OTP Bank România anunţă rezultatele financiare ale primului semestru din 2016

  • OTP Bank România a înregistrat un profit net în creștere, atingând valoarea de 23,10 milioane RON în primul semestru din 2016;
  • Costurile de risc au scăzut cu 30% de la an la an;
  • OTP Bank România, alături de OTP Bank Bulgaria și OTP Bank Slovacia sunt subsidiarele a căror creștere a PIB-ului a depășit media EU în primul semestru din 2016;
  • Volumul creditelor pentru persoane fizice și corporații, ajustat la cursul valutar, a continuat trendul ascendent dinamic de la trimestru la trimestru.
  •  

Bucureşti, 12 august 2016 OTP Group anunţă rezultatele financiare pentru primele șase luni ale anului 2016.

 

Conform raportului publicat în Budapesta, OTP Bank Romȃnia a înregistrat un profit ajustat după impozitare de 23,10 milioane RON, în creștere cu 42% de la an la an.

 

Profitul operaţional a scăzut cu 9% de la un an la altul, atingând valoarea de 59,74 milioane RON, în prima jumătate a anului, ca urmare a micșorării volumului creditelor cu 3%, în special în urma erodării creditelor ipotecare ca o reflexie a discountului oferit clienților participanți în programul de conversie. De asemenea, micșorarea ratelor a impactat și venitul net din dobânzi. În același timp însă, costurile de risc au scăzut cu 30% de la un an la altul.

 

Veniturile din taxe și comisioane au scăzut cu 18% de la un an la altul în semestrul I, fiind afectate de factori precum: noi reglementări privind comisioanele interbancare, conform Directivei Europeane, comisioanele de garanție asociate cu creditele accesate prin programul Prima Casă de către clienții Millennium Bank în 2015 și preluate de OTP Bank România în urma fuziunii.

 

Potrivit raportului original depus la Bursa de Valori din Budapesta, subsidiara din România a OTP Group a încheiat prima jumătate a anului 2016 cu active totale în valoare de 8.737 milioane RON.

 

Începând din luna martie 2016, OTP Bank România a reintrodus oferta de credite imobiliare prin programul Prima Casă, ca urmare a creșterii dinamicii sectorului imobiliar. 

 

Volumul depozitelor, ajustat la cursul valutar, a continuat trendul ascendent, crescând cu 2% de la an la an și cu 4% de la trimestru la trimestru, atingând valoarea de 4.901 milioane RON, în prima jumătate a anului. 

 

Profitul net consolidat al OTP Group însumează 106,188 milioane HUF.

 

La nivelul grupului, s-a remarcat o îmbunătățire a performanțelor subsidiarelor din Rusia, Ucraina, Croația și România.

 

Rezultatele complete ale OTP Bank România sunt prezentate în tabelul de mai jos.

 

Rezultatele complete ale OTP Group sunt disponibile în raportul publicat de OTP Bank Plc:

https://www.otpbank.hu/static/portal/sw/file/160811_OTP_20162Q_e_final.pdf

qr code

 

Cifrele reprezintă rezultatul consolidat conform regulilor stabilite de OTP Group, echivalentul în RON fiind obținut în baza cursurilor HUF/RON menționate în Raportul Financiar H1.

 

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.

 

OTP Bank oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 13 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1500 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.