close

Felhívjuk a figyelmet a spoofing típusú csalási kísérletek számának növekedésére, amely során a csalók olyan telefonszámról hívják fel a potenciális áldozatokat, amely látszólag a banké, és a hitelintézet munkatársainak adják ki magukat. Kérjük, legyen óvatos, és ne osszon meg senkivel bizalmas információkat, például a bankszámla eléréséhez szükséges belépési adatokat vagy a bankkártya biztonsági adatait.

Jelentkezzen be #KiszámíthatóNyugalomban

December 19-től kezdődően új lehetősége van a belépésre.

Utilizatorul poate fi personalizat

Szemelyre szabható felhasználónév

Mit jelent a #KiszámíthatóNyugalomban való bankolás? Bárhol és bármikor könnyedén, gyorsan és biztonságosan férhet hozzá minőségi banki szolgáltatásokhoz. December 19-től kezdődően még egyszerűbben léphet be az OTP Bank internetbank és mobilbank alkalmazásaiba. 

Az OTPdirekt és SmartBank alkalmazásoknál csak felhasználónévre és jelszóra van szüksége. A Profiljában olyan felhasználónevet vagy jelszót választ, amelyet könnyen megjegyezhet, és tovább élvezi a digitális bankolás összes előnyét. Ezek után pedig ajánljuk, hogy próbálja meg a biometrikus azonosítást ujjlenyomattal vagy arcfelismeréssel.
 

Hogyan jelentkezhet be az OTPdirekt vagy SmartBank alkalmazásba? Egyszerűen.

 

Az Ön által választott felhasználónévvel és jelszóval;

Biometrikus azonosítással: ujjlenyomat vagy arcfelismerés segítségével

Internetbank belépés
 • Nem sikerül új felhasználónevet választania december 19-ig? Semmi gond, továbbra is beléphet a megszokott módon:

 • A bankkártyán lévő utolsó 10 számjegy megadásával.
  Pl.: 7700039653

 •              Vagy

 • Ügyfélkód és a felhasználó segítségével.
  Pl. 1259333|felhasználónév
  A ügyfélkódot és a felhasználónevet „|” karakterrel, szóköz nélkül kell elválasztania.

 • Ha nem emlékszik a belépési adataira, akkor jelezheti ezt az OTPdirekt internetbank vagy a SmartBank alkalmazások bejelentkezési oldalán, és hamar megtudhatja azokat.

 • Még nem áll készen a változásra?

 • Ne aggódjon, erre is gondoltunk, az aktuális belépési adatai továbbra is, 2022. december 19. után is érvényesek lesznek, hogy a saját ritmusában szokjon hozzá a változásokhoz. 

Gyakori kérdések

Az alkalmazás belépési oldalán lépjen „A felhasználónév visszaállítása” opcióra. A felhasználónevet megkapja SMS-ben az OTPdirekt szolgáltatásnál regisztrált telefonszámára, miután megadta a személyi száma (CNP/NIF) utolsó 6 számjegyét és a telefonszámát.

Az OTPdirekt vagy a SmartBank alkalmazás belépési oldalán lépjen „A jelszó/belépési kód visszaállítása” opcióra. Adja meg a felhasználónevet és személyi szám (CNP/NIF) utolsó 6 számjegyét, ezt követően beállíthaja az új jelszavát, amelyet vissza kell igazolnia a tokenen vagy sms-ben kapott kóddal.

Ha nem állított be új felhasználónevet az OTPdirekt internetbank vagy a SmartBank mobilbank alkalmazásokban, akkor sem kell aggódnia. Továbbra is be tud jelentkezni a bankkártyán lévő utolsó 10 számjegy megadásával (pl.: 7700039653) vagy az ügyfélkód és a felhasználónévvel (pl. 1259333|felhasználónév). Az ügyfélkódot és a felhasználónevet „|” karakterrel, szóköz nélkül kell elválasztania.

A bejelentkezési módtól függetlenül a jelszavad változatlan marad.
 

A SmartBank alkalmazás frissítése csak a hivatalos oldalakon végezhető el (AppStore, Play Áruház), a telefon típusának megfelelően.

Nem kötelező új felhasználónevet megadnia az OTPdirekt internetbank vagy a SmartBank mobilbank alkalmazásokban. Ugyanakkor a biztonság érdekében, azt javasoljuk, hogy válasszon felhasználót.

SmartBank oktatóvideók