Betét kalkulátor

Betét kalkulátor

Deposit currency
RON

Hogyan köthet le betétet az OTP Banknál?

Online

Igényelje online

Használja az OTPdirekt felületet
és kösse le az Önnek megfelelő betétet.

Alkalmazás indítása

Jöjjön be hozzánk

Várjuk a bankfiókjainkban
érvényes személyazonossági igazolványával.

Bankfiókok és ATM-ek

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Igényeljen telefonhívást, és mi
a lehető legrövidebb időb belül felhívjuk.

Hívás igénylése

Az OTPdirekt – Internet Bank szolgáltatással lekötött LEJ betétek után 0,20%-os kamat kedvezmény jár.

Hasonló termékeink

@

Online betét

Legyen mindig kapcsolatban a pénzével, bárhol is van.

Megnézem a részleteket

Standard betét

Biztonsági terv családja jövőjéhez.

Megnézem a részleteket

Változó kamatozású betét

Egyszerre megtakarítja és felkerekíti jövedelmét.

Megnézem a részleteket

Gyakori kérdések

Igen, a megtakarítási számlán elhelyezett összeg bármikor elérhető. A továbbiakban a megtakarítási számláján szereplő összegnek megfelelő kamatot számítunk fel.

A kamatot a számlán levő összeg alapján naponta számoljuk, és a következő hónap elején utaljuk át a megtakarítási számlára. A kamatláb változó, sávonként kerül kiszámításra.

Betétlekötési minimumok devizák függvényében: 100 RON, 100 EUR, 100 USD, 100 CHF, 100 GBP vagy 25.000 HUF. Kamatokra és futamidőre vonatkozó információért kattintson ide.

A betét a lekötés időtartama alatt fix kamatozású. A kamat a kiválasztott időtartam alatt a betéti számlán szereplő összegre alkalmazandó.

A betétekre számított kamatot havonta felveheti, ha a következő termékeket választja:

  • Egy hónapos lejáratú betét a következő devizákban: RON, EUR, USD, HUF, GBP;
  • Fix kamatozású, 3 vagy 6 hónapos lejáratú, havonta kamatot fizető betétek a következő devizákban: RON, EUR.

Az OTP Bank Romania az Országos Betétbiztosítási Alap tagja, és a betétesek kompenzáció formájában a lekötött betétek biztosítására jogosultak a törvény által időszakonként megállapított fedezeti limit erejéig. Jelenleg ez az összeg 100 000 eurónak megfelelő összeg lejben, minden számlatulajdonos esetében. A fedezeti limit szintjét a 2015. december 11-én, a 918. számú Hivatalos Közlönyben megjelent, a betétek biztosítási programjáról és a Betétbiztosítási Alapról szóló 311/2015. törvény számú rendelkezései szabályozzák. A jogszabály értelmében betétnek minősül minden aktív egyenlegű számla, beleértve a számlán található pénzösszegekből vagy a folyó banki ügyletek átmeneti helyzeteiből eredő fizetendő kamatot, amelyet a hitelintézetnek meg kell térítenie az érvényes jogszabályok és hitelfeltételek szerint, beleértve a lekötött betéteket, megtakarítási számlákat. A „fedezeti limit” fogalma a betétesenként és hitelintézetenként biztosított maximális fedezet összege, a 61. cikk (3) bekezdés, illetve a 62. cikk rendelkezései értelmében.

A betétesek további információt kaphatnak az „Információk a betétesek számára” dokumentumból. További információk találhatóak a: www.fgdb.ro weboldalon is.