Luca Victor Rogojanu az OTP Bank Románia új vezérigazgató-helyettese és a Hitel- és Kockázatkezelési Divízió vezetője

Bukarest, 2022. december 5. – Luca Victor Rogojanut nevezték ki az OTP Bank Románia új vezérigazgató-helyettesének (DCEO) és a Hitel- és Kockázatkezelési Divízió vezetőjének.

A kinevezésre a Román Nemzeti Bank hivatalos jóváhagyását követően került sor, így a továbbiakban Rogojanu irányítása alatt működik a Hitel- és Kockázatkezelési Osztály, amely a pénzügyi stabilitást hivatott biztosítani, és az OTP Bank Románia tevékenységéhez kapcsolódó kockázatokat elemzi.

 „A Hitel- és Kockázatkezelési Divízió tevékenysége alapvető szerepet tölt be a bank üzletvitelében. Jelentősége kiemelten fontos az aktuális makrogazdasági és nemzetközi kontextusban, amelyben a különböző tényezők folyamatos változása előre nem látható hatásokat generálhat. Munkatársaimmal közösen az a célunk, hogy elemezzük és megelőzzük a kockázatokat annak érdekében, hogy biztosítsuk a banki tevékenység konszolidációját és folyamatosságát. Ugyanakkor fontos prioritásaink közé tartozik a fenntarthatósági elvek integrálása a fejlesztési stratégiánkba", nyilatkozta Luca Victor Rogojanu.

Luca Rogojanu 20 éves banki tapasztalattal rendelkezik, és a kockázatelemzés és kockázatkezelés területére szakosodott. Karrierjét bankfelügyeleti ellenőrként kezdte a BNR-nél, majd több kockázati menedzseri és divízió vezetői állást is betöltött. Legutóbb az OTP Bank csapatában a Kockázatelemzési Osztály igazgatója volt.

Az akadémiai hátterét tekintve közgazdasági doktori címmel rendelkezik, a mesteri képzést a  Közép-európai Egyetemen (CEU) végezte, valamint alapképzésen közgazdasági és jogi diplomát szerzett. A továbbiakban pedig részt vett a Federal Reserve Bank of New York, a Deutsche Bundesbank és a Lengyel Nemzeti Bank képzésein.

Az OTP Bankról 

Az OTP Bank Románia az OTP Csoport leányvállalata, amely univerzális bankként a közép-kelet-európai piac domináns szereplője, és teljeskörű pénzügyi megoldásokat nyújt a vállalati és lakossági szegmensben egyaránt. Az OTP Bank 2019-től kezdődően egy olyan átalakulási folyamaton megy keresztül, amelynek hatására jelentős növekedést kíván elérni az üzleti szegmensekben, valamint jobb ügyfélélményt nyújt. Az OTP Bank Románia folyamatosan bővülő csapatával, amely részt vesz a változásokban és kihasználja a benne rejlő lehetőségeket, a bizalom kultúráját építi a szervezet minden szintjén. A bank a a 9. helyet foglalta el aktívái alapján a romániai bankpiacon a BNR legfrissebb adatai alapján. Romániában az OTP Csoport tagjai: az OTP Bank Románia, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors és OTP Bank Románia Alapítvány.
 

További információért:
Kommunikációs csapat
E-mail cím: comunicare@otpbank.ro
OTP Bank Romania, www.otpbank.ro