3D Secure szolgáltatás

3D Secure szolgáltatás

Helyezze magát kényelembe foteljében, és máris indulhat az online vásárlás. Látogassa meg kedvenc online áruházait, válassza ki az önnek legmegfelelőbb termékeket, hiszen minden nap találhat okot arra, hogy megjutalmazza magát. Különösen így, hogy az online vásárlás a 3D Secure technológiának köszönhetően maximálisan biztonságos.

Folyamatosan azon vagyunk, hogy jobbá tegyük a bankkártyával végrehajtott online kifizetéseket (e-kereskedelem), ezért a 3D Secure technológia új azonosítási módszerekkel garantálja az online kifizetések biztonságát.

Mit kell tudnia a 3D Secure technológiáról?

 • A 3D Secure a nemzetközi kártyatársaságok, a Visa és a MasterCard által kifejlesztett azonosítási szabvány, amely a bankkártyával interneten végrehajtott tranzakciók (e-kereskedelem) maximális biztonsága érdekében biztosítja a bankkártya-tulajodonosok védelmét;

 • A biztonságos e-kereskedelmi rendszerek a kereskedők oldalain a Mastercard bankkártyák esetén „Mastercard Identity Check”, míg a VISA bankkártyák esetén „Verified by VISA” név alatt kerülnek implementálásra. A rendszerek a logóik alapján azonosíthatóak;

  A kép eltávolítva.                A kép eltávolítva.

 • A 3D Secure technológiát használó, megbízható kereskedői kör folyamatosan bővül;

 • A 3D Secure szolgáltatás többletköltség felszámolása nélkül vehető igénybe, az OTP Bank Románia által kibocsátott összes bankkártya automatikusan regisztrálásra kerül a rendszerbe.

Hogyan működik?

 • A 3D Secure technológia az új jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően került fejlesztésre annak érdekében, hogy még nagyobb biztonság mellett hajthasson végre internetes tranzakciókat az OTP Bank Románia által kibocsátott bankkártyákkal.

  A fejlesztéseknek köszönhetően, a SmartBank alkalmazással sokkal biztonságosabban és gyorsabban hagyhatja jóvá az OTP Bank bankkártyáival végrehajtott online kifizetéseket. A tranzakciókat a készülékén elérhető biometrikus azonosítással (digitális ujjlenyomat vagy arcfelismerés) hagyhatja jóvá.

 • Töltse le az ingyenesen elérhető SmartBank mobilalkalmazást, legyen tekintettel arra, hogy Android vagy iOS operációs rendszert használ:

  Android
  iOS

 • Adja hozzá az OTP Bank által kibocsátott bankkártyát a SmartBank alkalmazáshoz. Használja az OTPcards biometrics menüt, írja be a bankkártya számának utolsó 10 számjegyét és a személyi számának (CNP) utolsó 6 számjegyét. Erősítse meg a bankkártya hozzáadását azzal az ellenőrző kóddal, amelyet a bankkal korábban közölt telefonszámra fog megkapni. GRATULÁLUNK! Ettől a lépéstől a bankkártyával végrehajtott online kifizetéseket biometrikus azonosítással hagyhatja jóvá 

 • Miután az OTP Bank által kibocsátott bankkártyát hozzáadja a SmartBank alkalmazáshoz az OTPcards biometrics menü használatával, a 3D Secure rendszert használó kereskedők oldalain a bankkártyával végrehajtott online kifizetések a következőképpen történnek:
                 -    Válassza ki a kívánt terméket, véglegesítse a megrendelést, és a kifizetés végrehajtásához adja meg a bankkártya adatait (bankkártyaszám, lejárat dátuma, CVV/CVC-kód); 
                 -    A mobiltelefonjára, amelyre telepítésre került a SmartBank alkalmazás, egy "push" típusú értesítés érkezik, amely a tranzakcióval kapcsolatos adatokat (összeg, pénznem, kereskedő neve) tartalmazó képernyőre irányítja át ahhoz, hogy a kiválasztott biometrikus azonosítással jóváhagyhassa az online tranzakciót; 
                 -    Amennyiben meggondolta magát, vagy nem ismeri a kifizetést, ugyanazon a képernyőn elutasíthatja a tranzakciót;
                 -    Amennyiben az OTP Bank bankkártyájával végrehajtott online tranzakciók esetén szeretné letiltani a biometrikus azonosítást, törölheti a SmartBank alkalmazáshoz hozzáadott kártyát az OTPcards biometrics menüben az Inaktiválás opció használatával.

Győződjön meg arról, hogy mennyire egyszerű!

Tekintse meg az alábbi videót arról, hogyan hagyhatja jóvá mobiltelefonjával az OTP Bank által kibocsátott bankkártyával végrehajtott online kifizetéseket: 


Amennyiben nem szeretné az online kifizetéseit biometrikus azonosítás segítségével jóváhagyni, használja az eddig megszokott megoldást, a 3D Secure dinamikus jelszót. Minden bankkártyával végrehajtott online kifizetésnél egyszeri, dinamikus jelszót fog kapni a bankkal közölt mobiltelefonszámra. Az SMS-ben kapott jelszót a kereskedő oldalán kell megadnia.

A 3D Secure szolgáltatás zökkenőmentes működése, valamint a saját kényelme érdekében, kérjük, győződjön meg arról, hogy bankkal közölt telefonszám helyes és akutális (amennyiben szükséges, a mobiltelefonszám frissítése bármely OTP Bank fiókban vagy a 0213085711-es szám hívásával is végrehajtható).

Olvassa el a 3D Secure szolgáltatás használatának szerződéses feltételeit.

Ajánlásaink:

 • Nem minden online bolttal rendelkező kereskedő/honlap kínál 3DSecure technológiával ellátott biztonságos elektronikus kereskedelmi lehetőséget. Akkor használhatja a 3DSecure technológiát, ha a fizetés pillanatában megjelenik a „Verified by VISA” és/vagy „Mastercard Identity Check” nemzetközi kártyatársaságok logója;

 • Ne írja be a bankkártya adatait addig, amíg nem győződött meg az ügyletet illető információk - ár, szállítási határidő - helyességéről;

 • A bankkártya PIN kódját semmilyen körülmények között ne írja be, még akkor sem, ha erre külön mező jelenik meg;

 • Az OTP Bank nem felelős az általa kibocsátott bankkártyákkal Romániában vagy/és külföldön az online kereskedőknél végrehajtott ügyletekért;

 • Előre nem látható esetekben vegye fel a kapcsolatot a ROMCARD S.A. Kártyafeldolgozó központjával a 021 402 00 29 telefonszámon vagy e-mailben a frontoffice@romcard.ro címen.

Hasonló termékeink

OTPdirekt – Internet Bank

Kényelem és ingyenes szolgáltatások egyetlen kattintásnyi távolságra.

Megnézem a részleteket

OTPdirekt Push értesítés vagy SMS-Kontroll

Minden információ, amelyre szüksége van. Egyszerűen és gyorsan.

Megnézem a részleteket

Gyakori kérdések

A bankfiókban megkötött OTPdirekt szerződés révén a szolgáltatások a következőképpen érhetőek el:

 • Az OTPdirekt - Contact Center elérhető a 0800 88 22 88-as (bármilyen romániai mobil és vezetékes hálózatból díjmentesen hívható) vagy a + 4021 308 57 10-es (külföldről is hívható) telefonszámon. A nyelv kiválasztása után nyomja meg a 3-as gombot. Az azonosítás két lépésben történik: elsőként adja meg a bankkártya számának utolsó 10 számjegyét és a 3 számjegyből álló jelszót; második lépésben pedig a fizikai token által generált 8 számjegyet vagy a virtuális token esetében az SMS-ben kapott 8 számjegyet.
 • Az OTPdirekt - Internet Bank elérhető a www.otpdirekt.ro oldalon vagy a www.otpbank.ro honlapon, a „bankkártyával” vagy „bankkártya nélkül” azonosítási módszer kiválasztása után. A „bankkártyával” végrehajtott azonosítás esetében adja meg a bankkártya számának utolsó 10 számjegyét és a 3 számjegyből álló jelszót. A „bankkártya nélkül” történő azonosítás esetében adja meg az ügyfélazonosítót, a felhasználó kódot és a 3 számjegyű jelszót. Az első lépésben igényelt adatok megadása után írja be a fizikai token által generált számjegyeket vagy a virtuális token esetében az SMS-ben kapott számjegyeket, így hozzáférhet bankszámláihoz és végrehajthatja a szükséges műveleteket.
 • Az OTPdirekt - SmartBank szolgáltatás közvetlenül elérhető az Android/iOS rendszerű telefonokra letölthető alkalmazás által vagy az m.otpbank.ro honlapon a „bankkártyával” vagy „bankkártya nélkül” azonosítási módszer kiválasztása után. A „bankkártyával” végrehajtott azonosítás esetében adja meg a bankkártya számának utolsó 10 számjegyét és a 3 számjegyből álló jelszót. A „bankkártya nélkül” történő azonosítás esetében adja meg az ügyfélazonosítót, a felhasználó kódot és a 3 számjegyű jelszót. Az első lépésben igényelt adatok megadása után írja be a fizikai token által generált 8 számjegyet vagy a virtuális token esetében az SMS-ben kapott 8 számjegyet, így hozzáférhet bankszámláihoz és végrehajthatja a szükséges műveleteket.

Az OTPdirekt – Contact Center, Internet Bank, SmartBank és Push értesítés/ SMS-Kontrol szolgáltatást minden ügyfelünk igényelheti, legyen az magánszemély, egyéni vállalkozó vagy vállalat, amely rendelkezik az OTP Bank által vezetett folyószámlával és OTPdirekt szolgáltatásról szóló szerződéssel.

Az OTP Bank Romania által kibocsátott kártyákat a bank automatikusan regisztrálja a 3D Secure rendszerben, hogy élvezhesse a biztonságos tranzakciókat.

Jelszavát tetszés szerint bármikor megváltoztathatja, főként, ha úgy véli, hogy már nem biztosítja a szükséges biztonsági szintet. Az első belépésnél a rendszer kéri a jelszó módosítását, amelyet csak Ön ismer. Az OTPdirekt - Internet Bank szolgáltatás biztonságos használata érdekében a rendszer félévente kéri a jelszócserét.

Az OTPdirekt – Internet Bank és Contact Center szolgáltatással végezhet átutalást lejben és devizában, saját számlái között vagy az OTP Bank ügyfelei javára, illetve más, belföldi és külföldi bankok által kezelt számlákra egyaránt. Az OTPdirekt – SmartBank ugyanakkor lehetőséget nyújt bankközi és bankon belüli lejátutalásra, illetve bankon belüli devizaátutalásokra is.

Az OTPdirekt szolgáltatás biztonságos. A biztonsági tanúsítványt az internetes biztonsági rendszerek világpiaci vezetője, a VeriSign (http://www.verisign.com) biztosítja. Az Ön számítógépe és a bank közötti kapcsolat SSL 128 bites titkosított csatornán keresztül jön létre.

Szolgáltatásunkon keresztül közműszámláit is kiegyenlítheti az Internet Bank Átutalások – Közművek menüjében. Ugyanakkor az átutalás végrehajtható a SmartBank alkalmazás Átutalások menüjének Közművek menüpontja alatt is, vagy a Contact Center szolgáltatás igénybevételével.

A szolgáltatás bárhol, belföldön és külföldön egyaránt elérhető a www.otpbank.ro honlapon, az Android/iOS operációs rendszerrel rendelkező telefonokra letölthető alkalmazásokon keresztül, valamint a külföldről is hívható +4021/ 308.57.10-es telefonszámon.

Abban az esetben, ha ideiglenesen nem rendelkezik internet hozzáféréssel, az előfizetés keretében, a honlapon igényelt adatokkal megegyező azonosítás révén ugyanazon tranzakciókat végrehajthatja a Contact Center szolgáltatásunkon keresztül is (kizárólag az A típusú OTPdirekt szerződéssel és bankkártyával rendelkező ügyfelek esetében). Hívására telefonos ügyintézőnk válaszol és az Ön beleegyezésével végrehajtja a szükséges műveleteket. A Contact Center szolgáltatás elérhető a következő telefonszámokon:

0800 88 22 88 (bármilyen romániai mobil és vezetékes hálózatból díjmentesen hívható)

021/308.57.10 (külföldről is hívható).

Az OTPdirekt szolgáltatás a következő feltételek teljesülése mellett vehető igénybe:

 • legyen az OTP Bank ügyfele,
 • írja alá az OTPdirekt szolgáltatás igényléséhez szükséges szerződést.

Az űrlap megtalálható az OTP Bank teljes fiókhálózatában.

A választott OTPdirekt szerződés típusa szerint a tranzakciós limit 50 000 RON vagy 10 000 EUR lehet, vagy igény szerint beállítható, hogy ne legyen ilyen jellegű megkötés.

Amennyiben hibás jelszópróbálkozás után a rendszer blokkolta a három számjegyből álló jelszavát, hívja a 0800 88 22 88-as (hétköznap 8:30-21:00 óra között, bármilyen romániai mobil és vezetékes hálózatból díjmentesen hívható) vagy a +4021 308 57 10-es (külföldről is hívható) telefonszámot. Az Internet Bank felület lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfelek biztonsági kérdéseket állíthassanak be annak érdekében, hogy a belépési jelszó blokkolásának feloldása online is elérhető legyen.

Az Internet Bank alkalmazás használatának feltétele, hogy a böngésző program JavaScript opciója aktív legyen. Ellenőrizze/aktiválja ezt az opciót az adott böngészőben az alábbiak szerint:

 • Internet Explorer – Tools/Internet options/Security (tab)/ Custom level/ Scripting – Active/Scripting: Enable.
 • Mozilla és Netscape – Edit/Preferences/Advanced/Scripts&Plug-ins/Enable JavaScript for Navigator.
 • Opera - Tools / Preferences / Multimedia / Enable JavaScript.

A SmartBank szolgáltatás használatához a telefon operációs rendszere legalább Android 5.1-es vagy iOS 4-es kell legyen.

A számítógép és bank közötti kapcsolat SSL 128 bites titkosított csatornán keresztül jön létre.

Az Internet Bank a következő böngészőkkel működik:

 • Internet Explorer 6.0
 • Mozilla 1.7
 • Netscape 7.0
 • Opera 7.0

Optimális képernyőfelbontás: legalább 1024 x 768 képpont és legalább 16 bites színmélység.

Az Internet Bankon vagy SmartBankon keresztül akár hétvégén is hajthat végre műveleteket. A tranzakciók a következő banki munkanapon kerülnek feldolgozásra. További információért lépjen be az Internet Bank felületére és a „Hasznos információk” menüben tekintse meg az „Elfogadási program és maximális futamidő” oldalt.

Győződjön meg mennyire gyors és kényelmes az OTPdirekt – Internetbank szolgáltatás használata:

vagy felveheti a bankkal a kapcsolatot a 0800 88 22 88–as (bármilyen romániai mobil és vezetékes hálózatból díjmentesen hívható) vagy a +4021 308 57 10-es (külföldről is hívható) telefonszámon.

Amennyiben betéti kártya van csatolva az illető bankszámlához, a számlaegyenleg díjmentesen lekérdezhető a www.otpbank.ro honlapon, a 0800 88 22 88–as (bármilyen romániai mobil és vezetékes hálózatból díjmentesen hívható) vagy a +4021 308 57 10-es (külföldről is hívható) telefonszámon a bankkártya utolsó 10 számjegyének és a 3 számjegyből álló jelszó megadásával. Emellett aktiválhatja a Push értesítés / SMS-Kontroll szolgáltatást is, és mindig képben lesz a számlaegyenlege alakulásával kapcsolatban.

Az OTPdirekt szolgáltatáson keresztül végrehajtott műveletek után bizonylatot szerezhet az OTPdirekt – Internet Bankon keresztül letölhető számlakivonat által. Minden OTPdirekten keresztül végrehajtott deviza-átutalás esetén kötelessége a fizetési megbízást két példányban tíz munkanapon belül bármely bankfiókunkba benyújtani. A banki ügyintéző aláírásával és a bankfiók bélyegzőjével ellátott egyik példány Önt illeti meg, a másik példány a bankfiókban marad.

A szolgáltatást igénybe veheti anélkül, hogy programot telepítene számítógépére. Csupán az OTP Bank honlapjára (www.otpbank.ro) kell belépnie és bármilyen számítógépről követnie a belépéshez szükséges lépéseket. A fizikai token használatakor nyomja meg a készüléken található gombot, automatikusan generálásra kerül az egyedi kód; a virtuális token esetében az egyedi kód sms-ben kerül elküldésre az Ön által az OTPdirekt szerződésben megjelölt mobiltelefonszámra.

A szolgáltatás keretében 3 csatornához van hozzáférésse: Contact Center, Internet Bank és SmartBank. A Contact Center és az Internet Bank szolgáltatással hozzáférhet: lej és deviza folyószámláihoz, lekötött betéteihez, megtakarítási- és hitelkártya számláihoz, illetve információkhoz juthat az OTP Bank által folyósított hiteléről. A SmartBankkal láthatja lej és deviza számláit, lekötött betéteit, illetve megtakarítási számláinak egyenlegét.

Egy adott átutalás végrahajtását ellenőrizheti a főmenüben, amennyiben a kifizetés a 10 legutóbbi tranzakció között van, vagy a Bankszámlák - Számlatörténet menüben.

Közeledik a telefonszámlán szereplő határidő, és már nincs ideje arra, hogy elmenjen kifizetni? Minden sokkal egyszerűbb, ha megbízható szolgáltatásokra támaszkodhat. Az OTPdirekt  – Internet Bank alkalmazásban lépjen be a Műveletek menüpontba, válassza ki a Belföldi fizetések / Átutalások pontot és a Válasszon kedvezményezettet legördülő listából válassza ki a Telekom Romania Communications S.A. befizetés opciót.

Töltse ki a mezőket az alábbiak szerint:

Összeg: a számlán feltüntetett fizetendő összeg;

Átutalási megbízás száma: a számla befizetésére kiállított átutalási megbízásnak Ön által adott sorszáma;

Számlatulajdonos vezeték- és keresztneve: a Telekom Romania Communications S.A. előfizetőjének vezeték és keresztneve, ahogy a számlán szerepel;

A számla tárgyát képező telefonszám: az előfizető telefonszáma (hívószámmal együtt);

Ügyfél-azonosító (az előfizető azonosítója): a számlán szereplő ügyfél-azonosító.

Az átutalás tárgya:

 • Ha az átutalás az esedékes számlára vonatkozik, válassza a Számla opciót;
 • Ha az átutalás a szolgáltatás beszerelésére vonatkozik, válassza a Szerelési díj opciót;
 • Ha az átutalás a Telekom Romania Communications S.A.-val kötött szerződés felmondására vonatkozik, válassza az Elszámolás opciót;
 • Ha az esedékes számla kiállítása előtt a Telekom Romania Communications S.A. számlára szeretne utalni, válassza az Előlegfizetés opciót.

Fizetési határidő: a számlán szereplő fizetési határidő.

A törlesztési terv részletes információkat tartalmaz az illetékek, az átütemezett illetékek és kamatok értékéről a hitelszerződésnek megfelelően. Ezeket az információkat a Törlesztési terv megjelenítése gomb megnyomásával tekintheti meg. A törlesztési tervet kizárólag az OTPdirekt - Internet Banking platformban töltheti le.