close

Felhívjuk a figyelmet a spoofing típusú csalási kísérletek számának növekedésére, amely során a csalók olyan telefonszámról hívják fel a potenciális áldozatokat, amely látszólag a banké, és a hitelintézet munkatársainak adják ki magukat. Kérjük, legyen óvatos, és ne osszon meg senkivel bizalmas információkat, például a bankszámla eléréséhez szükséges belépési adatokat vagy a bankkártya biztonsági adatait.

Online adatfrissítés

Felhívjuk figyelmét, hogy az OTP Bank Románia szolgáltatásainak igénybevételéhez, valamint a hatályos jogszabályok rendelkezéseinek való megfeleléshez, frissítenie kell a személyes adatait, vagy a cég és a jogi képviselők/megbízottak adatait az alábbiak szerint: 

Hogyan frissítheti adatait?

Természetes személyek: 

  • Töltse ki az  OTPdirekt - Internet Bank (asztali verzió) felületen elérhető formanyomtatványt;

  • Töltse ki az innen elérhető formanyomtatványt, készítsen másolatot a személyi igazolványáról, amelyet lásson el az "Eredetivel megegyező másolat" megjegyzéssel és aláírásával, majd küldje el ezeket az actualizaredate@otpbank.ro e-mail címre. Kérjük, a formanyomtatványt a saját e-mail címéről küldje el Banknak (a más személyek e-mail címéről küldött formanyomtatványokat, beleértve a munkaadó e-mail címét is, nem vesszük figyelembe);

  • Az OTP Bank Románia bármely fiókjában . A fiókban töltött idő csökkentése érdekében javasoljuk, hogy hozza magával a kitöltött formanyomtatványt egy személyi igazolványról készített másolattal.

Megjegyzés: Amennyiben a számlanyitásnál vagy a legutóbbi adatfrissítésnél nem adta meg a személyes e-mail címét, az adatfrissítési űrlap helyes kitöltését követően, az adatfrissítés befejezéséhez, telefonon vesszük fel önnel a kapcsolatot, hogy egy regisztrált hívás során megerősítse az e-mail címet.

 

Jogi személyek vagy kapcsolódó kategóriák:

Az OTP Bank Románia bármely fiókjában, bemutatva az alapító okirat aktuális verzióját, vagy az alapító okirat/alapszabályzat legutóbbi módosítására vonatkozó dokumentumokat, valamint egy friss kivonatot azon nyilvántartásból, ahová a bejegyzés megtörtént (más szervezetek tulajdonában lévő jogi entitások esetében a kivonatokat a teljes tulajdonosi lánc azonosításáig be kell mutatni). A fiókban töltött idő csökkentése érdekében javasoljuk, hogy hozza magával a kitöltött és aláírt formanyomtatványt.

Milyen adatok frissítése szükséges?

Magánszemélyek esetében a következő adatok frissítésére kerül sor: alkalmazó/foglalkozás, jövedelem forrása, telefonszám, e-mail cím vagy személyi igazolvány.

Az adatfrissítési űrlaphoz kapcsolódó további információk magánszemélyek esetében

Jogi személyek (KKV-k, vállalatok) esetében naprakész információkra lesz szükségünk a banki műveletek elvégzésekor a következő adatokat illetően: a vállalat pénzügyi forrásainak eredete, a valós kedvezményezett személyazonossága, a vállalat befektetői struktúrája, a székhely postacíme, telefonszám, a jogi képviselők/felhatalmazottak adatai.

Hogy segítségére legyünk, készítettünk egy listát a jogi személyek adatfrissítéséhez szükséges dokumentumokról.

Az Ön által képviselt intézmény adatainak naprakész információi a következőkről:

 

Az Országos Cégbíróságnál (RECOM) bejegyzett jogi entitások - például: Kft., Rt., engedélyezett természetes személy (PFA), egyéni vállalkozás (II), családi vállalkozás (IF):

  • Adatfrissítési űrlap jogi személyeknek és hasonló kategóriáknak - teljesen kitöltött/a megfelelő helyeken bejelölt, valamint az érintett szervezetet az OTP Bank Romániával szembeni képviselettel felhatalmazott személyek aláírásával ellátott.

 

Szabadfoglalkozásúak:

  • Naprakész tanusítvány, amennyiben az illetékes hatóság kiad ilyen jellegű dokumentumot;
  • Amennyiben megváltoztatta székhelyét, kérjük, nyújtsa be a változtatást igazoló dokumentumot, és annak bejegyzését az illetékes hatósághoz.

 

Lakástulajdonosi Egyesületek:

  • A lakástulajdonosi társulás nyilvántartásáról szóló, 30 naptári napnál nem régebbi igazolás.

 

Egyesületek és alapítványok:

  • 30 naptári napnál nem régebbi kivonat az egyesület vagy alapítvány regiszterbe vételéről.

 

Az adott intézmény számlájának kezelésére felhatalmazott személyek személyazonossági dokumentumai, akiket az OTP Bank Romániával való kapcsolattartásban már kijelöltek.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a benyújtott dokumentumok elemzését követően további dokumentumokat is kérhetünk.

Mi történik ha nem frissíti adatait?

Figyelmeztetjük, hogy amennyiben nem tesz eleget a Bank adatfrissítésre vonatkozó felhívásának, jogunkban áll visszautasítani banki műveleteinek végrehajtását.

Köszönjük, ha már frissítette adatait.

Biztosítjuk Önt, csapatunk rendelkezésére áll annak érdekében, hogy az adatfrissítési kérésekre a lehető legsürgősebben válaszolni tudjunk, és elnézést kérünk az esetleges kellemetlenségekért az OTP Bank Románia számláival kapcsolatban.