OTP számlacsomag nyugdíjasoknak

OTP számlacsomag nyugdíjasoknak

Élvezze a nyugdíjas éveit. Mi vigyázunk a forrásaira, hogy több időt tudjon fordítani arra, ami igazán fontos. Pénzét késedelem nélkül, közvetlenül a számlájára utaljuk. Mi több, a számlacsomaggal könnyebben kezelheti pénzeszközeit, és számos extra előnyben is részesül.

Ingyenes folyószámlanyitás és kezelés

0% jutalék bankkártyás kifizetéseknél

A nap 24 órájában, a hét minden napján hozzáférhet a számláján lévő pénzhez

A nyugdíjasok számára felajánlott számlacsomag tartalmazza a lej alapú folyószámlát és Mastercard Flat betéti kártyát, amelyet DÍJMENTESESEN vehetnek igénybe azok az ügyfelek, akik eleget tesznek a Díjmentes nyugdíj ajánlatban lévő jogosultsági feltételeknek, ellenkező esetben a számlacsomag díja 3 LEJ/hónap.

Miért előnyös Önnek?

 • Ingyenes folyószámlanyitás és kezelés;

 • Ha OTP bankkártyával fizet a gyógyszertárban, a vásárlás összegéből 10%-os* visszatérítésben részesülhet;

 • Korlátozás nélkül, ingyenesen vehet fel pénzt az OTP bankautomatáiból;

 • 0% jutalék bankkártyás kifizetéseknél;

 • A nap 24 órájában, a hét minden napján hozzáférhet a számláján lévő pénzhez;

 • Kedvezményes kamatra vehet fel lej alapú, a teljes futamidőre fix kamatozású személyi hitelt;

 • Havonta két alkalommal díjmentesen vehet fel készpénzt bármely romániai bankautomatából;

 • Bármilyen lejben lekötött betétnél kamatbónuszban részesül a standard ajánlathoz képest;

 • Az OTP Bank képviselői ingyenes tanácsadást nyújtanak.

 • * A havonta visszatérítésre kerülő összeg legfennebb 30 lej, ami mindig a vásárlást követő hónap utolsó munkanapján kerül jóváírásra az Ön bankszámláján. Az akciós ajánlat összevonható a gyógyszertárak hűségkártyái által biztosított más kedvezményekkel, valamint a gyógyszertárak egyéb akciós ajánlataival és termékpromócióival. Ajánlatunk a számlacsomagnyitástól számított hat hónapig érvényes.

További előnyök

 • A számlacsomag díján felül mindössze havi 1 euró különdíj megfizetése ellenében az OTPdirekt - Internet Bank & Contact Center szolgáltatást is igénybe veheti;

 • A számlacsomag díján felül mindössze havi 2 lej különdíj megfizetése ellenében az Ön által megjelölt címre küldjük a számlakivonatot.

Hogyan nyithat OTP nyugdíjasoknak szóló számlacsomagot?

Ha szeretné, hogy mi kezeljük a nyugdíját és egyéb bevételeit, látogasson el az OTP Bank legközelebbi fiókjába, hogy áttekintsük a rendelkezésére álló lehetőségeket, és tanácsainkkal támogassuk a legjobb döntés meghozatalában. Önnek csak ránk kell bíznia a nyugdíjának kezelését, a többiről mi gondoskodunk.

Telefonos ügyintézőnél

Kérjen visszahívást,
és kollégánk a kiválasztott időpontban felkeresi Önt!

Visszahívást kérek

OTP bankfiókban

Jöjjön be érvényben lévő személyazonosító igazolványával bármely kirendeltségünkbe és igényelje folyószámlája megnyitását.

Bankfiókok és ATM-ek

Hasonló termékeink

Személyi hitel

A családi költségvetés egyensúlyához
vagy az otthon kényelméhez
 

Megnézem a részleteket

Jelzáloghitel

Álmai lakása végre az öné lehet

 

Megnézem a részleteket

Gyakori kérdések

Az OTP Banknál nyitott számlájára, valutában külföldről érkező tranzakciók esetében szükséges az OTPV RO BU XXX kód használata.

A folyószámlahitel RON-ban és EUR-ban igényelhető és akár 6 havi nettó jövedelemnek megfelelő hitelkeretet biztosít tulajdonosának. Havonta csak a felhasznált keret után járó kamatot kell törlesztenie.

Bármikor igényelheti nyugdíjának az OTP Banknál vezetett folyószámlára való utalását és számos előnyt kínálunk egyéb banki termékek igénylése esetében.

Ha a nálunk vezetett számlájára utalják munkabérét, akár 6 havi nettó jövedelmének megfelelő folyószámlahitelt is igényelhet. Továbbá, számlájához ingyenes MasterCard bankkártyát igényelhet, amely korlátlan hozzáférést biztosít számlájához. Ugyanakkor, egy EURÓ alapú jelzáloghitel igénylése esetében kamatcsökkentésben részesül.

A folyószámlanyitás, annak fenttartása és a számla megszüntetése ingyenes, mindössze a személyi igazolvány felmutatására van szükség.

A számlán lévő pénzösszeghez csak Ön és az Ön által felhatalmazott személyek férhetnek hozzá. A felhatalmazást a banki kirendeltségben intézheti, az Ön és az Ön által felhatalmazott személy jelenlétében.

Ezt a típusú szolgáltatásunkat személyesen, bármely fiókunkban  hétfőtől péntekig, 9:00 és 17:00 óra között igényelheti.

Nem létezik. A folyószámla teljes egészében lemeríthető.

A RON-ban és EUR-ban vezetett bankszámlákhoz igényelhető egy Master Card betéti bankkártya, mely közvetlen számlahozzáférést biztosít tulajdonosának. A kártyaigénylés ingyenes, a kártya külföldön és belföldön is használható, és internetes vásárlásra is alkalmas.

Függetlenül attól, hogy számláját eredetileg hol és milyen pénznemben nyitotta meg, minden romániai OTP Bank kirendeltségében hozzáférhet.

Nemzetközi bankszámlaszám (International Bank Account Number). Az ECBS (European Committee for Banking Standards – Európai Bankszabványosítási Bizottság) meghatározása szerint olyan szám- és betűkombináció, melynek célja megkönnyíteni a nemzetközi átutalások automatikus feldolgozását. Romániában ez a kód 24 karakterből áll.

Akkor ajánljuk az OTP Express átutalási megbízást, ha a kedvezményezett az OTP Bank egyik külföldi leányvállalatánál: Magyarországon, Horvátországban, Szerbiában, Oroszországban, Ukrajnában, Montenegróban vagy Bulgáriában nyitott folyószámlával rendelkezik, ekkor ugyanis az átutalási költségek jelentősen alacsonyabbak a standard nemzetközi átutaláshoz viszonyítva.

Több mód van a számlaegyenleg lekérdezésére:

 • bármely OTP bankfiókban a személyi igazolvány felmutatásával;
 • ha a számlához betéti kártya kapcsolódik, számlaegyenlegét ingyen lekérdezheti a www.otpbank.ro honlapon keresztül, vagy telefonon a 0800 88 22 88–as (bármilyen romániai mobil és vezetékes hálózatból díjmentesen hívható) vagy a +4021 308 57 10-es (külföldről is hívható) telefonszámon a bankkártya utolsó 10 számjegyének és a 3 számjegyből álló jelszó megadásával.

Az OTP Express szolgáltatás igénybevételekor a megbízó olyan devizaszámlával kell rendelkezzen bankunknál, mint amilyen devizanemben kívánja az átutalást végrehajtani.

Külföldről OTP Bank számlára érkező pénzátutalás esetén a következő adatokra van szükség:

 • Bank pontos neve: OTP Bank Románia S.A.
 • SWIFT kódja: OTPVROBU
 • A kedvezményezett adatai (kedvezményezett pontos neve/vállalkozás neve, kedvezményezett postacíme, kedvezményezett IBAN számlaszáma)

A folyószámlahitel (overdraft) lehetővé teszi az ügyfél jövedelmének többszörös lehívását a folyószámláról. Overdraftnak is hívják.

Az OTP Bank Románia nagy hangsúlyt fektet az alkalmazottai és ügyfelei által végzett tevékenységek tisztességességének és átláthatóságának biztosítására. Ezért az ügyfelek ismerete, a pénzmosás megelőzése és a pénzmosás elleni harcra vonatkozó belső szabályaink szem előtt tartásával, kiemelt figyelmet fordítunk azokra a  külföldi pénznemben történő tranzakciókra, amelyek offshore-területeket céloznak vagy onnan érkeznek, ugyanígy odafigyelünk azon ügyfeleink pénzügyi tranzakcióira, akiknek lakóhelye/ állampolgársága/ vállalkozásuk székhelye vagy részvényeseinek/kedvezményezettjeinek tartózkodási helye a tengeren túli területeket érinti. Ez az oka annak, hogy ügyfeleinktől olyan kereskedelmi okmányok benyújtását  kérjük, amelyek igazolják az ebbe a kategóriába tartozó tranzakciókat.

Legfőbb célunk az, hogy az ilyen típusú pénzügyi műveleteket a hatályos jogi rendelkezéseknek megfelelően tudjuk kezelni és kivizsgáljuk az adott tranzakcióknak ügyfeleink aktuális üzleti céljaival és tevékenységeivel való megfelelését.

A 2017/258-as, a fizetési számlák jutalékainak összehasonlíthatóságát, a fizetési számlák váltását, valamint az alapszintű fizetési számlákhoz való hozzáférést szabályozó törvény rendelkezéseinek megfelelően, bővebben tájékozódhat a Standardizált szószedetből, a LEJ jutalékokról szóló FID-tájékoztatóból vagy az EUR-os jutalékokról szóló FID-tájékoztatóból.

Abban az esetben, ha a tranzakcióra vonatkozó adatoknál, vagyis a Bank országa vagy a Kedvezményezett országa mezőkben olyan országot adott meg, amely szerepel azon országok listájában, amelyek esetében a bank igazoló dokumentumokat kér a tranzakciók feldolgozásakor, akkor fel kell mutatnia a banknak az igazoló dokumentumokat. Ezeket elküldheti az OTPdirect alkalmazáson keresztül, vagy továbbíthatja a documentejustificative@otpbank.ro e-mail-címre. Ellenkező esetben a bank nem dolgozhatja fel a tranzakciót. Nem áll módunkban üzleti kapcsolatot kezdeményezni, ideértve a folyószámla nyitását, valamint pénzeszközök elfogadását és/vagy ügyletek végrehajtását/lebonyolítását abban az esetben, ha a természetes személy/jogi személy Észak-Korea állampolgára vagy állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezik, illetve ha a megbízottja Észak-Korea állampolgára vagy állandó tartózkodási engedéllyel rendelkezik.

A Bank belső politikájának megfelelően az OTP Bank Romania S.A .:

 • nem folytat dollár (USD) alapú műveleteket a következő országokkal: Irán, Fehéroroszország, Kuba, Mianmar, Szíria, Szudán és Zimbabwe;
 • nem hajt végre közvetlen műveleteket a következő banki szervezetekkel: Belarusbank Belarus, Belinvestbank (Fehérorosz Fejlesztési és Újjáépítési Bank), Belagroprombank Belarus, SberBank Russia, VTB Russia, Gazprombank Russia, Vnesheconombank (VEB) Russia, Rosselkhozbank Russia;
 • nem hajt végre műveleteket transznisztriai bankokkal, amelyek tevékenységét nem a Moldovai Nemzeti Bank felügyeli.