Az OTP Bank története

Az OTP Bank története

AZ OTP Bank Romania az OTP Csoport tagja, utóbbi egyike a legfontosabb közép- és kelet-európai pénzügyi csoportnak, működési területe Magyarországra, Montenegróra, Horvátországra, Bulgáriára, Oroszországra, Ukrajnára, Szlovákiára, Szerbiára és Romániára terjed ki.

Az OTP Bank Romania 2004 óta van jelen a helyi pénzpiacon, célja, hogy erős, lakossági és vállalati ügyfeleknek egyetemes szolgáltatásokat nyújtó pénzintézet legyen.

A helyi piaci jelenlét tíz évet meghaladó ideje alatt az OTP Bank Romania innovatív és kompetens munkával törekszik e cél elérésére, banki szolgáltatásokat kínálva mind a lakossági, mint pedig a vállalati ügyfelek részére.

1995 december – RoBank egyetemes működési engedélyt kapott Románia területén. Négy évvel későbben ugyanezt a bankot választották ki 10 román bank közül a BUBID/BUBOR napi mutató kiszámítására, majd 2000-ben a RoBank megállapodást kötött az EBRD-vel a Külkereskedelem Elősegítése programban való részvételről, amely projekt értéke 100 millió USD.

2003 – a RoBank az export finanszírozására és előfinanszírozására vonatkozó megállapodást kötött az Eximbankkal. Ugyanebben az évben a bank részt vett a Világbank vidékfejlesztési finanszírozási projektjében, amelynek során 1 millió USD értékben kapott kölcsönöket a vidéki gazdaságfejlesztés valamennyi szegmensének finanszírozására.

2004 – az OTP Csoport megvásárolta a RoBank 99,99%-át, a 0,01% más, de szintén az OTP Csoporthoz tartozó társaságok tulajdonába került.

2007 – az év harmadik negyedévének végére az OTP Bank Romania aktívái 15,9%-kal, 236,4 milliárd HUF (930.706.800 EUR) összegre nőttek. A kölcsönökből eredő veszteségek lényegesen kisebbek voltak, mint ugyanazon év második negyedévében. A kamatokból származó bevételek jelentősen, 93%-kal nőttek, a bank betétalapjának növelése révén.

Egyetlen hónap alatt, 2007 decemberében, 20 új területi egységet nyitottunk, így az OTP Bank fiókjainak száma elérte a 104-et.

2008 – a társaság első nyereséges éve, a működési nyereség 65,5%-os növekedésével 2007-hez viszonyítva (10,152 millió HUF-ról 16,800 millió HUF-ra).

2009 – OTP Bank Romania a második nyereséges évét zárja, 4,2 millió euró adózás utáni nyereséggel. Új termékeket és szolgáltatásokat vezettünk be: betét nyugdíjasok számára; Direct Debit Interbancar (közvetlen bankközi hitelezés); kedvezményes letéti igazolás; rugalmas futamidejű lekötött betét.

2010 – Az OTPdirekt szolgáltatás számos új, innovatív opcióval bővült, pl. Electronic RM. Elindítottunk néhány sikeres akciót: Business Kombat, a kis- és középvállalkozások számára, és a Jog az Olvasáshoz, utóbbi országos szintű társadalmi szerepvállalási projekt, amely a következő években is folytatódik.

2011 – az OTP Bank Romania S.A. alkalmazkodott a piaci viszonyokhoz és konszolidálta piaci pozícióját. Elindítottuk az OTP Mentor programot, amely keretében teljeskörű pénzügyi tanácsadást nyújtunk mindazoknak, akik maximálisan ki akarják használni a financiális lehetőségeiket.

2012 – Folytattuk az OTDirekt segítségével elérhető szolgáltatásaink körének bővítését, az Automatic Saving Tool program bevezetésével. Az új, automatikus megtakarítási program kifejlesztésének és bevezetésének célja, hogy az ügyfelek minél könnyebben és egyszerűbben fektethessék be megtakarításaikat. Ugyancsak 2012 májusa óta a lakossági ügyfelek rendelkezésére áll a Betétek esedékessége értesítés az OTPDirekt – SMS-Kontroll szolgáltatás keretében, így a betéttulajdonosok naprakész információkkal rendelkezhetnek a befektetéseik helyzetéről. Májusban indítottuk az e-kereskedelmi műveleteket a „kártyás fizetés elfogadása” szolgáltatással vállalati ügyfelek számára. Az új szolgáltatás célcsoportjai a termékeket és szolgáltatásokat interneten forgalmazó vállalatok, valamint az önkormányzatok, amelyeknek így lehetőségük nyílt a helyi adók és illetékek on-line beszedésére.

Az OTP Bank Romania univerzális szolgáltató bank, saját finanszírozási forrásokkal, komplex szolgáltatásokat nyújt vállalatoknak és lakossági ügyfeleknek.

Az OTP Bank Romania alternatív csatornákat és a termékekhez kapcsolódó szolgáltatáscsomagokat nyújt, ezen a téren az OTP Bank kétségtelenül piacvezető Magyarországon – a Call Center szolgáltatásokban 50%, az Internet Bank szolgáltatásban 70% és a Mobil Bank szolgáltatásban 70% a részesedése. Az OTP Bank Romániába érkezése óta figyelemmel kíséri és elemzi a helyi piacot, folyamatosan új befektetési és fejlesztési lehetőségeket talált meg, ezáltal innovatív bankként vált elismertté.

Innovatív csoport tagjaként az OTP Bank vezette be, elsőként Romániában, az első egyedi tervezésű bankkártyát – VISA Classic Transparent, az első co-branded kártyát közösen egy benzinkút-hálózattal – OTP – MOL, továbbá az OTP Asset Management közreműködésével innovatív megtakarítási csomagokat vezetett be, az OTP Premium Duo-t és az OTP Premium Wise-t.

Az OTP Bank ügyfeleként Ön megbízható szolgáltatásokat és tanácsadást kap a bank munkatársaitól, akik mindig segítenek az elvárásainak megfelelő ajánlat kiválasztásában.