Az OTP Bank története

close

Minőségi élményt szeretnénk nyújtani Önnek szolgáltatásaink használatában, ezért informatikai rendszerünk frissítésen esik át. A munkálatok miatt a május 9. és május 10. közötti éjszaka, 23:30 és 0:30 között egy órás időtartamra megszakítjuk az OTP Bank kártya-, ATM- és POS-rendszereinek működését. További részletek itt.

Az OTP Bank története

AZ OTP Bank Románia az OTP Csoport tagja, egyike a legfontosabb közép- és kelet-európai pénzügyi csoportnak, működési területe Magyarországra, Montenegróra, Horvátországra, Bulgáriára, Oroszországra, Ukrajnára, Szlovákiára, Szerbiára és Romániára terjed ki.

Az OTP Bank Románia 2004 óta van jelen a helyi pénzpiacon, célja, hogy erős, lakossági és vállalati ügyfeleknek egyetemes szolgáltatásokat nyújtó pénzintézet legyen.

Tíz éves jelenléte alatt, a helyi paicon, az OTP Bank Románia innovatív és kompetens munkával törekszik e cél elérésére, banki szolgáltatásokat kínál mind a lakossági, mint pedig a vállalati ügyfelek részére.

1995 december – RoBank egyetemes működési engedélyt kapott Románia területén. Négy évvel későbben ugyanezt a bankot választották ki 10 román bank közül a BUBID/BUBOR napi mutató kiszámítására, majd 2000-ben a RoBank megállapodást kötött az EBRD-vel a Külkereskedelem Elősegítése programban való részvételről; a projekt értéke 100 millió USD.

2003 – a RoBank az export finanszírozására és előfinanszírozására vonatkozó megállapodást kötött az Eximbankkal. Ugyanebben az évben a bank részt vett a Világbank vidékfejlesztési finanszírozási projektjében, amelynek során 1 millió USD értékben kapott kölcsönöket a vidéki gazdaságfejlesztés valamennyi szegmensének finanszírozására.

2004 – az OTP Csoport megvásárolta a RoBank 99,99%-át, a 0,01% más, de szintén az OTP Csoporthoz tartozó társaságok tulajdonába került.

2007 – az év harmadik negyedévének végére az OTP Bank Románia aktívái 15,9%-kal, 236,4 milliárd HUF (930.706.800 EUR) összegre nőttek. A kölcsönökből eredő veszteségek lényegesen kisebbek voltak, mint ugyanazon év második negyedévében. A kamatokból származó bevételek jelentősen, 93%-kal nőttek, a bank betétalapjának növelése révén.

Egyetlen hónap alatt, 2007 decemberében, 20 új területi egységet nyitottunk, így az OTP Bank fiókjainak száma elérte a 104-et.

2008 – a társaság első nyereséges éve, a működési nyereség 65,5%-os növekedésével 2007-hez viszonyítva (10,152 millió HUF-ról 16,800 millió HUF-ra).

2009 – OTP Bank Románia a második nyereséges évét zárja, 4,2 millió euró adózás utáni nyereséggel. Új termékeket és szolgáltatásokat vezettünk be: betét nyugdíjasok számára; Direct Debit Interbancar (közvetlen bankközi hitelezés); kedvezményes letéti igazolás; rugalmas futamidejű lekötött betét.

2010 – Az OTPdirekt szolgáltatás számos új, innovatív opcióval bővült, pl. Electronic RM. Elindítottunk néhány sikeres akciót: Business Kombat, a kis- és középvállalkozások számára, és a Jog az Olvasáshoz, utóbbi országos szintű társadalmi szerepvállalási projekt, amely folyamatosan működik.

2011 – az OTP Bank Romania S.A. alkalmazkodott a piaci viszonyokhoz és konszolidálta piaci pozícióját. Elindítottuk az OTP Mentor programot, amely keretében teljeskörű pénzügyi tanácsadást nyújtunk mindazoknak, akik maximálisan ki akarják használni a financiális lehetőségeiket.

2012 – Folytattuk az OTDirekt szolgáltatások bővítését, az Automatic Saving Tool program bevezetésével. Az új, automatikus megtakarítási program kifejlesztésének és bevezetésének célja, hogy az ügyfelek minél könnyebben és egyszerűbben fektethessék be megtakarításaikat. Ugyancsak 2012 májusa óta a lakossági ügyfelek rendelkezésére áll a Betétek esedékessége értesítés az OTPDirekt – SMS-Kontroll szolgáltatás keretében, így a betéttulajdonosok naprakész információkat kapnak a befektetéseik helyzetéről. Májusban indítottuk az e-kereskedelmi műveleteket a „kártyás fizetés elfogadása” szolgáltatással vállalati ügyfelek számára. Az új szolgáltatás célcsoportjai a termékeket és szolgáltatásokat interneten forgalmazó vállalatok, valamint az önkormányzatok, amelyeknek így lehetőségük nyílt a helyi adók és illetékek on-line beszedésére.
 

Az OTP Bank Románia univerzális szolgáltató bank, saját finanszírozási forrásokkal, komplex szolgáltatásokat nyújt vállalatoknak és lakossági ügyfeleknek.

Az OTP Bank Románia alternatív csatornákat és a termékekhez kapcsolódó szolgáltatáscsomagokat nyújt, ezen a téren az OTP Bank kétségtelenül piacvezető Magyarországon – a Call Center szolgáltatásokban 50%, az Internet Bank szolgáltatásban 70% és a Mobil Bank szolgáltatásban 70% a részesedése. Az OTP Bank Romániába érkezése óta figyelemmel kíséri és elemzi a helyi piacot, folyamatosan új befektetési és fejlesztési lehetőségeket keres, ezáltal innovatív bankként vált elismertté.

Innovatív csoport tagjaként az OTP Bank vezette be, elsőként Romániában, az első egyedi tervezésű bankkártyát – VISA Classic Transparent, az első co-branded kártyát közösen egy benzinkút-hálózattal – OTP – MOL, továbbá az OTP Asset Management közreműködésével innovatív megtakarítási csomagokat hozott létre, az OTP Premium Duo-t és az OTP Premium Wise-t.

Az OTP Bank ügyfeleként Ön megbízható szolgáltatásokat és tanácsadást kap a bank munkatársaitól, akik mindig segítenek az elvárásainak megfelelő ajánlat kiválasztásában.