close

Felhívjuk a figyelmet a phishing és a spoofing típusú csalási kísérletek számának növekedésére, amelyek során a csalók rosszindulatú hivatkozásokat tartalmazó e-maileket küldenek vagy olyan telefonszámról hívják fel a potenciális áldozatokat, amely látszólag a banké, és a hitelintézet munkatársainak adják ki magukat. Kérjük, legyen óvatos, és ne osszon meg senkivel bizalmas információkat, például a bankszámla eléréséhez szükséges belépési adatokat vagy a bankkártya biztonsági adatait. 

Betéti kártyák

 

Személyre szabott pénzügyi megoldásokat kínálunk Önnek. A betéti kártyáinkkal hatékonyan és biztonságosan kezelheti az anyagi forrásait, hiszen bel- és külföldön is fizethet a kereskedőknél vagy vehet fel készpénzt az ATM-ekből. Könnyedén és gyorsan igényelhet betéti kártyát az OTP Banknál. Lépjen velünk kapcsolatba a további részletekért.

OTP MasterCard

mastercard-debit

Fizessen gyorsan a MasterCard logót feltüntető kereskedelmi elfogadóhelyeken, bel- és külföldön egyaránt.

Bővebben

Mastercard Gold

mastercard-gold-debit

A bankkártya, amellyel exkluzív előnyökben részesül, és ingyenes belépést biztosít a Business Lounge reptéri társalgókba.

Bővebben

Mastercard PLATINUM

mastercard-platinum-debit

A Mastercard Platinum betéti kártya az életstílusának megfelelő előnyökben részesíti. Éljen a különleges prémium élményekkel a Privilege Banking csomaggal!

Bővebben

Junior Plus bankkártya

junior-plus-debit

14 és 18 év közötti vagy? Kérd meg a szüleid, hogy nyissanak neked tinédzserkenek szóló Junior Plus számlát.

Bővebben

Junior Max bankkártya

otp-junior-max

15 és 25 év közötti vagy? Igényeld a Junior Max bankkártyát, és nagyobb szabadságban és rugalmasságban részesülsz.

Bővebben

Saját képes bankkártya alkalmazottaknak

foto-card

Az OTP Bank saját fotós bankkártyájával szabadjára engedheti kreativitását és lehetősége van bármilyen dizájn kiválasztására. 

Bővebben

Sapientia Egyetemi kártya

otp-sapientia

A VISA Sapientia Egyetem bankkártyát a neves intézménnyel együtt dolgoztuk ki a hallgatók és oktatók számára. 

Bővebben

Hasznos információk

Gyakori kérdések

A betéti kártya egy olyan fizetési eszköz, amellyel a kártya tulajdonosa a folyószámlán vagy a megtakarítási számlán tárolt saját pénzforrásaihoz férhet hozzá. A kártyát használhatja a kereskedőknél történő fizetésre és készpénzfelvételre is, belföldön és külföldön egyaránt.

Magánszemélyként bárki igényelhet betéti kártyát, ha termékcsomaggal, folyószámlával vagy megtakarítási számlával rendelkezik.

Kétféleképpen hagyhatja jóvá az online kifizetéseket: biometrikus azonosítással (ujjlenyomat vagy arcfelismerés) a SmartBank alkalmazáson keresztül vagy a kétlépcsős azonosítással (statikus + dinamikus 3D Secure jelszóval). További részletek itt.

Abban az esetben, ha elfelejtette az Ön által korábban megadott jelszót, akkor hívja a ROMCARD SA kártyafeldolgozó központot a 021-402- 0029-es számon, vagy az OTP Bank ügyfélszolgálati munkatársait a 0800 88 22 88 vagy a +4021 308 57 10 telefonszámon (utóbbi külföldről is hívható). Itt az Ön kérésére visszaállítják az eredeti statikus jelszót, amely a személyi száma (CNP) utolsó 6 számjegyét tartalmazza.

Ezt követően, a nagyobb biztonság érdekében, módosítsa az eredeti statikus jelszót, egy másik, 6 számjegyből álló, kizárólag Ön által ismert jelszóra. Majd az online tranzakcióknál az Ön által beállított statikus jelszót kell megadnia a megfelelő lépésnél.
 

Ugyanahhoz a számlához legfeljebb 3 társkártyát igényelhet.

Amennyiben a kártyát más devizával folytatott tranzakcióra használja, a kibocsátott kártya devizanemétől függően, a valutaváltás az alábbiak szerint történik:
a.    A számla devizanemében végrehajtott tranzakciók esetében nem történik devizaváltás. A Bank a végrehajtott tranzakciókkal a számlát annak devizanemében terheli.
b.    A Románia területén, a számla devizanemétől eltérő pénznemben végrehajtott tranzakciók esetén a Bank RON-t használ referencia devizaként. A valutaváltás a tranzakció végrehajtására használt deviza és a referencia devizaként használt RON között a Mastercard / Visa nemzetközi kártyaszervezetek kifizetés napján érvényes árfolyamán történik;
c.    A kártyával külföldön végrehajtott tranzakciók esetén a Bank EUR-t használ referencia pénznemként, a következőképpen: 
       i.    A valutaváltás a tranzakció végrehajtására használt deviza és a referencia devizaként használt EUR között a Mastercard / Visa nemzetközi kártyaszervezetek kifizetés napján érvényes árfolyamán történik;
       ii.    A RON-ban nyitott számla terheléséhez a Bank a honlapján közzétett, a tranzakció napján érvényes referencia árfolyamot használja.

Mindössze 3,5 RON vagy 1 EUR a készpénzfelvételi díj, ha bankkártyáját az OTP Csoporthoz tartozó ATM hálózatban használja.

Az OTP Csoport a következő országokban van jelen: Magyarország, Szlovákia, Horvátország, Bulgária, Románia, Ukrajna, Szerbia és Oroszország. 

Kártyáját internetes vásárlásra is használhatja, ha igényléskor ezt az opciót választotta. Ha utólag szeretné ezt az opciót aktiválni, megteheti azt az OTPdirekt szolgáltatáson keresztül, vagy igényelheti ezt bármelyik bankfiókban.

A bankkártyája, vagy az ahhoz igényelt társkártya napi vagy havi tranzakciós limittel rendelkezik. A kibocsátáskor a bankkártyát standard limitekkel rendelkeznek, de ezek kérésre módosíthatók az OTPdirekt alkalmazásban, a Contact Center telefonos ügyfélszolgálaton keresztül vagy bármely bankfiókban.

Igen, a lej vagy euró alapú bankkártyáját külföldön is használhatja, fizethet vele a kereskedőknél vagy kivehet készpénzt. Utóbbi esetben, az ország pénznemében vehet fel összeget az ATM-ből. A díjak és jutalékok itt érhetők el.

Azok a fiatalok is igényelhetnek Junior Plus számlához kapcsolódó Junior Plus bankkártyát, akik még nem töltötték be a 18-dik életévüket. A kártya igényléséhez várjuk a fiatalt bármelyik OTP bankfiókban, a szüleivel és személyazonossági igazolványával együtt.

Abban az esetben, ha a bankkártya nincs már az Ön tulajdonában, zárolni kell a számlán található pénzhez való hozzáférést. Ennek érdekében használja az OTPdirekt vagy SmartBank alkalmazásokat, ahol közvetlen módon zárolhatja a számláját, vagy hívja a 0800 88 22 88–as (bármilyen romániai mobil és vezetékes hálózatból díjmentesen hívható) vagy a +41 21 308 57 11-es (külföldről is hívható) telefonszámot.

Hitelkártyát szeretne?

A hitelkártyák segítségével megvalósíthatja terveit, és könnyebé teheti az életét!

Válassza az ideális bankkártyát