close

Felhívjuk a figyelmet a spoofing típusú csalási kísérletek számának növekedésére, amely során a csalók olyan telefonszámról hívják fel a potenciális áldozatokat, amely látszólag a banké, és a hitelintézet munkatársainak adják ki magukat. Kérjük, legyen óvatos, és ne osszon meg senkivel bizalmas információkat, például a bankszámla eléréséhez szükséges belépési adatokat vagy a bankkártya biztonsági adatait.

Online számlacsomag

Mit tartalmaz a OTP Lezser számlacsomag?

Lej alapú folyószámla
Korlátlan számú bankszámlát nyithat lejben és devizában;

 

Lej alapú bankkártya
Választhat a MasterCard Standard és a MasterCard Flat bankkártyák közül;

OTPdirekt, SMS-kontroll
Igénybe veheti az internetbank és mobilbank szolgáltatásokat;

Milyen előnyei vannak a OTP Lezser számlacsomagnak?

Számla és bankkártya

 • A folyószámlákra számított jutalék ZÉRÓ: nem kell fizetnie a számlák kezeléséért.

 • A betéti kártya kibocsátásának és kezelésének a díja NULLA;

 • DÍJMENTES, korlátlan számú készpénzfelvétel bármely külföldi ATM-ből a "Korlátlan számú, díjmentes készpénzfelvétel a külföldi ATM-ekből" kampány ideje alatt, 2023. október 2. és 2024. március 31. között, ezt követően havi 2 (kettő) ingyenes készpénzfelvétel bármely külföldi ATM-ből;

 • DÍJMENTESEN fizethet a telefonjával az Apple Pay vagy Google Pay alkalmazások segítségével;

Internetbank és mobilalkalmazás

 • ZÉRÓ kezelési díj az internetbank és mobilbank szolgáltatásokra: ingyenes OTPdirekt és SmartBank;

 • A lejben végrehajtott bankon belüli és bankközi átutalások feldolgozására számított jutalék ZÉRÓ, bármely romániai hitelintézet esetén, korlátlan számban.

 • DÍJMENTES SMS-Kontroll (Számla- és Kártyakontroll): nem kell fizetnie sem a szolgáltatás működtetéséért, sem a beérkező üzenetekért.

 • Az OTPdirekt internetbankon és a SmartBank alkalmazáson keresztül kifizetheti a számlákat, online utalhat pénzt vagy nyithat betétet, illetve megnézheti a számlakivonatot.

 • A fenti előnyök abban az esetben érvényesek, ha rendelkezik OTP Lezser számlacsomaggal.

Az OTP Lezser számlacsomag havi kezelési díja

 • A számlacsomag havi kezelési díja NULLA lej, amennyiben havonta legalább 1200 lej bevétel érkezik bármely OTP Banknál vezetett folyószámlájára, és havonta végrehajt legalább egy tranzakciót a számlacsomaghoz tartozó bankkártyájával vagy az OTPdirekt szolgáltatással. Abban az esetben, ha a fenti feltételek nem teljesülnek, a számlacsomag ára 12 lej havonta.

  Amennyiben ön 18 és 25 év közötti, és 2024. január 26. után igényelte az OTP Lezser számlacsomagot, a havi számlavezetési díj a 25 éves életkor betöltéséig NULLA lej. A 25. születésnap betöltését követő hónapban a bevétellel és tranzakciószámmal kapcsolatos fent leírt feltételek lépnek érvénybe, amelyek teljesülése esetén az OTP Lezser számlacsomag havi kezelési díja NULLA lej.

Szeretne számlacsomagot igényelni?

Igényelje online

Online számlacsomag. Jutalék ZÉRÓ.

Igényelje itt

OTP bankfiókban

Várjuk a legközelebbi OTP Bank bankfiókba, hogy együtt beszéljük meg , melyek az Önhöz leginkább illő opciók és lehetőségek.

Bankfiókok és ATM-ek

Hasonló termékeink

Online személyi hitel OTP Lezser számlacsomaggal

Igényelje online. 30 perc alatt igényelhető.

Megnézem a részleteket

Személyi hitel

Költségvetésének egyensúlya és az otthoni kényelem érdekében

Megnézem a részleteket

Jelzáloghitel

Álmai lakása végre az öné lehet.

Megnézem a részleteket

Gyakori kérdések

Az OTP Banknál nyitott számlájára, valutában külföldről érkező tranzakciók esetében szükséges az OTPV RO BU XXX kód használata.

A folyószámlahitel RON-ban és EUR-ban igényelhető és akár 6 havi nettó jövedelemnek megfelelő hitelkeretet biztosít tulajdonosának. Havonta csak a felhasznált keret után járó kamatot kell törlesztenie.

Bármikor igényelheti nyugdíjának az OTP Banknál vezetett folyószámlára való utalását és számos előnyt kínálunk egyéb banki termékek igénylése esetében is.

Ha a nálunk vezetett számlájára utalják munkabérét, akár 6 havi nettó jövedelmének megfelelő folyószámlahitelt is igényelhet. Továbbá, számlájához ingyenes MasterCard bankkártyát igényelhet, amely korlátlan hozzáférést biztosít számlájához. Ugyanakkor, egy EURO alapú jelzáloghitel igénylése esetében kamatcsökkentésben részesül.

A folyószámlanyitás, annak fenntartása és a számla megszüntetése ingyenes, mindössze a személyi igazolvány felmutatására van szükség.

A számlán lévő pénzösszeghez csak Ön és az Ön által felhatalmazott személyek férhetnek hozzá. A felhatalmazást a banki kirendeltségben intézheti, az Ön és az Ön által felhatalmazott személy jelenlétében.

Ezt a típusú szolgáltatásunkat személyesen, bármely fiókunkban  hétfőtől péntekig, 9:00 és 17:00 óra között igényelheti.

Nem létezik. A folyószámla teljes egészében lemeríthető.

A RON-ban és EUR-ban vezetett bankszámlákhoz igényelhető egy MasterCard betéti bankkártya, mely közvetlen számlahozzáférést biztosít tulajdonosának. A kártyaigénylés ingyenes, a kártya külföldön és belföldön is használható, és internetes vásárlásra is alkalmas.

Minden romániai OTP Bank kirendeltségében hozzáférhet, függetlenül attól, hogy számláját eredetileg hol és milyen pénznemben nyitotta meg. 

Nemzetközi bankszámlaszám (International Bank Account Number). Az ECBS (European Committee for Banking Standards – Európai Bankszabványosítási Bizottság) meghatározása szerint olyan szám- és betűkombináció, melynek célja megkönnyíteni a nemzetközi átutalások automatikus feldolgozását. Romániában ez a kód 24 karakterből áll.

Akkor ajánljuk az OTP Express átutalási megbízást, ha a kedvezményezett az OTP Bank egyik külföldi leányvállalatánál: Magyarországon, Horvátországban, Szerbiában, Oroszországban, Ukrajnában, Montenegróban vagy Bulgáriában nyitott folyószámlával rendelkezik, ekkor ugyanis az átutalási költségek jelentősen alacsonyabbak a standard nemzetközi átutaláshoz viszonyítva.

Több mód van a számlaegyenleg lekérdezésére:

 • bármely OTP bankfiókban a személyi igazolvány felmutatásával;
 • ha a számlához betéti kártya kapcsolódik, számlaegyenlegét ingyen lekérdezheti a www.otpbank.ro honlapon keresztül, vagy telefonon a 0800 88 22 88–as (bármilyen romániai mobil és vezetékes hálózatból díjmentesen hívható) vagy a +4021 308 57 10-es (külföldről is hívható) telefonszámon a bankkártya utolsó 10 számjegyének és a 3 számjegyből álló jelszó megadásával.

Az OTP Express szolgáltatás igénybevételekor a megbízó olyan devizaszámlával kell rendelkezzen bankunknál, mint amilyenben az átutalást kívánja végrehajtani.

Külföldről OTP Bank számlára érkező pénzátutalás esetén a következő adatokra van szükség:

 • Bank pontos neve: OTP Bank Románia S.A.
 • SWIFT kódja: OTPVROBU
 • A kedvezményezett adatai (kedvezményezett pontos neve/vállalkozás neve, kedvezményezett postacíme, kedvezményezett IBAN számlaszáma)

A 26. életévüket még be nem töltött fiataloknak a következőket ajánljunk:

 • Junior számla kedvezményes kamattal
 • Különböző designok közül választható Junior betéti bankkártyák.

A Junior számlák a 26. életévüket még be nem töltött fiataloknak szólnak, és a következő számlatípusok közül lehet választani:

 • Junior Start – maximum 14. életévüket betöltött gyerekeknek
 • Junior Plus – 15 és 18 év közötti fiataloknak
 • Junior Max – 19 és 26 év közötti fiataloknak

Előnyök: magasabb látra szóló kamat; a folyószámlák RON-ban, EUR-ban, USD-ben és HUF-ban nyithatók. A 14. életévüket betöltött fiatalok számlához kapcsolódó Junior bankkártyát is igényelhetnek.

A folyószámlahitel (overdraft) lehetővé teszi az ügyfél jövedelmének többszörös lehívását a folyószámláról. Overdraftnak is hívják.

Az OTP Bank Románia nagy hangsúlyt fektet az alkalmazottai és ügyfelei által végzett tevékenységek tisztességességének és átláthatóságának biztosítására. Ezért az ügyfelek ismerete, a pénzmosás megelőzése és a pénzmosás elleni harcra vonatkozó belső szabályaink szem előtt tartásával, kiemelt figyelmet fordítunk azokra a  külföldi pénznemben történő tranzakciókra, amelyek offshore-területeket céloznak vagy onnan érkeznek, ugyanígy odafigyelünk azon ügyfeleink pénzügyi tranzakcióira, akiknek lakóhelye/ állampolgársága/ vállalkozásuk székhelye vagy részvényeseinek/kedvezményezettjeinek tartózkodási helye a tengeren túli területeket érinti. Ez az oka annak, hogy ügyfeleinktől olyan kereskedelmi okmányok benyújtását  kérjük, amelyek igazolják az ebbe a kategóriába tartozó tranzakciókat.

Legfőbb célunk az, hogy az ilyen típusú pénzügyi műveleteket a hatályos jogi rendelkezéseknek megfelelően tudjuk kezelni és kivizsgáljuk az adott tranzakcióknak ügyfeleink aktuális üzleti céljaival és tevékenységeivel való megfelelését.

A 2017/258-as, a fizetési számlák jutalékainak összehasonlíthatóságát, a fizetési számlák váltását, valamint az alapszintű fizetési számlákhoz való hozzáférést szabályozó törvény rendelkezéseinek megfelelően, bővebben tájékozódhat a Standardizált szószedetből, a LEJ jutalékokról szóló FID-tájékoztatóból vagy az EUR-os jutalékokról szóló FID-tájékoztatóból.

Abban az esetben, ha a tranzakcióra vonatkozó adatoknál, vagyis a Bank országa vagy a Kedvezményezett országa mezőkben olyan országot adott meg, amely szerepel azon országok listájában, amelyek esetében a bank igazoló dokumentumokat kér a tranzakciók feldolgozásakor, akkor fel kell mutatnia a banknak az igazoló dokumentumokat. Ezeket elküldheti az OTPdirect alkalmazáson keresztül, vagy továbbíthatja a documentejustificative@otpbank.ro e-mail-címre. Ellenkező esetben a bank nem dolgozhatja fel a tranzakciót. Nem áll módunkban üzleti kapcsolatot kezdeményezni, ideértve a folyószámla nyitását, valamint pénzeszközök elfogadását és/vagy ügyletek végrehajtását/lebonyolítását abban az esetben, ha a természetes személy/jogi személy Észak-Korea állampolgára vagy állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezik, illetve ha a megbízottja Észak-Korea állampolgára vagy állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezik.

A Bank belső politikájának megfelelően az OTP Bank Romania S.A .:

 • nem folytat dollár (USD) alapú műveleteket a következő országokkal: Irán, Fehéroroszország, Kuba, Mianmar, Szíria, Szudán és Zimbabwe;
 • nem hajt végre közvetlen műveleteket a következő banki szervezetekkel: Belarusbank Belarus, Belinvestbank (Fehérorosz Fejlesztési és Újjáépítési Bank), Belagroprombank Belarus, SberBank Russia, VTB Russia, Gazprombank Russia, Vnesheconombank (VEB) Russia, Rosselkhozbank Russia;
 • nem hajt végre műveleteket transznisztriai bankokkal, amelyek tevékenységét nem a Moldovai Nemzeti Bank felügyeli.