OTPdirekt – Internet Bank

close

Minőségi élményt szeretnénk nyújtani Önnek szolgáltatásaink használatában, ezért informatikai rendszerünk frissítésen esik át. A munkálatok miatt a május 9. és május 10. közötti éjszaka, 23:30 és 0:30 között egy órás időtartamra megszakítjuk az OTP Bank kártya-, ATM- és POS-rendszereinek működését. További részletek itt.

OTPdirekt – Internet Bank

Képzelje el, hogy több ideje van magára. A mindennapi hajtásban rengeteg értékes időt veszít a forgalomban, amikor a számlákat, adókat vagy illetékeket megy befizetni. Az ügyfélablakoknál pedig legtöbbször soha véget nem érő sorokkal találkozik. Megéri mindig versenyfutásban lenni az idővel?

Válassza az OTPdirekt – Internet Bank szolgáltatást az OTP Banktól és mindössze egyetlen kattintásnyi távolságra egy bankfiók minden előnyét elérheti gyorsan, kényelmesen és teljes biztonságban.

Lekötheti / megtekintheti / megszüntetheti bankbetéteit lejben vagy euróban az OTPdirekt - Internet Bank szolgáltatással

0,20%, illetve 0,10% kamatbónuszban részesül

Az egyenleglekérdezés, valamint a számlakivonat díjmentes

Milyen előnyökkel jár az OTPdirekt – Internet Bank?

 • Lekötheti / megtekintheti / megszüntetheti bankbetéteit lejben vagy euróban az OTPdirekt - Internet Bank szolgáltatással, és 0,20%, illetve 0,10% kamatbónuszban részesül;

 • Akár az OTP Bankos hitelrészletét szeretné törleszteni, akár egy számlát szeretne sürgősen kifizetni, vagy csupán hozzáférne egy más bank által kibocsátott kártyáján levő pénzhez, és azt az OTPdirekt segítségével szeretné kezelni, a Pénzmágnes opcióra van szüksége Magnetul de Bani;

 • A szolgáltatás és pénze biztonságát a tokenes dinamikus ügyfél-azonosítás és az SSL titkosítási protokoll biztosítja;

 • Az OTPdirekt – Internet Bank szolgáltatáson keresztül végzett kifizetések jutaléka 50%-kal alacsonyabb az OTP bankfiókban felszámolt jutalékhoz képest;

 • Az egyenleglekérdezés, valamint a számlakivonat díjmentes;

 • A személyes pénzügyek kezelésére használhatja az OTPdirekt – Internet Bank felületről elérhető MyMentor szolgáltatást.

Milyen műveleteket hajthat végre az OTPdirekt – Internet Bank szolgáltatással?

 • Átutalás lejben és devizában bármely romániai vagy külföldi bankszámlára;

 • Devizaváltás / saját számlák közötti átutalás;

 • Befizetheti a telefonszámláját és a közüzemi számláit;

 • Bármikor befektethet nyílt végű befektetési alapokba;

 • Akár 12 hónapra visszamenőleg is lekérheti a számlakivonatokat;

 • Részletesen tájékozódhat meglévő hiteleiről és biztosításairól, de hátralékairól is, eredetüktől függetlenül;

 • Bármikor, többletköltség felszámolása nélkül módosíthatja bankkártyájánál a tranzakciók összegének korlátait, illetve aktiválhatja/kikapcsolhaja az internetes kifizetéséket;

 • Az előnyök listája itt nem ér véget. Lépjen be az OTPdirekt – Internet Banking szolgáltatásba, és győződjön meg személyesen arról, hogy milyen egyszerű és gyors a használata.

A személyes pénzügyek kezelése a MyMentor szolgáltatással

Lazítson és élvezze a mindennapokat anélkül, hogy a kiadásai vagy a bankkártyáján levő pénz miatt kellene aggódnia. Most már tudni fogja, hogy mi történik a pénzével, az OTPdirekt - Internet Bank szolgáltatás részeként elérhető eszközzel könnyedén követheti a tranzakcióit, valamint a bevételeinek és kiadásainak alakulását.

A MyMentor szolgáltatás használatával a következő funkciókhoz fér hozzá:

 • A bevételek és költségek osztályozása;

 • A tranzakciók kezelése és kategorizálása;

 • A bankkártyás kifizetések automatikus osztályozása;

 • A bevételek és kiadások megjelenítése grafikonos formában.

Hogyan fektethet nyílt végű befektetési alapokba az OTPdirekt – Internet Bank szolgáltatással?

Ideje többet gondolnia magára és a jövőjére. A holnap biztonsága az Ön kezében van, és azokon a döntéseket múlik, amelyeket ma hoz meg. Vásároljon befetketési jegyet az OTP Asset Management Románia által kezelt befektetési alapokba az OTPdirekt - Internet Bank szolgáltatással. Első lépésként keressen fel egy OTP Bank fiókot az előjegyzésre. Ezzel a lépéssel egyben hozzájárulhat ahhoz is, hogy a későbbiekben anélkül jegyezzen elő, hogy a bankfiókban ki kellene töltenie a nyomtatványokat.

És ennyi az egész! Ettől a pillanattól kezdve bármikor és bárhonnan, az OTPdirekt szolgáltatással előjegyezhet az OTP Asset Management Romania által kezelt nyíltvégű befektetési alapokra.

Hogyan juthatok hozzá az OTPdirekt – Internet Banking szolgáltatáshoz?

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Töltse ki az űrlapot és munkatársaink a lehető legrövidebb időn belül felveszik Önnel a kapcsolatot.

Beleegyezem, hogy a bank személyes adataimat marketing és profilalkotás céljából feldolgozza
Beleegyezem, hogy a bank partnerei személyes adataimat marketing és profilalkotás céljából feldolgozzák

Jöjjön be a bankfiókba

Várjuk a bankfiókjainkban, hogy aláírja a szerződést és megtudjon minden részletet.

Bankfiókok és ATM-ek

Hasonló termékeink

OTPdirekt Push értesítés / SMS-Kontroll

Minden információ, amire szüksége van. Gyorsan és egyszerűen.

Megnézem a részleteket

Alapszintű fizetési számla

Kényelem és ingyenes szolgáltatások.

Megnézem a részleteket

Gyakori kérdések

A bankfiókban megkötött OTPdirekt szerződés révén a szolgáltatások a következőképpen érhetőek el:

 • Az OTPdirekt - Contact Center elérhető a 0800 88 22 88-as (bármilyen romániai mobil és vezetékes hálózatból díjmentesen hívható) vagy a + 4021 308 57 10-es (külföldről is hívható) telefonszámon. A nyelv kiválasztása után nyomja meg a 3-as gombot. Az azonosítás két lépésben történik: elsőként adja meg a bankkártya számának utolsó 10 számjegyét és a 3 számjegyből álló jelszót; második lépésben pedig a fizikai token által generált 8 számjegyet vagy a virtuális token esetében az SMS-ben kapott 8 számjegyet.
 • Az OTPdirekt - Internet Bank elérhető a www.otpdirekt.ro oldalon vagy a www.otpbank.ro honlapon, a „bankkártyával” vagy „bankkártya nélkül” azonosítási módszer kiválasztása után. A „bankkártyával” végrehajtott azonosítás esetében adja meg a bankkártya számának utolsó 10 számjegyét és a 3 számjegyből álló jelszót. A „bankkártya nélkül” történő azonosítás esetében adja meg az ügyfélazonosítót, a felhasználó kódot és a 3 számjegyű jelszót. Az első lépésben igényelt adatok megadása után írja be a fizikai token által generált számjegyeket vagy a virtuális token esetében az SMS-ben kapott számjegyeket, így hozzáférhet bankszámláihoz és végrehajthatja a szükséges műveleteket.
 • Az OTPdirekt - SmartBank szolgáltatás közvetlenül elérhető az Android/iOS rendszerű telefonokra letölthető alkalmazás által vagy az m.otpbank.ro honlapon a „bankkártyával” vagy „bankkártya nélkül” azonosítási módszer kiválasztása után. A „bankkártyával” végrehajtott azonosítás esetében adja meg a bankkártya számának utolsó 10 számjegyét és a 3 számjegyből álló jelszót. A „bankkártya nélkül” történő azonosítás esetében adja meg az ügyfélazonosítót, a felhasználó kódot és a 3 számjegyű jelszót. Az első lépésben igényelt adatok megadása után írja be a fizikai token által generált 8 számjegyet vagy a virtuális token esetében az SMS-ben kapott 8 számjegyet, így hozzáférhet bankszámláihoz és végrehajthatja a szükséges műveleteket.

Az OTPdirekt – Contact Center, Internet Bank, SmartBank és Push értesítés/ SMS-Kontrol szolgáltatást minden ügyfelünk igényelheti, legyen az magánszemély, egyéni vállalkozó vagy vállalat, amely rendelkezik az OTP Bank által vezetett folyószámlával és OTPdirekt szolgáltatásról szóló szerződéssel.

Jelszavát tetszés szerint bármikor megváltoztathatja, főként, ha úgy véli, hogy már nem biztosítja a szükséges biztonsági szintet. Az első belépésnél a rendszer kéri a jelszó módosítását, amelyet csak Ön ismer. Az OTPdirekt - Internet Bank szolgáltatás biztonságos használata érdekében a rendszer félévente kéri a jelszócserét.

Az OTPdirekt – Internet Bank és Contact Center szolgáltatással végezhet átutalást lejben és devizában, saját számlái között vagy az OTP Bank ügyfelei javára, illetve más, belföldi és külföldi bankok által kezelt számlákra egyaránt. Az OTPdirekt – SmartBank ugyanakkor lehetőséget nyújt bankközi és bankon belüli lejátutalásra, illetve bankon belüli devizaátutalásokra is.

Az OTPdirekt szolgáltatás biztonságos. A biztonsági tanúsítványt az internetes biztonsági rendszerek világpiaci vezetője, a VeriSign (http://www.verisign.com) biztosítja. Az Ön számítógépe és a bank közötti kapcsolat SSL 128 bites titkosított csatornán keresztül jön létre.

Szolgáltatásunkon keresztül közműszámláit is kiegyenlítheti az Internet Bank Átutalások – Közművek menüjében. Ugyanakkor az átutalás végrehajtható a SmartBank alkalmazás Átutalások menüjének Közművek menüpontja alatt is, vagy a Contact Center szolgáltatás igénybevételével.

A szolgáltatás bárhol, belföldön és külföldön egyaránt elérhető a www.otpbank.ro honlapon, az Android/iOS operációs rendszerrel rendelkező telefonokra letölthető alkalmazásokon keresztül, valamint a külföldről is hívható +4021/ 308.57.10-es telefonszámon.

Abban az esetben, ha ideiglenesen nem rendelkezik internet hozzáféréssel, az előfizetés keretében, a honlapon igényelt adatokkal megegyező azonosítás révén ugyanazon tranzakciókat végrehajthatja a Contact Center szolgáltatásunkon keresztül is (kizárólag az A típusú OTPdirekt szerződéssel és bankkártyával rendelkező ügyfelek esetében). Hívására telefonos ügyintézőnk válaszol és az Ön beleegyezésével végrehajtja a szükséges műveleteket. A Contact Center szolgáltatás elérhető a következő telefonszámokon:

0800 88 22 88 (bármilyen romániai mobil és vezetékes hálózatból díjmentesen hívható)

021/308.57.10 (külföldről is hívható).

Az OTPdirekt szolgáltatás a következő feltételek teljesülése mellett vehető igénybe:

 • legyen az OTP Bank ügyfele,
 • írja alá az OTPdirekt szolgáltatás igényléséhez szükséges szerződést.

Az űrlap megtalálható az OTP Bank teljes fiókhálózatában.

A választott OTPdirekt szerződés típusa szerint a tranzakciós limit 50 000 RON vagy 10 000 EUR lehet, vagy igény szerint beállítható, hogy ne legyen ilyen jellegű megkötés.

Amennyiben hibás jelszópróbálkozás után a rendszer blokkolta a három számjegyből álló jelszavát, hívja a 0800 88 22 88-as (hétköznap 8:30-21:00 óra között, bármilyen romániai mobil és vezetékes hálózatból díjmentesen hívható) vagy a +4021 308 57 10-es (külföldről is hívható) telefonszámot. Az Internet Bank felület lehetőséget biztosít arra, hogy az ügyfelek biztonsági kérdéseket állíthassanak be annak érdekében, hogy a belépési jelszó blokkolásának feloldása online is elérhető legyen.

Az Internet Bank alkalmazás használatának feltétele, hogy a böngésző program JavaScript opciója aktív legyen. Ellenőrizze/aktiválja ezt az opciót az adott böngészőben az alábbiak szerint:

 • Internet Explorer – Tools/Internet options/Security (tab)/ Custom level/ Scripting – Active/Scripting: Enable.
 • Mozilla és Netscape – Edit/Preferences/Advanced/Scripts&Plug-ins/Enable JavaScript for Navigator.
 • Opera - Tools / Preferences / Multimedia / Enable JavaScript.

A SmartBank szolgáltatás használatához a telefon operációs rendszere legalább Android 5.1-es vagy iOS 4-es kell legyen.

A számítógép és bank közötti kapcsolat SSL 128 bites titkosított csatornán keresztül jön létre.

Az Internet Bank a következő böngészőkkel működik:

 • Internet Explorer 6.0
 • Mozilla 1.7
 • Netscape 7.0
 • Opera 7.0

Optimális képernyőfelbontás: legalább 1024 x 768 képpont és legalább 16 bites színmélység.

Az Internet Bankon vagy SmartBankon keresztül akár hétvégén is hajthat végre műveleteket. A tranzakciók a következő banki munkanapon kerülnek feldolgozásra. További információért lépjen be az Internet Bank felületére és a „Hasznos információk” menüben tekintse meg az „Elfogadási program és maximális futamidő” oldalt.

Győződjön meg mennyire gyors és kényelmes az OTPdirekt – Internetbank szolgáltatás használata, megtekintheti a videó útmutatókat vagy felveheti a bankkal a kapcsolatot a 0800 88 22 88–as (bármilyen romániai mobil és vezetékes hálózatból díjmentesen hívható) vagy a +4021 308 57 10-es (külföldről is hívható) telefonszámon.

Amennyiben betéti kártya van csatolva az illető bankszámlához, a számlaegyenleg díjmentesen lekérdezhető a www.otpbank.ro honlapon, a 0800 88 22 88–as (bármilyen romániai mobil és vezetékes hálózatból díjmentesen hívható) vagy a +4021 308 57 10-es (külföldről is hívható) telefonszámon a bankkártya utolsó 10 számjegyének és a 3 számjegyből álló jelszó megadásával. Emellett aktiválhatja a Push értesítés / SMS-Kontroll szolgáltatást is, és mindig képben lesz a számlaegyenlege alakulásával kapcsolatban.

Az OTPdirekt szolgáltatáson keresztül végrehajtott műveletek után bizonylatot szerezhet az OTPdirekt – Internet Bankon keresztül letölhető számlakivonat által. Minden OTPdirekten keresztül végrehajtott deviza-átutalás esetén kötelessége a fizetési megbízást két példányban tíz munkanapon belül bármely bankfiókunkba benyújtani. A banki ügyintéző aláírásával és a bankfiók bélyegzőjével ellátott egyik példány Önt illeti meg, a másik példány a bankfiókban marad.

A szolgáltatást igénybe veheti anélkül, hogy programot telepítene számítógépére. Csupán az OTP Bank honlapjára (www.otpbank.ro) kell belépnie és bármilyen számítógépről követnie a belépéshez szükséges lépéseket. A fizikai token használatakor nyomja meg a készüléken található gombot, automatikusan generálásra kerül az egyedi kód; a virtuális token esetében az egyedi kód sms-ben kerül elküldésre az Ön által az OTPdirekt szerződésben megjelölt mobiltelefonszámra.

A szolgáltatás keretében 3 csatornához van hozzáférésse: Contact Center, Internet Bank és SmartBank. A Contact Center és az Internet Bank szolgáltatással hozzáférhet: lej és deviza folyószámláihoz, lekötött betéteihez, megtakarítási- és hitelkártya számláihoz, illetve információkhoz juthat az OTP Bank által folyósított hiteléről. A SmartBankkal láthatja lej és deviza számláit, lekötött betéteit, illetve megtakarítási számláinak egyenlegét.

Egy adott átutalás végrahajtását ellenőrizheti a főmenüben, amennyiben a kifizetés a 10 legutóbbi tranzakció között van, vagy a Bankszámlák - Számlatörténet menüben.

Közeledik a telefonszámlán szereplő határidő, és már nincs ideje arra, hogy elmenjen kifizetni? Minden sokkal egyszerűbb, ha megbízható szolgáltatásokra támaszkodhat. Az OTPdirekt  – Internet Bank alkalmazásban lépjen be a Műveletek menüpontba, válassza ki a Belföldi fizetések / Átutalások pontot és a Válasszon kedvezményezettet legördülő listából válassza ki a Telekom Romania Communications S.A. befizetés opciót.

Töltse ki a mezőket az alábbiak szerint:

Összeg: a számlán feltüntetett fizetendő összeg;

Átutalási megbízás száma: a számla befizetésére kiállított átutalási megbízásnak Ön által adott sorszáma;

Számlatulajdonos vezeték- és keresztneve: a Telekom Romania Communications S.A. előfizetőjének vezeték és keresztneve, ahogy a számlán szerepel;

A számla tárgyát képező telefonszám: az előfizető telefonszáma (hívószámmal együtt);

Ügyfél-azonosító (az előfizető azonosítója): a számlán szereplő ügyfél-azonosító.

Az átutalás tárgya:

 • Ha az átutalás az esedékes számlára vonatkozik, válassza a Számla opciót;
 • Ha az átutalás a szolgáltatás beszerelésére vonatkozik, válassza a Szerelési díj opciót;
 • Ha az átutalás a Telekom Romania Communications S.A.-val kötött szerződés felmondására vonatkozik, válassza az Elszámolás opciót;
 • Ha az esedékes számla kiállítása előtt a Telekom Romania Communications S.A. számlára szeretne utalni, válassza az Előlegfizetés opciót.

Fizetési határidő: a számlán szereplő fizetési határidő.

A törlesztési terv részletes információkat tartalmaz az illetékek, az átütemezett illetékek és kamatok értékéről a hitelszerződésnek megfelelően. Ezeket az információkat a Törlesztési terv megjelenítése gomb megnyomásával tekintheti meg. A törlesztési tervet kizárólag az OTPdirekt - Internet Banking platformban töltheti le.