close

Felhívjuk a figyelmet a spoofing típusú csalási kísérletek számának növekedésére, amely során a csalók olyan telefonszámról hívják fel a potenciális áldozatokat, amely látszólag a banké, és a hitelintézet munkatársainak adják ki magukat. Kérjük, legyen óvatos, és ne osszon meg senkivel bizalmas információkat, például a bankszámla eléréséhez szükséges belépési adatokat vagy a bankkártya biztonsági adatait.

Hitelkártyák

 

Ha hitelkártyára van szüksége, akkor itt a megoldás az OTP Banknál! A hitelkártyáinkat használhatja online vásárlásra vagy a boltokban is fizethet vele, a kedvenc termékei vagy szolgáltatásai kifizetésekor élvezheti a kényelmet és biztonságot. Válassza az alábbi opciók közül az Önnek megfelelőt, és igényeljen további információkat!

Mastercard Dual

Hitelkártya 12 törlesztőrészlettel

card-cumparaturi

El sem tudja képzelni, hogy mennyi előnyben részesülhet a 12 törlesztőrészletes vásárlási kártyával. Próbálja ki díjmentesen az első évben! 

Bővebben

Mastercard Compas

Hitelkártya 12 törlesztőrészlettel

compas-mol

Igényelje az OTP Bank MOL Compas kártyáját és kétszer több MultiBonus pontot kap, ha a MOL Románia töltőállomásainál kártyával fizet. 

Bővebben

OTP hitelkártya

Mastercard Platinum hitelkártya

mastercard-platinum

A hitelkártyához akár egy 100 000 lejes hitelkeretet is hozzárendelhet, amelyet az Ön igényeinek és jövedelmének figyelembevételével határozunk meg.

Bővebben

Kalkulált & Relaxált

Hitelkártya kamatmentes törlesztőrészlettel

carduri-credit

Ideális megoldás az online vásárlásokhoz, vagy a POS terminálokon történő kifizetésekhez. A 6 kamatmentes részletet kínáló hitelkártya az Ön ideális partnere bevásárlási kalandjai során, bárhol a világon. 

Bővebben

OTP Visa Clasic Transparent és OTP Mastercard Standard

 


carduri-credit

Válasszon egy VISA Clasic Transparent vagy egy Mastercard Standard hitelkártyát, és részesüljön az OTP Bank által kínált legjobb előnyökben.

Bővebben

VISA Gold hitelkártya

OTP Bank

mastercard-gold

Számos prémium előnyt nyújt Önnek, magas hitelkeretet, nagyobb eleganciát és kifinomultságot.

Bővebben

Hasznos információk

Gyakori kérdések

A hitelkártya egy olyan fizetési eszköz, amelyen keresztül a kártya tulajdonosa a bank által biztosított hitelkeret formájában pénzforrásokhoz jut, és ezek lehetővé teszi pénzügyi műveletek elvégzését.

A hitelkártyával fizethet a boltokban vagy online is, akár az országon belül vagy külföldön.

Hitelkártyát igényelhet bármelyik OTP Bank fiókban a személyi igazolvány alapján, ha a jövedelmével kapcsolatos információk lekérhetők az ANAF adatbázisából, vagy ha bemutatja a jövedelemigazolását.

  • 23-65 év közötti személyek részére; 
  • Munkahelyi régiség:
    - legalább 3 hónapos munkaviszony a jelenlegi munkahelyen (munkaszerződéssel rendelkező nyugdíjasok esetében is);
    - legalább 12 havi régiség kisvállalkozók (PFA) esetében;
  • Romániai lakhellyel rendelkező személyek számára;
  • Az elfogadott legkisebb havi nettó jövedelem a minimálbér.

Kétféleképpen hagyhatja jóvá az online kifizetéseket: biometrikus azonosítással (ujjlenyomat vagy arcfelismerés) a SmartBank alkalmazáson keresztül vagy a kétlépcsős azonosítással (statikus + dinamikus 3D Secure jelszóval). További részletek itt.

Abban az esetben, ha elfelejtette az Ön által korábban megadott jelszót, akkor hívja a ROMCARD SA kártyafeldolgozó központot a 021 402 0029 - es számon, vagy az OTP Bank ügyfélszolgálati munkatársait a 0800 88 22 88 vagy a +4021 308 57 10 telefonszámon (utóbbi külföldről is hívható). Itt az Ön kérésére visszaállítják az eredeti statikus jelszót, amely a személyi száma (CNP) utolsó 6 számjegyét tartalmazza.

Ezt követően, a nagyobb biztonság érdekében, módosítsa az eredeti statikus jelszót, egy másik, 6 számjegyből álló, kizárólag Ön által ismert jelszóra. Majd az online tranzakcióknál az Ön által beállított statikus jelszót kell megadnia a megfelelő lépésnél.

Ugyanahhoz a hitelkerethez legfeljebb 3 társkártyát igényelhet.

A hitelkártyához RON hitelkeret kapcsolódik, amelyet a bank a nettó havi jövedelem alapján állapít meg. A hitelkártya egyik előnye, hogy 0% kamat mellett vásárolhat a türelmi időszakban, valamint az erről szóló törlesztési ajánlatok részeként.

A folyószámlahitel – más néven overdraft – olyan hitelkeret, amelyet a bank a havi munkabér-átutalások függvényében határoz meg. Maximum 6 havi nettó munkabérnek megfelelő keret igényelhető. A folyószámlahitel LEJ-ben adható meg. A folyószámlahitel esetében, az adott számlához igényelhet betéti kártyát is, amellyel kifizetéseket és készpénzfelvételt hajthat végre a kártyára meghatározott díjak és jutalékok mellett. A felhasznált keretre csupán havi kamatot számolunk fel.
 

Amennyiben a kártyát más devizával folytatott tranzakcióra használja, a kibocsátott kártya devizanemétől függően, a valutaváltás az alábbiak szerint történik:
a.    A számla devizanemében végrehajtott tranzakciók esetében nem történik devizaváltás. A Bank a végrehajtott tranzakciókkal a számlát annak devizanemében terheli.
b.    A Románia területén, a számla devizanemétől eltérő pénznemben végrehajtott tranzakciók esetén a Bank RON-t használ referencia devizaként. A valutaváltás a tranzakció végrehajtására használt deviza és a referencia devizaként használt RON között a Mastercard / Visa nemzetközi kártyaszervezetek kifizetés napján érvényes árfolyamán történik;
c.    A kártyával külföldön végrehajtott tranzakciók esetén a Bank EUR-t használ referencia pénznemként, a következőképpen: 
       i.    A valutaváltás a tranzakció végrehajtására használt deviza és a referencia devizaként használt EUR között a Mastercard / Visa nemzetközi kártyaszervezetek kifizetés napján érvényes árfolyamán történik;
      ii.    A RON-ban nyitott számla terheléséhez a Bank a honlapján közzétett, a tranzakció napján érvényes referencia árfolyamot használja.

Mindössze 3,5 RON vagy 1 EUR a készpénzfelvételi díj, ha bankkártyáját az OTP Csoporthoz tartozó ATM hálózatban használja.

Az OTP Csoport a következő országokban van jelen: Magyarország, Szlovákia, Horvátország, Bulgária, Románia, Ukrajna, Szerbia és Oroszország. 

Kártyáját internetes vásárlásra is használhatja, ha igényléskor ezt az opciót választotta. Ha utólag szeretné ezt az opciót aktiválni, megteheti azt az OTPdirekt szolgáltatáson keresztül, vagy igényelheti ezt bármelyik bankfiókban.

OTPdirekten vagy e-mailen havonta számlakivonatot küldünk Önnek, amely tartalmazza az adott időszakra vonatkozó összes számlamozgást, számlaegyenleget, illetve az elérhető hitelkeretet. Ugyanakkor, számla egyenlegét bármely OTP Bank Románia automatánál is lekérdezheti, ahol az utolsó 5 tranzakció részleteit is megtudhatja, vagy az ezek az információk elérhetők az OTPdirekt szolgáltatáson keresztül is.

Igen, a lej vagy euró alapú bankkártyáját külföldön is használhatja, fizethet vele a kereskedőknél vagy kivehet készpénzt. Utóbbi esetben, az ország pénznemében vehet fel összeget az ATM-ből. A díjak és jutalékok itt érhetők el.

A bankkártyája, vagy az ahhoz igényelt társkártya napi vagy havi tranzakciós limittel rendelkezik. A kibocsátáskor a bankkártyát standard limitekkel rendelkeznek, de ezek kérésre módosíthatók az OTPdirekt alkalmazásban, a Contact Center telefonos ügyfélszolgálaton keresztül vagy bármely bankfiókban.

Az OTP-MOL co-branded hitelkártya bármely kereskedelmi elfogadóhelyen használható külföldön és belföldön egyaránt. Előnye: a MOL töltőállomásoknál való vásárláskor dupla pontszámot szerez. További részletek itt.

Multibonus kártyával kapcsolatos információk kizárólag a MOL Romániától igényelhetők a (021) 204 85 26-os vagy a 0800 800 665 (éjjel-nappal hívható) ügyfélszolgálati telefonszámon.

A hitelkártyáknál alkalmazott türelmi időszak azt az időszakot takarja, amelyben a kereskedőknél végrehajtott tranzakciók értéke után nem számítódik fel kamat. Például, az 55 napos türelmi időszak a hónap 1. napján végrehajtott vásárlástól a következő hónap 25. napjáig tart, ami azt jelenti, hogy a (következő hónap) 25.-éig kamat nélkül visszafizetheti a vásárlásra felhasznált teljes összeget.

Abban az esetben, ha a bankkártya nincs már az Ön tulajdonában, zárolni kell a számlán található pénzhez való hozzáférést. Ennek érdekében használja az OTPdirekt vagy SmartBank alkalmazásokat, ahol közvetlen módon zárolhatja a számláját, vagy hívja a tetel: 0800 88 22 88–as (bármilyen romániai mobil és vezetékes hálózatból díjmentesen hívható) vagy a +41 21 308 57 11-es (külföldről is hívható) telefonszámot.

Betéti kártyára van szüksége?

A betéti kártya egy olyan bankkártya, amelyet a bankszámlájához igényelhet. Fedezze fel az OTP Bank betéti kártyáinak az előnyeit, és válassza az Ön igényeinek megfelelőt!

Válassza az ideális bankkártyát