Cont de plăți cu servicii de bază

OTP Bank vine în sprijinul nevoilor tale de tranzacționare și te ajută să gestionezi eficient fondurile și cheltuielile. Fie că ești un client vulnerabil financiar, fie că îți dorești un cont bancar avantajos, noi îți stăm la dispoziție cu pachete personalizate.

Siguranță 

Banii tăi sunt pe mâini bune.

Acces necondiționat 

Zero produse suplimentare.

Gratuități 

Fără costuri și comisioane la anumite servicii.

Ce poți face cu un cont de plăți cu servicii de bază?

  • Deschizi, administrezi și închizi contul de plăți;

  • Depui fonduri oricând dorești;

  • Retragi numerar de la ghișeu sau bancomate, oricând, pe întreg teritoriul Uniunii Europene;

  • Efectuezi debitări directe, operațiuni de plată (inclusiv online) și transferuri de credit sau ordine de plată programate.

Ce condiții trebuie să îndeplinești?

  • Să nu deții alt cont de plăți cu servicii de bază în momentul solicitării;

  • Să fii rezident legal în Uniunea Europeană;

  • Să fii de acord cu deschiderea contului numai în moneda lei.

Din ce categorie de clienți faci parte?

Dacă ai un venit lunar care nu depășește echivalentul a 60% din câștigul salarial mediu brut pe economie sau dacă venitul din ultimele 6 luni nu depășește echivalentul a 60% din câștigul salarial mediu brut pe economie, ești un client vulnerabil din punct de vedere financiar.

Depășești pragul financiar menționat mai sus? Înseamnă că situația ta financiară este bună și ai nevoie de un cont de plăți pentru clienți nevulnerabili.

Cum deschizi un cont de plăți cu servicii de bază?

Prin telefon

Completează formularul, 
iar noi te vom suna în cel mai scurt timp.

Vreau sa fiu sunat

În sucursală

Vino în oricare din sucursalele noastre cu actul de identitate valabil în original și solicită un cont curent.

Sucursale și ATM-uri

Produse similare recomandate

Credit de nevoi personale online cu pachetul OTP Lejer

Aplici online și îl obții în doar 30 de minute.

Vezi detalii

Credit de Nevoi Personale

Pentru un echilibru în buget și mai mult confort acasă.

Vezi detalii

Întrebări frecvente

Codul pentru transferurile în valută către un cont deschis la OTP Bank este OTPV RO BU XXX.

Descoperitul de cont oferă posibilitatea obţinerii unui credit pe cont (LEI, EUR) de până la 6 venituri nete lunare, rambursarea lunară reprezentând numai dobânda aferentă sumei utilizate.

Da, poți primi pensia în contul tău deschis la OTP Bank şi îți oferim o serie de avantaje pentru alte produse şi servicii bancare achiziţionate.

Dacă dorești primirea salariului în contul tău deschis la OTP Bank poți solicita acordarea facilităţii de descoperit de cont, prin care poţi primi până la 6 venituri nete lunare drept limită de credit. Totodată, poţi solicita emiterea unui card de debit gratuit Mastercard care îți oferă acces la sumele din contul tău. În plus, OTP Bank oferă avantaje şi la obţinerea creditelor cu ipoteca în EUR (reduceri de dobândă pe perioada transferului de venit).

Deschiderea, administrarea şi închiderea unui cont curent la OTP Bank este gratuită, iar pentru aceasta este necesar să te prezinți în orice sucursală cu un act de identitate valabil.

Fondurile din contul tău pot fi accesate şi de către împuterniciţii numiţi pe contul respectiv. Aceste împuterniciri sunt stabilite de către tine prin prezentarea la sucursală împreună cu persoana împuternicită.

Pentru a primi informaţii despre tranzacţiile efectuate în contul tău deschis la OTP Bank este necesar să soliciţi primirea extrasului de cont la adresa ta de domiciliu. Poţi face această solicitare în sucursală de luni până vineri, 09:00 – 17:00.

Nu există o suma minimă lunară de menţinut pe contul tău.

Da, poţi ataşa un card de debit Mastercard contului tău în lei sau EUR. Emiterea acestuia se face în mod gratuit şi poate fi utilizat atât în ţară, cât şi în străinătate.

Contul tău, indiferent de sucursala cu care ai colaborat iniţial şi indiferent de moneda în care a fost deschis, poate fi accesat în orice sucursală OTP Bank România.

Numărul Internaţional Bancar al Contului (International Bank Account Number) sau IBAN, este un număr de cont structurat conform standardelor ECBS (European Committee for Banking Standards – Comitetul European pentru Standarde Bancare), scopul său fiind de a facilita procesarea automată pentru transferurile internaţionale. Acest cod are în România 24 de caractere.

Este recomandabilă utilizarea unui astfel de transfer pentru sumele în valută atunci când persoana care primeşte banii are un cont deschis la OTP Bank din Ungaria, Croaţia, Serbia, Rusia, Ucraina, Muntenegru sau Bulgaria.

Există mai multe posibilităţi de aflare a soldului unui cont deschis la OTP Bank România:

• prin prezentarea la una din sucursalele OTP Bank, cu actul de identitate valabil;

• dacă deţii un card de debit ataşat contului respectiv soldul poate fi aflat în mod gratuit pe pagina de internet www.otpbank.ro sau telefonic la numărul 0800 88 22 88 (apelabil gratuit din orice reţea fixă sau mobilă din România) sau la numărul +4021 308 57 10 (apelabil şi din străinatate), fiind necesare ultimele 10 cifre ale numărului de card şi codul de acces de 3 cifre.

Da, este necesar un cont deschis în valuta în care se doreşte efectuarea transferului.

La efectuarea unui transfer din străinătate către un titular de cont OTP Bank, expeditorului îi sunt necesare următoarele date:

• denumirea băncii: OTP Bank România S.A.

• codul SWIFT: OTPVROBU

• datele de identificare ale beneficiarului, titular de cont OTP Bank (nume şi prenume/denumire societate; adresa; simbolul contului curent în valută)

Pentru persoanele cu vârsta de maxim 26 de ani oferim produse specifice precum:

• conturi Junior, cu o dobândă mai avantajoasă pentru sumele depuse;

• carduri de debit Junior, ataşate la contul Junior, special create pentru tineri.

Conturile Junior se adresează tinerilor cu vârsta de maximum 26 de ani astfel:

• Junior Start – pentru copii cu vârsta de maximum 14 ani

• Junior Plus – pentru adolescenţi între 14 şi 18 ani

• Junior Max – pentru studenţi cu vârsta de maximum 26 de ani.

Avantajul deschiderii unui astfel de cont este reprezentat de dobânda avantajoasă aplicabilă pentru acest cont şi posibilitatea optării pentru diverse valute: lei, EUR, USD, HUF. Totodată, tinerii ce au împlinit 14 ani pot solicita şi emiterea unui card Junior aferent acestui cont.

Este o facilitate de creditare acordată de către bancă fiecărui client care constă în posibilitatea retragerii din cont a unei sume mai mari decât cea existentă. Se mai numeşte şi overdraft.

La OTP Bank România S.A., am susținut întotdeauna corectitudinea și transparența activităților întreprinse de angajații și clienții noștri. De aceea, în conformitate cu politica băncii privind cunoașterea clientelei, prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, OTP Bank acordă atenție deosebită transferurilor de fonduri în valută către/dinspre teritorii off-shore, precum și operațiunilor de încasări și plăți externe ale clienților care au rezidența /cetăţenia/sediul social sau acţionari/beneficiari reali în teritorii off-shore. De aceea, solicităm clienţilor documente comerciale justificative aferente tranzacţiilor efectuate/ce urmează a fi efectuate de fiecare dată când consideră necesar.

Scopul principal îl reprezintă încadrarea operaţiunilor de acest tip în prevederile legale în vigoare şi analiza concordanţei cu obiectul de activitate/activitatea comercială curentă a clienţilor.

În conformitate cu dispozițiile Legii 258/2017 privind Comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăți, schimbarea conturilor de plăți și accesul la conturile de plăți cu servicii de bază, regăsiți pentru consultare Glosarul de termeni standardizați, FID-Document informare cu privire la comisioane LEI și FID-Document informare cu privire la comisioane EUR.

În cazul în care tranzacția dumneavoastră conține în câmpurile “Țară Bancă” sau “Țară Beneficiar” una din tările menționate în Lista țărilor pentru care banca solicită documente justificative în vederea procesării plăților pentru procesare, vă rugăm să prezentați băncii documente justificative, prin încărcarea acestora în mesageria aplicației OTPdirekt sau transmiterea acestora la adresa de e-mail documentejustificative@otpbank.ro. În caz contrar, banca nu va putea procesa operațiunea. Nu se vor iniția relații de afaceri, inclusiv deschiderea contului curent, precum și acceptarea și/ sau derularea oricăror fonduri/ efectuarea de tranzacții pentru persoanele fizice/persoanele juridice cu rezidența/ cetățenia în Coreea de Nord, precum și a celor ai căror reprezentanți împuterniciți au rezidența/ cetățenia în Coreea de Nord.

În conformitate cu politica internă a Băncii, OTP Bank România S.A.:

  • nu efectuează operațiuni în USD cu următoarele țări: Iran, Belarus, Cuba, Myanmar, Syria, Sudan și Zimbabwe;
  • nu efectuează operațiuni directe în relația cu urmatoarele enititati bancare: Belarusbank Belarus, Belinvestbank (Banca belarusă pentru Dezvoltare și Reconstrucție), Belagroprombank Belarus, SberBank Rusia, VTB Rusia, Gazprombank Rusia, Vnesheconombank (VEB) Rusia, Rosselkhozbank Rusia;
  • nu efectuează operațiuni cu bănci din Transnistria, care nu sunt supravegheate de Banca Naționala a Moldovei.