close

Felhívjuk a figyelmet a spoofing típusú csalási kísérletek számának növekedésére, amely során a csalók olyan telefonszámról hívják fel a potenciális áldozatokat, amely látszólag a banké, és a hitelintézet munkatársainak adják ki magukat. Kérjük, legyen óvatos, és ne osszon meg senkivel bizalmas információkat, például a bankszámla eléréséhez szükséges belépési adatokat vagy a bankkártya biztonsági adatait.

Betét kalkulátor

Deposit currency
RON

Hogyan köthet le betétet az OTP Banknál?

Online

Igényelje az internet- vagy mobilbank szolgáltatással

Használja az OTPdirekt felületet
és kösse le az Önnek megfelelő betétet.

Alkalmazás indítása

Jöjjön be hozzánk

Várjuk a bankfiókjainkban
érvényes személyazonossági igazolványával.

Bankfiókok és ATM-ek

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Igényeljen telefonhívást, és mi
a lehető legrövidebb időb belül felhívjuk.

Hívás igénylése

Az internet- vagy mobilbank szolgáltatással lekötött LEJ,EUR, USD betétek után 0,15%-os kamat kedvezmény jár.

Hasonló termékeink

@

Az internet- vagy mobilbank szolgáltatással betét

Legyen mindig kapcsolatban a pénzével, bárhol is van.

Megnézem a részleteket

Standard betét

Biztonsági terv családja jövőjéhez.

Megnézem a részleteket

Gyakori kérdések

Igen, a megtakarítási számlán elhelyezett összeg bármikor elérhető. A továbbiakban a megtakarítási számláján szereplő összegnek megfelelő kamatot számítunk fel.

A kamatot a számlán levő összeg alapján naponta számoljuk, és a következő hónap elején utaljuk át a megtakarítási számlára. A kamatláb változó, sávonként kerül kiszámításra.

Betétlekötési minimumok devizák függvényében: 100 RON, 100 EUR, 100 USD, 100 CHF, 100 GBP vagy 25.000 HUF. Kamatokra és futamidőre vonatkozó információért kattintson ide.

A betét a lekötés időtartama alatt fix kamatozású. A kamat a kiválasztott időtartam alatt a betéti számlán szereplő összegre alkalmazandó.

A betétekre számított kamatot havonta felveheti, ha a következő termékeket választja:

  • Egy hónapos lejáratú betét a következő devizákban: RON, EUR, USD, HUF, GBP;
  • Fix kamatozású, 3 vagy 6 hónapos lejáratú, havonta kamatot fizető betétek a következő devizákban: RON, EUR.

Az OTP Bank Romania az Országos Betétbiztosítási Alap tagja, és a betétesek kompenzáció formájában a lekötött betétek biztosítására jogosultak a törvény által időszakonként megállapított fedezeti limit erejéig. Jelenleg ez az összeg 100 000 eurónak megfelelő összeg lejben, minden számlatulajdonos esetében. A fedezeti limit szintjét a 2015. december 11-én, a 918. számú Hivatalos Közlönyben megjelent, a betétek biztosítási programjáról és a Betétbiztosítási Alapról szóló 311/2015. törvény számú rendelkezései szabályozzák. A jogszabály értelmében betétnek minősül minden aktív egyenlegű számla, beleértve a számlán található pénzösszegekből vagy a folyó banki ügyletek átmeneti helyzeteiből eredő fizetendő kamatot, amelyet a hitelintézetnek meg kell térítenie az érvényes jogszabályok és hitelfeltételek szerint, beleértve a lekötött betéteket, megtakarítási számlákat. A „fedezeti limit” fogalma a betétesenként és hitelintézetenként biztosított maximális fedezet összege, a 61. cikk (3) bekezdés, illetve a 62. cikk rendelkezései értelmében.

A betétesek további információt kaphatnak az „Információk a betétesek számára” dokumentumból. További információk találhatóak a: www.fgdb.ro weboldalon is.