OTP Mastercard Platinum hitelkártya

Az OTP Bank egy egyedi és exkluzív terméket hozott létre, amellyel ön teljes mértékben élvezheti az életet. Az OTP Mastercard Platinum hitelkártyával valóra válthatja álmait, és mindig és mindenhol kihasználhat minden lehetőséget.A hitelkeret akár 100 000 lej is lehet, hogy ön olyan életet élhessen, amilyenre vágyik.

Akár 100 000 lejes hitelkeret, amelyet bárhol és bármikor használhat 

Vásárolna? Semmi akadálya! Bárhol a világon jutalékmentes a fizetés a kereskedőknél

Nulla kezelési díj az első évben

Melyek az OTP Mastercard Platinum hitelkártya előnyei?

 • Akár 100 000 lejes hitelkeret, amelyet bárhol és bármikor használhat;

 • Vásárolna? Semmi gond! A kereskedőknél felszámított jutalék nulla, bárhol a világon;
 • Az első év ingyenes: nulla kezelési díj;
 • SMS-ben kap értesítést minden tranzakció után, amelyet a kártyával hajt végre, amennyiben aktiválja a szolgáltatást az OTPdirektben;

 • A fizetés is egyszerűbb az Androidos telefonokra elérhető Google Pay és az Apple készülékeken használható Apple Pay alkalmazásokkal;

 • INGYENES biztosítás a külföldi utazások esetében: 
  - Sürgősségi orvosi ellátás 
  - Kórházi ápolás 
  - Poggyászbiztosítás 
  - A járatok késésével kapcsolatos biztosítás stb.

 • A Mastercard ingyenes biztosítás kínál az online vásárlásaira. További részletek itt.

 • A LoungeKey program belépést biztosít több mint 1100 nemzetközi business reptéri társalgóba a világ minden pontján, és minden évben az első 4 belépés ingyenes. További részletek.

 • Ingyenes belépés a Kolozsvári Avram Iancu és a Temesvári Traian Vuia Nemzetközi Repterek BUSINESS LOUNGE társalgóiba 2023.02.28-ig.

 • Az OTP Mastercard Platinum hitelkártyát a világ bármely elfogadóhelyén használhatja, ahol fel van tüntetve a Mastercard logó;

 • Ingyenes belépés a MASTERCARD BUSINESS LOUNGE társalgóba a Henri Coanda Nemzetközi Repülőtéren Tudjon meg többet.

 • Ingyenesen veheti igénybe az Air Claim szolgáltatásokat, és akár 600 € kártérítést is kaphat a problémás repülőutak esetén. A további részletekért kattintson ide

 • Exkluzív kedvezmények a Mastercard Premium & Business program részeként. Tájékozódjon itt a résztvevő kereskedőkről.

Hogyan igényelhet Mastercard Platinum hitelkártyát az OTP Banktól?

Most egyszerűbben elérheti álmait! Látogasson el az OTP Bank bármely bankfiókjába, hogy együtt átbeszéljük azokat az előnyöket, amelyeket egy Mastercard Platinum hitelkártya birtoklása jelenthet az ön számára.

Tanácsadóink a jövedelmének és terveinek megfelelően személyre szabott ajánlatot állítanak össze önnek.

Számítási példa

Tájákoztató jellegű számítási példa a hitelkártya esetében:

Az éves 26,82% Teljes Hiteldíj Mutatót (THM) két éves futamidővel nyújtott, közvetlenül a szerződéskötés után felhasznált, 24% éves fix kamattal 24 egyenlő havi részletben visszafizetett, 5367 lej összegű hitelre kalkuláltuk.

Hogyan vehet részt ebben a programban?

OTP bankfiókban

Jöjjön be érvényben lévő személyazonosító igazolványával bármely kirendeltségünkbe.

Bankfiókok és ATM-ek

Telefonos ügyintézőnél

Kérjen visszahívást,
és kollégánk a kiválasztott időpontban felkeresi Önt!

Visszahívást kérek

Gyakori kérdések

A 3DSecure szolgáltatás aktiválása egyszerű: kattintson az alábbi linkekre:

Visa

Mastercard

és kövesse a bankkártya aktiválásához szükséges lépéseket.

Abban az esetben, ha elfelejtette az Ön által megadott jelszót, akkor hívja a ROMCARD SA kártyafeldolgozó központot a 021-402- 0029-es számon, vagy az OTP Bank Ügyfélkapcsolati osztályát a 0800 88 22 88 vagy a + 4021 308 57 10 telefonszámon, amely külföldről is hívható, ahol az Ön kérésére visszaállitják az eredeti statikus jelszót, vagyis a személyi azonosító szám (CNP) utolsó 6 számjegyét.

Ugyanarra a hitelkeretre 2 társkártya igényelhető.

Ugyanahhoz a folyószámlához 3 társkártya igényelhető.

A hitelkártyához RON hitelkeret kapcsolódik, melyet a nettó havi jövedelem alapján állapítunk meg. A hitelkártya egyik előnye, hogy 0% kamat mellett vásárolhat a türelmi időszakban, valamint az erről szóló törlesztési ajánlatok részeként.

A folyószámlahitel – más néven overdraft – olyan hitelkeret, amelyet a havi munkabér-átutalások függvényében határozunk meg. Maximum 6 havi nettó munkabérnek megfelelő keret igényelhető RON-ban. A folyószámlahitel esetében, az adott számlához igényelhet betéti kártyát is, amellyel kifizetéseket és készpénzfelvételt hajthat végre a kártyára meghatározott díjak és jutalékok mellett. A felhasznált keretre csupán havi kamatot számolunk fel.

Amennyiben a kártyát más devizával folytatott tranzakcióra használja, a kibocsátott kártya devizanemétől függően, a valutaváltás az alábbiak szerint történik:

 1. A számla devizanemében végrehajtott tranzakciók esetében nem történik devizaváltás. A Bank a végrahajtott tranzakciókkal a számlát annak devizanemében terheli.
 2. A Románia területén, a számla devizanemétől eltérő pénznemben végrehajtott tranzakciók esetén a Bank RON-t használ referencia devizaként. A valutaváltás a tranzakció végrahajtására használt deviza és a referencia devizaként használt RON között a Mastercard / Visa nemzetközi kártyaszervezetek által történik;
 3. A kártyával külföldön végrehajtott tranzakciók esetén a Bank EUR-t használ referencia pénznemként, a következőképpen:
  1. A valutaváltás a tranzakció végrahajtására használt deviza és a referencia devizaként használt EUR között a Mastercard / Visa nemzetközi kártyaszervezetek által történik;
  2. A RON-ban nyitott számla terheléséhez a Bank a honlapján közzétett, a tranzakció napján érvényes referencia árfolyamot használja.

Mindössze 3,5 RON vagy 1 EUR a készpénzfelvételi díj, ha bankkártyáját OTP Csoporthoz tartozó ATM hálózatban használja.

Az OTP Csoport a következő országokban van jelen: Magyarország, Szlovákia, Horvátország, Bulgária, Románia, Ukrajna, Szerbia és Oroszország.

Kártyáját internetes vásárlásra is használhatja, ha igényléskor ezt az opciót választotta. Ha utólag szeretné ezt az opciót aktiválni, megteheti azt az OTPdirekt szolgáltatásunkkal, vagy ha felkeresi bankfióki tanácsadóinkat.

OTPdirekten vagy e-mailen havonta számlakivonatot küldünk Önnek, amely tartalmazza az adott időszakra vonatkozó összes számlamozgást, számlaegyenleget, illetve az elérhető hitelkeretet. Ugyanakkor, számla egyenlegét bármely OTP Bank Románia automatánál is lekérdezheti, ahol az utolsó 5 tranzakció részleteit is megtudhatja.

Romániában is használhatom az EUR-ban vezetett számlámhoz tartozó bankkártyát?

Igen, a kártyáját használhatja készpénz felvételre. Ebben az esetben a készpénzt az illető ország helyi valutájában kapja.

A bankkártyák típustól függően napi vagy havi tranzakciós limitekkel rendelkeznek. A standard limitek kérésre módosíthatók az OTPdirektben, vagy bármely bankfiókban.

Jövedelemigazolás aláírására felhatalmazott személyek: ügyvezető igazgató, pénzügyi igazgató, humán erőforrás igazgató, bérszámításért felelős személy és könyvelési igazgató. A jövedelemigazolásnak tartalmaznia kell az aláíró személy pontos funkcióját is.

Az OTP-MOL co-branded hitelkártya bármely kereskedelmi elfogadóhelyen használható külföldön és belföldön egyaránt. Előnye: a MOL töltőállomásoknál való vásárláskor dupla pontszámot szerez. A kártyaigénylés és az első évi számlavezetés ingyenes.

Multibonus kártyával kapcsolatos információk kizárólag a MOL Romániától igényelhetők a (021) 204 85 26-os vagy a 0800 800 665 (non-stop) ügyfélszolgálati telefonszámon.

Az OTP-MOL hitelkártyákkal kapcsolatban, kérjük, forduljon az OTP Bank Call Center szolgáltatását a 0800 88 22 88-as (8:30-21:00 óra között, bármilyen romániai mobil és vezetékes hálózatból díjmentesen hívható) vagy a kártya-ügyfélszolgálatot a (021) 308 57 11-es (non-stop) telefonszámot.

Igen. Minden OTP Bank Románia bankkártya külföldön is használható függetlenül a kártya devizanemétől.

Azok a fiatalok, akik még nem töltötték be 18-dik életévüket, igényelhetnek Junior Plus számlához kapcsolódó Junior Plus bankkártyát. A kártya igényléséhez az igénylő fiatalt a szüleivel és személyazonossági igazolványával várjuk egy OTP bankfiókba.

A hitelkártyáknál alkalmazott türelmi időszak azt az időszakot takarja, amelyben a kereskedőknél végrehajtott tranzakciók értéke után nem számítódik fel kamat. Például, az 55 napos türelmi időszak a hónap 1. napján végrehajtott vásárlástól a következő hónap 25. napjáig tart, ami azt jelenti, hogy a (következő hónap) 25.-éig kamat nélkül visszafizetheti a vásárlásra felhasznált teljes összeget.

Abban az esetben, ha a bankkártya nincs már az Ön tulajdonában, zárolni kell a számlán található pénzhez való hozzáférést. Ennek érdekében használja a SmartBank alkalmazást, ahol közvetlen módon zárolhatja a számláját, vagy hívja a 0800 88 22 88–as (bármilyen romániai mobil és vezetékes hálózatból díjmentesen hívható) vagy a +41 21 308 57 11-es (külföldről is hívható) telefonszámot.