhoz csatlakoztunk. Ugyanakkor együtt reagáltunk olyan humanitárius felkérésekre, amelyek visszaadták a reményt munkatársainknak, ill. azok gyermekeinek vagy rokonaiknak.

A társadalmi szerepvállalási projektjeink gazdasági vonatkozásaival kapcsolatban elmondhatjuk, hogy az oktatás-nevelés támogatásához jelentős mértékben járultunk hozzá.

Legkedvesebb kampányunk "Az olvasáshoz való jog", az első saját CSR programunk, amit 2010-ben kezdtünk, és amit teljes energiánkkal és odaadásunkkal támogatunk. E kampány keretében a vidéki hátrányos helyzetű iskolai könyvtáraknak juttatunk könyveket, hogy megkönnyítsük az ott élő gyermekek számára a fejlődésükhöz szükséges könyvekhez való hozzáférést. Öt év alatt a kampány keretében több mint 101 000 könyvet adományoztunk 167 vidéki hátrányos helyzetű iskolának, így több mint 32 000 gyermek jutott olvasnivalóhoz.

Az oktatás-nevelés támogatásában való részvételünk kiteljesítése érdekében a 2014. év elején létrehoztuk a saját alapítványunkat az "Oktatáshoz való jog" néven, amelynek keretében általános és középiskolai tanulókat oktatunk felelős pénzügyi magatartásra.

Az egyes foglalkozások során alapvető gazdasági és pénzügyi ismereteket nyújtunk angol nyelven, nem formális módszertan alapján, az életkori sajátosságok figyelembe vételével. A foglalkozásokat országos szinten szervezzük, az egész év folyamán, havonta legalább nyolc foglalkozást tartunk, valamint kapcsolódó oktatási-nevelési programokat vezetünk szünidei táborok formájában. Az "Oktatáshoz való jog" Alapítvány OK Center programjai térítésmentesek.

Az "Oktatáshoz való jog" Alapítványt támogatói az OTP Csoport és annak helyi egysége, az OTP Bank Románia, valamint a csoport magyarországi Fáy András Alapítványa, amely már több mint 20 év tapasztalattal rendelkezik e téren.

Hisszük, hogy az oktatás-nevelésre fordított befektetés előrelépés minden nép jövője érdekében. Ez egy olyan küldetés, amelyet valamennyiünknek vállalnunk kell.

Tudjon meg többet az Oktatáshoz való jog Alapítvány által kifejlesztett tevékenységekről.