close

Felhívjuk a figyelmet a spoofing típusú csalási kísérletek számának növekedésére, amely során a csalók olyan telefonszámról hívják fel a potenciális áldozatokat, amely látszólag a banké, és a hitelintézet munkatársainak adják ki magukat. Kérjük, legyen óvatos, és ne osszon meg senkivel bizalmas információkat, például a bankszámla eléréséhez szükséges belépési adatokat vagy a bankkártya biztonsági adatait.

Biztonságos online vásárlás a 3D Secure szolgáltatással

A 3D Secure egy olyan nemzetközi biztonsági szolgáltatás, amelynek célja az online vásárlások biztonságossá tétele, és az e-kereskedelemben előforduló csalások visszaszorítása. Ha elveszti vagy ellopják a 3D Secure azonosítással ellátott bankkártyáját, akkor azt mások nem tudják online vásárlásra használni. Minden, OTP Bank által kibocsátott bankkártyán automatikusan engedélyezve lesz a 3D Secure azonosítás.

Hogyan működik?

 • Az online kifizetésekre vonatkozó európai irányelv legújabb jogszabályi rendelkezései biztosítják, hogy Ön még nagyobb biztonságban vásárolhasson interneten keresztül az OTP Bank Románia által kibocsátott bankkártyájával a 3D Secure azonosítással.

  Az online kifizetések esetében kétféle biztonsági jóváhagyási módszer közül választhat:

A telefonján elérhető SmartBank alkalmazással sokkal biztonságosabban és gyorsabban hagyhatja jóvá az OTP bankkártyájával végrehajtott online kifizetéseket.

Hogyan aktiválhatja a biometrikus azonosítást a SmartBank alkalmazásban?

 1. Töltse le az ingyenesen elérhető SmartBank mobilalkalmazást a készüléke által használt operációs rendszernek megfelelően:
  Android
  iOS
 2. Adja hozzá az OTP Bank által kibocsátott bankkártyát a SmartBank alkalmazáshoz. Használja az OTPcards biometrics menüt, írja be a bankkártya számának utolsó 10 számjegyét és a személyi számának (CNP) utolsó 6 számjegyét. 
 3. Erősítse meg a bankkártya hozzáadását azzal az ellenőrző kóddal, amelyet a bankkal korábban közölt telefonszámra kap. GRATULÁLUNK! Most már az online vásárlásokat a telefonjával hagyhatja jóvá.

Hogyan vásárolhat online biometrikus azonosítással a SmartBank alkalmazásban?

Miután az OTP bankkártyát hozzáadja a SmartBank alkalmazáshoz, a 3D Secure rendszert használó kereskedők oldalain a bankkártyával végrehajtott online kifizetések a következőképpen történnek:

 1. Válassza ki a kívánt terméket, véglegesítse a megrendelést, és a kifizetés végrehajtásához adja meg a bankkártya adatait (bankkártyaszám, lejárat dátuma, CVV/CVC-kód); 
 2. A mobiltelefonjára egy push típusú értesítést kap, amely a SmartBank alkalmazáson belül a tranzakció részleteit (összeg, pénznem, kereskedő neve) tartalmazó képernyőre irányítja. Ha a Jóváhagy opciót választja, akkor a telefonján beállított biometrikus azonosítással jóváhagyja az online kifizetést; 
 3. Amennyiben meggondolta magát, vagy nem ismeri a kifizetést, válassza az Elvet opciót.
 4. Amennyiben az OTP bankkártyájával végrehajtott online kifizetések esetén szeretné megszüntetni a biometrikus azonosítást, törölheti a SmartBank alkalmazáshoz hozzáadott kártyát az OTPcards biometrics menüben az Inaktiválás opció használatával.

Tekintse meg az alábbi videót, és megtudhatja, hogyan hagyhatja jóvá mobiltelefonjával az online kifizetéseket: 

 • Első lépcső: 2021. január 1-jétől az első interneten keresztüli bankkártyás vásárlásnál a kifizetés jóváhagyásánál meg kell adnia egy statikus jelszót, amely a személyi azonosító szám (CNP) utolsó 6 számjegyét tartalmazza;
 • A nagyobb biztonság érdekében ki kell cserélnie ezt a statikus jelszót egy új, 6 számjegyből álló jelszóra, amelyet csak Ön ismer. A következő online vásárlásoknál már az új jelszót kell megadnia ennél a lépésnél;
 • Abban az esetben, ha elfelejtette az Ön által megadott jelszót, akkor hívja a ROMCARD SA kártyafeldolgozó központot a 021-402- 0029-es számon, vagy az OTP Bank Ügyfélkapcsolati osztályát a 0800 88 22 88 vagy a + 4021 308 57 10 telefonszámon, amely külföldről is hívható, ahol az Ön kérésére visszaállitják az eredeti statikus jelszót, vagyis a személyi azonosító szám (CNP) utolsó 6 számjegyét;
 • Második lépcső: a dinamikus 3D secure jelszót tartalmazza, amelyet akárcsak eddig, sms-ben kap a banknál megadott telefonszámra, és amelyet meg kell adnia az online kifizetés jóváhagyásánál.

Az alábbi útmutatóból megtudhatja, hogyan hagyhatja jóvá online vásárlásait a kétlépcsős azonosítással.

A 3D Secure szolgáltatás zökkenőmentes működése és a saját kényelme érdekében, kérjük, győződjön meg arról, hogy a bankkal közölt telefonszáma helyes és aktuális (amennyiben szükséges, telefonszámát megadhatja bármelyik OTP Bank fiókban vagy frissítheti online).

Abban az esetben, ha elfelejtette az Ön által megadott jelszót, akkor hívja a ROMCARD SA kártyafeldolgozó központot a 021-402- 0029-es számon, vagy az OTP Bank Ügyfélkapcsolati osztályát a 0800 88 22 88 vagy a + 4021 308 57 10 telefonszámon, amely külföldről is hívható, ahol az Ön kérésére visszaállitják az eredeti statikus jelszót, vagyis a személyi azonosító szám (CNP) utolsó 6 számjegyét.

Olvassa el a 3D Secure szolgáltatás használatának szerződéses feltételeit.

Mit kell tudnia a 3D Secure technológiáról?

 • A 3D Secure a nemzetközi kártyatársaságok, a Visa és a Mastercard által kifejlesztett azonosítási szabvány, amely a bankkártyával interneten (e-kereskedelemben) végrehajtott kifizetések maximális biztonsága érdekében a bankkártya-tulajdonosok védelméről gondoskodik;

 • A biztonságos e-kereskedelmi rendszerek a kereskedők oldalain a Mastercard bankkártyák esetén „Mastercard Identity Check”, míg a VISA bankkártyák esetén „Verified by VISA” név alatt kerülnek implementálásra. A rendszerek a logóik alapján azonosíthatóak;

  Mastercard                visa

 

Hasonló termékeink

OTPdirekt – Internet Bank

Kényelem és ingyenes szolgáltatások egyetlen kattintásnyi távolságra.

Megnézem a részleteket

OTPdirekt Push értesítés vagy SMS-Kontroll

Minden információ, amelyre szüksége van. Egyszerűen és gyorsan.

Megnézem a részleteket

Gyakori kérdések

A bankfiókban megkötött OTPdirekt szerződés révén a szolgáltatások a következőképpen érhetőek el:

 • Az OTPdirekt - Contact Center elérhető a 0800 88 22 88-as (bármilyen romániai mobil és vezetékes hálózatból díjmentesen hívható) vagy a + 4021 308 57 10-es (külföldről is hívható) telefonszámon. A nyelv kiválasztása után nyomja meg a 3-as gombot. Az azonosítás két lépésben történik: elsőként adja meg a bankkártya számának utolsó 10 számjegyét és a 3 számjegyből álló jelszót; második lépésben pedig a fizikai token által generált 8 számjegyet vagy a virtuális token esetében az SMS-ben kapott 8 számjegyet.
 • Az OTPdirekt - Internet Bank elérhető a www.otpdirekt.ro oldalon vagy a www.otpbank.ro honlapon, a „bankkártyával” vagy „bankkártya nélkül” azonosítási módszer kiválasztása után. A „bankkártyával” végrehajtott azonosítás esetében adja meg a bankkártya számának utolsó 10 számjegyét és a 3 számjegyből álló jelszót. A „bankkártya nélkül” történő azonosítás esetében adja meg az ügyfélazonosítót, a felhasználó kódot és a 3 számjegyű jelszót. Az első lépésben igényelt adatok megadása után írja be a fizikai token által generált számjegyeket vagy a virtuális token esetében az SMS-ben kapott számjegyeket, így hozzáférhet bankszámláihoz és végrehajthatja a szükséges műveleteket.
 • Az OTPdirekt - SmartBank szolgáltatás közvetlenül elérhető az Android/iOS rendszerű telefonokra letölthető alkalmazás által vagy az m.otpbank.ro honlapon a „bankkártyával” vagy „bankkártya nélkül” azonosítási módszer kiválasztása után. A „bankkártyával” végrehajtott azonosítás esetében adja meg a bankkártya számának utolsó 10 számjegyét és a 3 számjegyből álló jelszót. A „bankkártya nélkül” történő azonosítás esetében adja meg az ügyfélazonosítót, a felhasználó kódot és a 3 számjegyű jelszót. Az első lépésben igényelt adatok megadása után írja be a fizikai token által generált 8 számjegyet vagy a virtuális token esetében az SMS-ben kapott 8 számjegyet, így hozzáférhet bankszámláihoz és végrehajthatja a szükséges műveleteket.

Az OTPdirekt – Contact Center, Internet Bank, SmartBank és Push értesítés/ SMS-Kontrol szolgáltatást minden ügyfelünk igényelheti, legyen az magánszemély, egyéni vállalkozó vagy vállalat, amely rendelkezik az OTP Bank által vezetett folyószámlával és OTPdirekt szolgáltatásról szóló szerződéssel.

Az OTP Bank Romania által kibocsátott kártyákat a bank automatikusan regisztrálja a 3D Secure rendszerben, hogy élvezhesse a biztonságos tranzakciókat.

Abban az esetben, ha elfelejtette az Ön által megadott jelszót, akkor hívja a ROMCARD SA kártyafeldolgozó központot a 021-402- 0029-es számon, vagy az OTP Bank Ügyfélkapcsolati osztályát a 0800 88 22 88 vagy a + 4021 308 57 10 telefonszámon, amely külföldről is hívható, ahol az Ön kérésére visszaállitják az eredeti statikus jelszót, vagyis a személyi azonosító szám (CNP) utolsó 6 számjegyét.

Jelszavát tetszés szerint bármikor megváltoztathatja, főként, ha úgy véli, hogy már nem biztosítja a szükséges biztonsági szintet. Az első belépésnél a rendszer kéri a jelszó módosítását, amelyet csak Ön ismer. Az OTPdirekt - Internet Bank szolgáltatás biztonságos használata érdekében a rendszer félévente kéri a jelszócserét.

Az OTPdirekt – Internet Bank és Contact Center szolgáltatással végezhet átutalást lejben és devizában, saját számlái között vagy az OTP Bank ügyfelei javára, illetve más, belföldi és külföldi bankok által kezelt számlákra egyaránt. Az OTPdirekt – SmartBank ugyanakkor lehetőséget nyújt bankközi és bankon belüli lejátutalásra, illetve bankon belüli devizaátutalásokra is.

Az OTPdirekt szolgáltatás biztonságos. A biztonsági tanúsítványt az internetes biztonsági rendszerek világpiaci vezetője, a VeriSign (http://www.verisign.com) biztosítja. Az Ön számítógépe és a bank közötti kapcsolat SSL 128 bites titkosított csatornán keresztül jön létre.

Szolgáltatásunkon keresztül közműszámláit is kiegyenlítheti az Internet Bank Átutalások – Közművek menüjében. Ugyanakkor az átutalás végrehajtható a SmartBank alkalmazás Átutalások menüjének Közművek menüpontja alatt is, vagy a Contact Center szolgáltatás igénybevételével.

A szolgáltatás bárhol, belföldön és külföldön egyaránt elérhető a www.otpbank.ro honlapon, az Android/iOS operációs rendszerrel rendelkező telefonokra letölthető alkalmazásokon keresztül, valamint a külföldről is hívható +4021/ 308.57.10-es telefonszámon.

Abban az esetben, ha ideiglenesen nem rendelkezik internet hozzáféréssel, az előfizetés keretében, a honlapon igényelt adatokkal megegyező azonosítás révén ugyanazon tranzakciókat végrehajthatja a Contact Center szolgáltatásunkon keresztül is (kizárólag az A típusú OTPdirekt szerződéssel és bankkártyával rendelkező ügyfelek esetében). Hívására telefonos ügyintézőnk válaszol és az Ön beleegyezésével végrehajtja a szükséges műveleteket. A Contact Center szolgáltatás elérhető a következő telefonszámokon:

0800 88 22 88 (bármilyen romániai mobil és vezetékes hálózatból díjmentesen hívható)

021/308.57.10 (külföldről is hívható).

Az OTPdirekt szolgáltatás a következő feltételek teljesülése mellett vehető igénybe:

 • legyen az OTP Bank ügyfele,
 • írja alá az OTPdirekt szolgáltatás igényléséhez szükséges szerződést.

Az űrlap megtalálható az OTP Bank teljes fiókhálózatában.

A választott OTPdirekt szerződés típusa szerint a tranzakciós limit 50 000 RON vagy 10 000 EUR lehet, vagy igény szerint beállítható, hogy ne legyen ilyen jellegű megkötés.

Amennyiben hibás jelszópróbálkozás után a rendszer blokkolta a három számjegyből álló jelszavát, hívja a 0800 88 22 88-as (hétköznap 8:30-21:00 óra között, bármilyen romániai mobil és vezetékes hálózatból díjmentesen hívható) vagy a +4021 308 57 10-es (külföldről is hívható) telefonszámot. Az Internet Bank felület lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfelek biztonsági kérdéseket állíthassanak be annak érdekében, hogy a belépési jelszó blokkolásának feloldása online is elérhető legyen.

Az Internet Bank alkalmazás használatának feltétele, hogy a böngésző program JavaScript opciója aktív legyen. Ellenőrizze/aktiválja ezt az opciót az adott böngészőben az alábbiak szerint:

 • Internet Explorer – Tools/Internet options/Security (tab)/ Custom level/ Scripting – Active/Scripting: Enable.
 • Mozilla és Netscape – Edit/Preferences/Advanced/Scripts&Plug-ins/Enable JavaScript for Navigator.
 • Opera - Tools / Preferences / Multimedia / Enable JavaScript.

A SmartBank szolgáltatás használatához a telefon operációs rendszere legalább Android 5.1-es vagy iOS 4-es kell legyen.

A számítógép és bank közötti kapcsolat SSL 128 bites titkosított csatornán keresztül jön létre.

Az Internet Bank a következő böngészőkkel működik:

 • Internet Explorer 6.0
 • Mozilla 1.7
 • Netscape 7.0
 • Opera 7.0

Optimális képernyőfelbontás: legalább 1024 x 768 képpont és legalább 16 bites színmélység.

Az Internet Bankon vagy SmartBankon keresztül akár hétvégén is hajthat végre műveleteket. A tranzakciók a következő banki munkanapon kerülnek feldolgozásra. További információért lépjen be az Internet Bank felületére és a „Hasznos információk” menüben tekintse meg az „Elfogadási program és maximális futamidő” oldalt.

Győződjön meg mennyire gyors és kényelmes az OTPdirekt – Internetbank szolgáltatás használata:

vagy felveheti a bankkal a kapcsolatot a 0800 88 22 88–as (bármilyen romániai mobil és vezetékes hálózatból díjmentesen hívható) vagy a +4021 308 57 10-es (külföldről is hívható) telefonszámon.

Amennyiben betéti kártya van csatolva az illető bankszámlához, a számlaegyenleg díjmentesen lekérdezhető a www.otpbank.ro honlapon, a 0800 88 22 88–as (bármilyen romániai mobil és vezetékes hálózatból díjmentesen hívható) vagy a +4021 308 57 10-es (külföldről is hívható) telefonszámon a bankkártya utolsó 10 számjegyének és a 3 számjegyből álló jelszó megadásával. Emellett aktiválhatja a Push értesítés / SMS-Kontroll szolgáltatást is, és mindig képben lesz a számlaegyenlege alakulásával kapcsolatban.

Az OTPdirekt szolgáltatáson keresztül végrehajtott műveletek után bizonylatot szerezhet az OTPdirekt – Internet Bankon keresztül letölhető számlakivonat által. Minden OTPdirekten keresztül végrehajtott deviza-átutalás esetén kötelessége a fizetési megbízást két példányban tíz munkanapon belül bármely bankfiókunkba benyújtani. A banki ügyintéző aláírásával és a bankfiók bélyegzőjével ellátott egyik példány Önt illeti meg, a másik példány a bankfiókban marad.

A szolgáltatást igénybe veheti anélkül, hogy programot telepítene számítógépére. Csupán az OTP Bank honlapjára (www.otpbank.ro) kell belépnie és bármilyen számítógépről követnie a belépéshez szükséges lépéseket. A fizikai token használatakor nyomja meg a készüléken található gombot, automatikusan generálásra kerül az egyedi kód; a virtuális token esetében az egyedi kód sms-ben kerül elküldésre az Ön által az OTPdirekt szerződésben megjelölt mobiltelefonszámra.

A szolgáltatás keretében 3 csatornához van hozzáférésse: Contact Center, Internet Bank és SmartBank. A Contact Center és az Internet Bank szolgáltatással hozzáférhet: lej és deviza folyószámláihoz, lekötött betéteihez, megtakarítási- és hitelkártya számláihoz, illetve információkhoz juthat az OTP Bank által folyósított hiteléről. A SmartBankkal láthatja lej és deviza számláit, lekötött betéteit, illetve megtakarítási számláinak egyenlegét.

Egy adott átutalás végrahajtását ellenőrizheti a főmenüben, amennyiben a kifizetés a 10 legutóbbi tranzakció között van, vagy a Bankszámlák - Számlatörténet menüben.

Közeledik a telefonszámlán szereplő határidő, és már nincs ideje arra, hogy elmenjen kifizetni? Minden sokkal egyszerűbb, ha megbízható szolgáltatásokra támaszkodhat. Az OTPdirekt  – Internet Bank alkalmazásban lépjen be a Műveletek menüpontba, válassza ki a Belföldi fizetések / Átutalások pontot és a Válasszon kedvezményezettet legördülő listából válassza ki a Orange Romania Communications S.A. befizetés opciót.

Töltse ki a mezőket az alábbiak szerint:

Összeg: a számlán feltüntetett fizetendő összeg;

Átutalási megbízás száma: a számla befizetésére kiállított átutalási megbízásnak Ön által adott sorszáma;

Számlatulajdonos vezeték- és keresztneve: a Orange Romania Communications S.A. előfizetőjének vezeték és keresztneve, ahogy a számlán szerepel;

A számla tárgyát képező telefonszám: az előfizető telefonszáma (hívószámmal együtt);

Ügyfél-azonosító (az előfizető azonosítója): a számlán szereplő ügyfél-azonosító.

Az átutalás tárgya:

 • Ha az átutalás az esedékes számlára vonatkozik, válassza a Számla opciót;
 • Ha az átutalás a szolgáltatás beszerelésére vonatkozik, válassza a Szerelési díj opciót;
 • Ha az átutalás a Orange Romania Communications S.A.-val kötött szerződés felmondására vonatkozik, válassza az Elszámolás opciót;
 • Ha az esedékes számla kiállítása előtt a Telekom Romania Communications S.A. számlára szeretne utalni, válassza az Előlegfizetés opciót.

Fizetési határidő: a számlán szereplő fizetési határidő.

A törlesztési terv részletes információkat tartalmaz az illetékek, az átütemezett illetékek és kamatok értékéről a hitelszerződésnek megfelelően. Ezeket az információkat a Törlesztési terv megjelenítése gomb megnyomásával tekintheti meg. A törlesztési tervet kizárólag az OTPdirekt - Internet Banking platformban töltheti le.