Az OTP Bank által forgalmazott befektetési alapok

Az OTP Bank által forgalmazott befektetési alapok

Fektessen be most, és alapozza meg jövőjét. Vegye igénybe alapkezelőink tapasztalatait, és helyezze jó kezekbe megtakarításait, függetlenül attól, hogy milyen kockázatot szeretne vállalni, vagy mekkora jövedelemre számít a jövőben.

Egyszerű. Nem szükséges magasszintű befektetői tudással vagy tapasztalattal rendelkeznie

Az aktívák több pénzügyi eszközbe kerülnek elhelyezésre

A befektetési alapokat úgy választottuk ki, hogy minden ügyfél igényeinek megfeleljenek

Az OTP Bank Románia befektetési alapjai

OTP Asset Management Románia

Hozza meg a legjobb döntéseket a terveinek és az elvárásainak megfelelően.

Bővebben

NN Investment Management

Befektetési megoldások és szolgáltatások széles választéka várja.

Bővebben

Franklin Templeton Investments

Nemzetközi befektetések kezelése több mint 60 éve.

Bővebben

Eurobank FMC-LUX

Lehetősége van egy diverzifikált portfólióba befektetni.

Bővebben

Miért fektessen befektetési alapokba?

Többségben az erő! Ezen az elven működnek a befektetési alapok is, amelyek olyan befektetők együttműködésének köszönhetően jönnek létre, akik azonos helyen hasznosítják megtakarításaikat. A befektetési alapokba való befektetés célja olyan különböző pénzügyi eszközök megvásárlása, amelyek értéke idővel emelkedni fog.

Ismerje meg az OTP Bank Románia által forgalmazott befektetési alapok előnyeit:

 • Egyszerű. Nem szükséges magasszintű befektetői tudással vagy tapasztalattal rendelkeznie. Minimális elemzéssel, egyszerűen vásárolhatja meg az alap befektetési jegyeit, és addig tarthatja meg azokat, ameddig csak szeretné.

 • Az aktívák több pénzügyi eszközbe kerülnek elhelyezésre. Amenyiben valamely eszköz idővel nem is mutatkozik nyereségesnek, az nem fogja érinteni a megtakarításait és a bevételeit.

 • Ha több különböző alapba fektet be, csökkenti a kockázatot, és növelheti a megtakarítások hozamát.

 • Az OTP Bank által forgalmazott befektetési alapokat úgy választottuk ki, hogy minden ügyfél igényeinek megfeleljenek, a befektetési időhorizont, a kockázat és a pénznem szempontjából is.

 • Befektetései jó kezekben vannak. A nyílt végű befektetési alapokat szakemberek kezelik, akik több évtizedes tőkepiaci tapasztalattal rendelkeznek.

 • A befektetési alapok későbbi előjegyzési műveleteit akár az otthonából vagy irodájából is elvégezheti az OTPdirekt – Internet Banking szolgáltatás segítségével, anélkül, hogy ellátogatna bankfiókunkba.

Nyíltvégű vagy zártvégű befektetési alapok?

Romániában a befektetési alapok két fő csoportba tartoznak: nyíltvégű és a zártvégű alapokra.

A nyíltvégű befektetési alap nagyobb rugalmasságot biztosít, hiszen a befektető bármikor megvásárolhatja vagy visszaválthatja a befektetési jegyet. A zártvégű befektetési alapok korlátozott számú befektetési jegyet kínálnak egy meghatározott időintervallumon belül. A jegyeket kizárólag az előre meghatározott időközönként vagy napokon lehet visszaváltani, az alapító okiratoknak megfelelően.

A nyíltvégű befektetési jegyek kibocsátása és visszaváltása folyamatos. A nyíltvégű befektetési alap célja, hogy a befektetők (természetes és jogi személyek) pénzügyi forrásaikat bármikor elhelyezhessék a befektetési jegyekbe. Az így összegyűjtött pénzügyi forrásokat különböző pénzügyi eszközökbe fektetik: származtatott pénzügyi eszközökbe, valamint állandó hozamú befektetésekbe. Így a befektetőnek könnyű hozzáférést biztosítanak egy változatos eszközportfólióhoz.

A befektetési politika alapján, a nyíltvégű befektetési alapok szintén különböző csoportokba sorolhatók, az EFAMA-nak (Európai Befektetési Alap- és Vagyonkezelők Szövetsége) megfelelően:

 • Nyíltvégű pénzpiaci alap: fix hozamú befektetések;

 • Nyíltvégű kötvény alap: fix hozamú befektetések, elsősorban kötvényekbe;

 • Nyíltvégű vegyes/diverzifikált alap: fix hozamú befektetések és részvényekbe történő befektetések;

 • Nyíltvégű részvényalapok: részvényekbe történő befektetések.

Néhány alapfogalom a befektetési alapokról

Mielőtt befektetési alapba helyezné a pénzét, ismernie kell a pénzügyi termékek kockázati szintjét. A befektetés kockázata egyenes arányban áll a hozammal. Ennek megfelelően, minél kisebb a kockázat, annál alacsonyabb a befektetés várt hozama; minél kockázatosabb egy befektetés, annál magasabb a befektetés várható hozama is.

Egyes befektetők a helyzet kedvező alakulása és a kiemelten magas profit reményében hajlandók a nagyobb veszteség kockázatát is vállalni, míg mások csak közepes vagy alacsony kockázatot vállalnak, így szerényebb hozammal is megelégednek.

Azt tanácsoljuk, hogy olyan befektetéseket válasszon, amelyek az Ön számára megfelelő egyensúlyt képviselnek a jövedelmezőség és a kockázat között. Tehát, mielőtt egy adott befektetési alapba helyezné a pénzét, fel kell tennie a kérdést magának: mennyit hajlandó kockáztatni?

Milyen nyereséget érhet el egy OTP Bank által forgalmazott befektetési alappal?

A befektetési jegyek vásárlása után ezek értéke naponta változik a kamatból, kuponból, osztalékból származó bevételektől, valamint a különböző pénzügyi piacokon jegyzett, az alap portfóliójában lévő pénzügyi eszközök árfolyamától függően. Következésképpen, a befektetési jegyek értéke nőhet, de csökkenhet is, a portfólió eszközeinek alakulása szerint.

Az alapba való befektetés nyeresége a befektetési jegyek vásárlási és eladási ára közötti értékből származik.

Önnek melyik befektetési alap a legkedvezőbb?

Egy befektetési alap kiválasztásánál a következő tényezőket célszerű figyelembe venni:

 • Mekkora összeget hajlandó befektetni;

 • Milyen időtartamra hajlandó befektetni;

 • Mekkora kockázatot vállal;

 • Milyen egyéni pénzügyi elvárásokkal rendelkezik;

 • Mennyire ismeri a pénzügyi piacokat;

 • Milyen erőforrások állnak a rendelkezésére (idő, pénz, információhoz való hozzáférés).

Amennyiben úgy döntött, hogy szeretne befektetni, de még nem tudja, hogy melyik befektetési alapot válassza, javasoljuk, hogy dokumentálódjon az OTP Bank által forgalmazott befektetési alapok weblapjain.

Hogyan fektethet be?

Kollégáink az OTP bankfiókjaiban további részletekkel és tanácsokkal állnak rendelkezésére. Arra törekszünk, hogy teljes biztonságban és maximális diszkréció mellett, az igényeinek és terveinek figyelembevételével, a legmegfelelőbb döntéseket hozza.

A befektetési alapok esetében a későbbi előjegyzési műveleteket online is végrehajthatja az OTPdirekt - Internet Banking szolgáltatással.

Részletek igénylése

Igényeljen visszahívást, és mi a
lehető legrövidebb időn belül keresni fogjuk.

Beleegyezem, hogy a bank személyes adataimat marketing és profilalkotás céljából feldolgozza
Beleegyezem, hogy a bank partnerei személyes adataimat marketing és profilalkotás céljából feldolgozzák

Jöjjön be hozzánk

Várjuk a bankfiókjainkba
érvényes személyazonossági igazolványával.

Bankfiókok és ATM-ek

Hasonló termékeink

Megtakarítási számla

Tegye félre pénzét egy nyugodtabb jövő érdekében.

Megnézem a részleteket

Lekötött betétek

Nálunk a megtakarításai mindig biztonságban lesznek.

Megnézem a részleteket

Szabályozási keret a befektetési termékekre

Az OTP Bank Románia által kínált befektetési termékek és szolgáltatások szabályozási keretét illető további információkról tájékozódjon a MiFID II oldalon.