Folyószámla magánszemélyeknek

Folyószámla magánszemélyeknek

Egyetlen számlával rengeteg lehetőséget kap. A folyószámla az egyik legegyszerűbb módja saját pénzügyei kezelésének. A bevásárlás, a számlák, a kifizetések, a havi fizetés, a nyugdíj és minden más tranzakció, akár lejben vagy valutában, egyszerűbbé és biztonságosabbá válik, mint valaha. Ráadásul az országon belül és külföldön is maximális biztonságban tudhatja pénzét.

Korlátlan érvényesség

Ön dönti el, hogy mikor mond le a számlájáról vagy mikor szünteti meg

Nincs jutalék

 

Díjmentes számlanyitás, számlamegszüntetés és készpénzfelvétel

Korlátlan hozzáférés

Bármikor ellenőrizheti számláját

Milyen előnyöket nyújt Önnek az OTP Bank folyószámlája?

 • Korlátlan érvényesség: a számla nyitását követően kizárólag az Ön döntésén múlik, hogy mikor szünteti meg azt

 • Nincs jutalék*: díjmentes számlanyitás, számlamegszüntetés, valamint a lejárt futamidejű betét készpénzben történő felvétele is ingyenes

 • Átláthatóság: számlakivonatát online vagy postai úton is megkaphatja, havonta, vagy bármikor igényt tart rá

 • Tranzakciók megrendelése: készpénzes, illetve pénzátutalásos tranzakcióit bármikor intézheti a nyitvatartási időn belül 

 • Korlátlan hozzáférés: bármikor hozzáférhet számlájához és bármikor intézheti pénzügyeit az  Internet Banking szolgáltatás igénybevételével 

 • OTP Express: gyorsan, biztonságosan és olcsón utalhat Magyarországra, Horvátországba, Szerbiába, Oroszországba, Bulgáriába, Szlovéniába, Ukrajnába és Montenegróba**

 • *Kizárólag a lekötött betétek futamidejének lejárata napján végrehajtott készpénzfelvétel esetében (ez a díjkedvezmény nem vonatkozik az egy hónapra, illetve az ennél rövidebb futamidőre lekötött betétekre)

  **a felszámolási folyamatban lévő bankok növekvő száma miatt, az Ukrajnába történő pénzátutalások esetében késedelmek léphetnek fel

És itt még nem zárul le a kedvezmények listája! További extra szolgáltatásokat igényelhet:

 • Folyószámlahitel: hogy ne maradjon pénz nélkül;

 • Lejben és valutában történő átutalások, az országon belül és külföldön;

 • Az OTPdirekt szolgáltatással bármikor hozzáférhet számlájához;

 • Automatikus OTP hiteltörlesztés, bármelyik számlájáról;

 • Egy rugalmasabb számlakezelés érdekében betéti kártyáját számlájához csatolhatja;

 • Megtakarítási számlát nyithat lejben, euróban, dollárban és forintban, meghatározatlan lejárati idővel.

Hogyan nyithat folyószámlát az OTP Banknál?

Telefonos ügyintézőnél

Kérjen visszahívást,
és kollégánk a kiválasztott időpontban felkeresi Önt!

Visszahívást kérek

OTP bankfiókban

Jöjjön be bármely kirendeltségünkbe érvényben lévő személyazonosító igazolványával és igényelje folyószámlája megnyitását.

Bankfiókok és ATM-ek

Hasonló termékeink

Online személyi hitel OTP Lezser számlacsomaggal

Igényelje online. 30 perc alatt igényelhető.

Megnézem a részleteket

Személyi hitel

Költségvetésének egyensúlya és az otthoni kényelem érdekében

Megnézem a részleteket

Gyakori kérdések

Az OTP Banknál nyitott számlájára, valutában külföldről érkező tranzakciók esetében szükséges az OTPV RO BU XXX kód használata.

A folyószámlahitel RON-ban és EUR-ban igényelhető és akár 6 havi nettó jövedelemnek megfelelő hitelkeretet biztosít tulajdonosának. Havonta csak a felhasznált keret után járó kamatot kell törlesztenie.

Bármikor igényelheti nyugdíjának az OTP Banknál vezetett folyószámlára való utalását és számos előnyt kínálunk egyéb banki termékek igénylése esetében is.

Ha a nálunk vezetett számlájára utalják munkabérét, akár 6 havi nettó jövedelmének megfelelő folyószámlahitelt is igényelhet. Továbbá, számlájához ingyenes MasterCard bankkártyát igényelhet, amely korlátlan hozzáférést biztosít számlájához. Ugyanakkor, egy EURO alapú jelzáloghitel igénylése esetében kamatcsökkentésben részesül.

A folyószámlanyitás, annak fenntartása és a számla megszüntetése ingyenes, mindössze a személyi igazolvány felmutatására van szükség.

A számlán lévő pénzösszeghez csak Ön és az Ön által felhatalmazott személyek férhetnek hozzá. A felhatalmazást a banki kirendeltségben intézheti, az Ön és az Ön által felhatalmazott személy jelenlétében.

Ezt a típusú szolgáltatásunkat személyesen, bármely fiókunkban  hétfőtől péntekig, 9:00 és 17:00 óra között igényelheti.

Nem létezik. A folyószámla teljes egészében lemeríthető.

A RON-ban és EUR-ban vezetett bankszámlákhoz igényelhető egy MasterCard betéti bankkártya, mely közvetlen számlahozzáférést biztosít tulajdonosának. A kártyaigénylés ingyenes, a kártya külföldön és belföldön is használható, és internetes vásárlásra is alkalmas.

Minden romániai OTP Bank kirendeltségében hozzáférhet, függetlenül attól, hogy számláját eredetileg hol és milyen pénznemben nyitotta meg. 

Nemzetközi bankszámlaszám (International Bank Account Number). Az ECBS (European Committee for Banking Standards – Európai Bankszabványosítási Bizottság) meghatározása szerint olyan szám- és betűkombináció, melynek célja megkönnyíteni a nemzetközi átutalások automatikus feldolgozását. Romániában ez a kód 24 karakterből áll.

Akkor ajánljuk az OTP Express átutalási megbízást, ha a kedvezményezett az OTP Bank egyik külföldi leányvállalatánál: Magyarországon, Horvátországban, Szerbiában, Oroszországban, Ukrajnában, Montenegróban vagy Bulgáriában nyitott folyószámlával rendelkezik, ekkor ugyanis az átutalási költségek jelentősen alacsonyabbak a standard nemzetközi átutaláshoz viszonyítva.

Több mód van a számlaegyenleg lekérdezésére:

 • bármely OTP bankfiókban a személyi igazolvány felmutatásával;
 • ha a számlához betéti kártya kapcsolódik, számlaegyenlegét ingyen lekérdezheti a www.otpbank.ro honlapon keresztül, vagy telefonon a 0800 88 22 88–as (bármilyen romániai mobil és vezetékes hálózatból díjmentesen hívható) vagy a +4021 308 57 10-es (külföldről is hívható) telefonszámon a bankkártya utolsó 10 számjegyének és a 3 számjegyből álló jelszó megadásával.

Az OTP Express szolgáltatás igénybevételekor a megbízó olyan devizaszámlával kell rendelkezzen bankunknál, mint amilyenben az átutalást kívánja végrehajtani.

Külföldről OTP Bank számlára érkező pénzátutalás esetén a következő adatokra van szükség:

 • Bank pontos neve: OTP Bank Románia S.A.
 • SWIFT kódja: OTPVROBU
 • A kedvezményezett adatai (kedvezményezett pontos neve/vállalkozás neve, kedvezményezett postacíme, kedvezményezett IBAN számlaszáma)

A 26. életévüket még be nem töltött fiataloknak a következőket ajánljunk:

 • Junior számla kedvezményes kamattal
 • Különböző designok közül választható Junior betéti bankkártyák.

A Junior számlák a 26. életévüket még be nem töltött fiataloknak szólnak, és a következő számlatípusok közül lehet választani:

 • Junior Start – maximum 14. életévüket betöltött gyerekeknek
 • Junior Plus – 15 és 18 év közötti fiataloknak
 • Junior Max – 19 és 26 év közötti fiataloknak

Előnyök: magasabb látra szóló kamat; a folyószámlák RON-ban, EUR-ban, USD-ben és HUF-ban nyithatók. A 14. életévüket betöltött fiatalok számlához kapcsolódó Junior bankkártyát is igényelhetnek.

A folyószámlahitel (overdraft) lehetővé teszi az ügyfél jövedelmének többszörös lehívását a folyószámláról. Overdraftnak is hívják.

Az OTP Bank Románia nagy hangsúlyt fektet az alkalmazottai és ügyfelei által végzett tevékenységek tisztességességének és átláthatóságának biztosítására. Ezért az ügyfelek ismerete, a pénzmosás megelőzése és a pénzmosás elleni harcra vonatkozó belső szabályaink szem előtt tartásával, kiemelt figyelmet fordítunk azokra a  külföldi pénznemben történő tranzakciókra, amelyek offshore-területeket céloznak vagy onnan érkeznek, ugyanígy odafigyelünk azon ügyfeleink pénzügyi tranzakcióira, akiknek lakóhelye/ állampolgársága/ vállalkozásuk székhelye vagy részvényeseinek/kedvezményezettjeinek tartózkodási helye a tengeren túli területeket érinti. Ez az oka annak, hogy ügyfeleinktől olyan kereskedelmi okmányok benyújtását  kérjük, amelyek igazolják az ebbe a kategóriába tartozó tranzakciókat.

Legfőbb célunk az, hogy az ilyen típusú pénzügyi műveleteket a hatályos jogi rendelkezéseknek megfelelően tudjuk kezelni és kivizsgáljuk az adott tranzakcióknak ügyfeleink aktuális üzleti céljaival és tevékenységeivel való megfelelését.

A 2017/258-as, a fizetési számlák jutalékainak összehasonlíthatóságát, a fizetési számlák váltását, valamint az alapszintű fizetési számlákhoz való hozzáférést szabályozó törvény rendelkezéseinek megfelelően, bővebben tájékozódhat a Standardizált szószedetből, a LEJ jutalékokról szóló FID-tájékoztatóból vagy az EUR-os jutalékokról szóló FID-tájékoztatóból.

Abban az esetben, ha a tranzakcióra vonatkozó adatoknál, vagyis a Bank országa vagy a Kedvezményezett országa mezőkben olyan országot adott meg, amely szerepel azon országok listájában, amelyek esetében a bank igazoló dokumentumokat kér a tranzakciók feldolgozásakor, akkor fel kell mutatnia a banknak az igazoló dokumentumokat. Ezeket elküldheti az OTPdirect alkalmazáson keresztül, vagy továbbíthatja a documentejustificative@otpbank.ro e-mail-címre. Ellenkező esetben a bank nem dolgozhatja fel a tranzakciót. Nem áll módunkban üzleti kapcsolatot kezdeményezni, ideértve a folyószámla nyitását, valamint pénzeszközök elfogadását és/vagy ügyletek végrehajtását/lebonyolítását abban az esetben, ha a természetes személy/jogi személy Észak-Korea állampolgára vagy állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezik, illetve ha a megbízottja Észak-Korea állampolgára vagy állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezik.

A Bank belső politikájának megfelelően az OTP Bank Romania S.A .:

 • nem folytat dollár (USD) alapú műveleteket a következő országokkal: Irán, Fehéroroszország, Kuba, Mianmar, Szíria, Szudán és Zimbabwe;
 • nem hajt végre közvetlen műveleteket a következő banki szervezetekkel: Belarusbank Belarus, Belinvestbank (Fehérorosz Fejlesztési és Újjáépítési Bank), Belagroprombank Belarus, SberBank Russia, VTB Russia, Gazprombank Russia, Vnesheconombank (VEB) Russia, Rosselkhozbank Russia;
 • nem hajt végre műveleteket transznisztriai bankokkal, amelyek tevékenységét nem a Moldovai Nemzeti Bank felügyeli.