OTPdirekt

 • Hogyan léphetek be az OTPdirekt – Contact Center, Internet Bank és SmartBank szolgáltatásokba?

  A bankfiókban megkötött OTPdirekt szerződés révén a szolgáltatások a következőképpen érhetőek el:

  - Az OTPdirekt - Contact Center telefonon elérhető a 0800 88 22 88-as, + 4021 308 57 10-es vagy a *OTPBANK (*6872265) (az Orange és Vodafone hálózatokból normál tarifával hívható) telefonszámon a 3-as gombbal , a nyelv kiválasztását követően. Az azonosítás két lépésben történik: elsőként adja meg a bankkártya számának utolsó 10 számjegyét és a 3 számjegyből álló jelszót; második lépésben pedig a fizikai token által generált 8 számjegyet vagy a virtuális token esetében az SMS-ben kapott 8 számjegyet.
  - Az OTPdirekt - Internet Bank elérhető a www.otpbank.ro honlapon, a „bankkártyával” vagy „bankkártya nélkül” azonosítási módszer kiválasztása után. A „bankkártyával” végrehajtott azonosítás esetében adja meg a bankkártya számának utolsó 10 számjegyét és a 3 számjegyből álló jelszót. A „bankkártya nélkül” történő azonosítás esetében adja meg az ügyfélazonosítót, a felhasználó kódot és a 3 számjegyű jelszót. Az első lépésben igényelt adatok megadása után írja be a fizikai token által generált 8 számjegyet vagy a virtuális token esetében az SMS-ben kapott 8 számjegyet, így hozzáférhet bankszámláihoz és végrehajthatja a szükséges műveleteket.
  - Az OTPdirekt - SmartBank szolgáltatás közvetlenül elérhető az Android/iOS rendszerű telefonokra letölthető alkalmazás által vagy az m.otpbank.ro mobil honlapon a „bankkártyával” vagy „bankkártya nélkül” azonosítási módszer kiválasztása után. A „bankkártyával” végrehajtott azonosítás esetében adja meg a bankkártya számának utolsó 10 számjegyét és a 3 számjegyből álló jelszót. A „bankkártya nélkül” történő azonosítás esetében adja meg az ügyfélazonosítót, a felhasználó kódot és a 3 számjegyű jelszót. Az első lépésben igényelt adatok megadása után írja be a fizikai token által generált 8 számjegyet vagy a virtuális token esetében az SMS-ben kapott 8 számjegyet, így hozzáférhet bankszámláihoz és végrehajthatja a szükséges műveleteket.

 • Ki veheti igénybe az OTPdirekt szolgáltatást?

  Az OTPdirekt – Contact Center, Internet Bank, SmartBank és SMS-Kontroll szolgáltatást minden ügyfelünk igényelheti, legyen az magánszemély, egyéni vállalkozó vagy vállalat, amely rendelkezik az OTP Bank által vezetett folyószámlával és OTPdirekt előfizetéssel.

 • Mikor változtathatom meg a jelszavam?

  Jelszavát tetszés szerint bármikor megváltoztathatja, főként, ha úgy véli, hogy már nem biztonságos. Az első belépésnél a rendszer kéri a jelszó módosítását, amelyet csak Ön ismer. Az OTPdirekt - Internet Bank szolgáltatás biztonságos használata érdekében a rendszer félévente kéri a jelszócserét.

 • Végezhetek lej- és devizaátutalást egyaránt?

  Az OTPdirekt – Internet Bank és Contact Center szolgáltatással végezhet átutalást lejben és devizában, saját számlái között vagy az OTP Bank ügyfelei javára, illetve más, belföldi és külföldi bankok által kezelt számlákra egyaránt. Ugyanakkor az OTPdirekt – SmartBank lehetőséget nyújt bankközi és bankon belüli lejátutalásra, illetve bankon belüli devizaátutalásokra is.

 • Biztonságos a szolgáltatás használata? Milyen biztonsági szabványokat alkalmaznak?

  Az OTPdirekt szolgáltatás biztonságos. A biztonsági tanúsítványt az internetes biztonsági rendszerek világpiaci vezetője, a VeriSign (http://www.verisign.com) biztosítja. Az Ön számítógépe és bank közötti kapcsolat SSL 128 bites titkosított csatornán keresztül jön létre.

 • Közműszámláimat is kifizethetem az OTPdirekten keresztül?

  Szolgáltatásunkon keresztül közműszámláit is kiegyenlítheti az Internet Bank Átutalások – Közművek (a régi felületen) vagy Átutalások – Belföldi átutalások menüjében (az új felületen). Ugyanakkor az átutalás végrehajtható a SmartBank alkalmazás Átutalások menüjében vagy a Contact Center szolgáltatáson keresztül is.

 • Az OTPdirekt – Contact Center, Internet Bank vagy SmartBank szolgáltatást igénybe vehetem külföldről is?

  A szolgáltatás bárhol, belföldön és külföldön egyaránt elérhető a www.otpbank.ro honlapon, az Android/iOS rendszerű telefonokra letölthető alkalmazásokon keresztül, illetve az m.otpbank.ro mobil honlapon és a külföldről is hívható +4021/ 308.57.10-es telefonszámon.

 • Hogyan kezdeményezhetek átutalást, ha nincs internet hozzáférésem?

  Abban az esetben, ha ideiglenesen nem rendelkezik internet hozzáféréssel, az előfizetés keretében, a honlapon igényelt adatokkal megegyező azonosítás révén ugyanazon tranzakciókat végrehajthatja a Contact Center szolgáltatásunkon keresztül is (kizárólag az A típusú OTPdirekt szerződéssel és bankkártyával rendelkező ügyfelek esetében). Hívására telefonos ügyintézőnk válaszol és az Ön beleegyezésével végrehajtja a szükséges műveleteket. A Contact Center szolgáltatás elérhető a következő telefonszámokon:

  • 0800 88 22 88 (a Telekom Romania hálózatából ingyen hívható szám)
  • *OTPBANK (*6872265) (az Orange és Vodafone hálózatokból normál tarifával hívható szám)
  • 021/308.57.10 (bármely vezetékes vagy mobiltelefon hálózatból, külföldről is normál tarifával hívható szám)

 • Hogyan válhatok OTPdirekt felhasználóvá?

  Az OTPdirekt szolgáltatás a következő feltételekkel vehető igénybe:

  • legyen az OTP Bank ügyfele;
  • írja alá az OTPdirekt szolgáltatás igényléséhez szükséges szerződést.

  Az űrlap megtalálható az OTP Bank teljes fiókhálózatában.

 • Léteznek tranzakciós limitek az OTPdirekt esetében?

  A választott OTPdirekt szerződés típusa szerint a tranzakciós limit 40 000 RON vagy 10 000 EUR lehet, vagy nem létezik ilyen jellegű megkötés.
  Mindkét esetben igény szerint további limitek állíthatók be.

 • Mit tehetek, ha az OTPdirekt szolgáltatás eléréséhez szükséges jelszavamat a rendszer blokkolta?

  Amennyiben hibás jelszópróbálkozás után a rendszer blokkolta a három számjegyből álló jelszavát, hívja a 0800 88 22 88-as (hétköznap 8:30-17:30 óra között), a +4021 308 57 10-es (külföldről is hívható) vagy az *OTPBANK (*6872265) (az Orange és Vodafone hálózatából hívható) telefonszámok egyikét .

 • Mi a jelszó?

  A jelszó egy 3 számjegyű kód.
  Az első belépésnél a jelszó az IBAN-kód utolsó számjegyeiből, a számla pénznemét jelző betűk előtti 3 számjegyből áll (pl. IBAN: RO42OTPV110000047725RO01, a jelszó automatikusan 725 lesz). Ez a jelszó azonos a szerződésben megjelölt ügyfélazonosító utolsó 3 számjegyével.
  Az első belépésnél a rendszer kéri, hogy változtassa meg a jelszavát. A jelszó a telefonautomata, az internetes oldal vagy a SmartBank alkalmazás segítségével változtatható meg. Az új jelszónak is szintén 3 számjegyből kell állnia.

  Az OTPdirekt-Internet Bank szolgáltatás biztonságos használata érdekében a rendszer félévente kéri a jelszócserét.

 • Melyek a műszaki feltételek az OTPdirekt alkalmazásához?

  Az Internet Bank alkalmazás használatának feltétele, hogy a böngésző program JavaScript opciója aktív legyen. Ellenőrizze/aktiválja ezt az opciót az adott böngészőben az alábbiak szerint:

  • Internet Explorer-Tools/Internet options/Security (tab)/ Custom level/ Scripting – Active/scripting : Enable;
  • Mozilla és Netscape -Edit/Preferences/Advanced/Scripts&Plug-ins/Enable JavaScript for Navigator;
  • Opera - Tools / Preferences / Multimedia / Enable JavaScript.

  A számítógép és bank közötti kapcsolat SSL 128 bites titkosított csatornán keresztül jön létre.

  Az Internet Bank a következő böngészőkkel működik:

  • Internet Explorer 6.0
  • Mozilla 1.7
  • Netscape 7.0
  • Opera 7.0

  A fenti böngészők újabb verziói is igénybe vehetők.

  Optimális képernyőfelbontás: legalább 1024 x 768 képpont és legalább 16 bites színmélység.

 • Hétvégén is végezhetek tranzakciókat az OTPdirekt szolgáltatáson keresztül?

  Az Internet Bankon vagy SmartBankon keresztül akár hétvégén is hajthat végre műveleteket. A tranzakciók a következő banki munkanapon kerülnek feldolgozásra. További információért lépjen be az Internet Bank felületére és a „Term of use” menüben tekintse meg az „Elfogadási program és maximális futamidő” oldalt.

 • Hogyan kell az OTPdirekt szolgáltatást használni?

  A szolgáltatás igénybevételéhez megtekintheti a használati útmutatót itt vagy felveheti a bankkal a kapcsolatot a 0800 88 22 88–as (a Telekom Romania hálózatából ingyen hívható), a +4021 308 57 10-es (külföldről is hívható) vagy az *OTPBANK (*6872265) (az Orange és Vodafone hálózatából hívható) telefonszámokon.. A bank honlapján (www.otpbank.ro) megtekintheti az új felület használatát bemutató demót.

 • Hogyan tudhatom meg a számlaegyenlegem?

  Amennyiben betéti kártya van csatolva az illető bankszámlához, a számlaegyenleg díjmentesen lekérdezhető a www.otpbank.ro honlapon, a 0800 88 22 88–as (a Telekom Romania hálózatából ingyen hívható), a +4021 308 57 10-es (külföldről is hívható) vagy az *OTPBANK (*6872265) (az Orange és Vodafone hálózatából hívható) telefonszámokon a bankkártya utolsó 10 számjegyének és a 3 számjegyből álló jelszó megadásával.

 • Hogyan szerezhetek bizonylatot az OTPdirekt szolgáltatáson keresztül végzett utalásokról?

  Az OTPdirekt szolgáltatáson keresztül végrehajtott műveletek után bizonylatot szerezhet az OTPdirekt – Internet Bankon keresztül letölhető számlakivonat által. Amennyiben a Contact Center vagy Internet Bank szolgáltatáson keresztül kiegyenlített átutalási megbízás bizonylatára van szüksége, keresse fel az OTP Bank fiókját. Minden OTPdirekten keresztül végrehajtott deviza-átutalás esetén kötelessége a fizetési megbízást két példányban tíz munkanapon belül bármely bankfiókunkba benyújtani. Egy , a banki ügyintéző aláírásával és a bankfiók bélyegzőjével ellátott, példány Önt illeti meg,. A más bankok felé végrehajtott deviza-átutalások esetében a régi felületen megtekintheti a kifizetésre vonatkozó SWIFT üzenetet is.

 • Külön program telepítése szükséges a bankszámláim megtekintéséhez?

  A szolgáltatást igénybe veheti anélkül, hogy programot telepítene számítógépére. Csupán az OTP Bank honlapjára (www.otpbank.ro) kell belépnie és bármilyen számítógépről követnie a belépéshez szükséges lépéseket. A fizikai token használatakor nyomja meg a készüléken található gombot, automatikusan generálásra kerül az egyedi kód; a virtuális token esetében az egyedi kód sms-ben kerül elküldésre az Ön által az OTPdirekt szerződésben megjelölt mobiltelefonszámra.

 • Milyen számlák felett rendelkezhetek az OTPdirekten keresztül?

  A szolgáltatás keretében 3 csatornához van hozzáférésse: Contact Center, Internet Bank és SmartBank. A Contact Center és az Internet Bank szolgáltatással hozzáférhet: lej és deviza folyószámláihoz, lekötött betéteihez, megtakarítási- és hitelkártya számláihoz, illetve információkhoz juthat a folyósított hiteléről. A SmartBankkal láthatja lej és deviza számláit, lekötött betéteit, illetve megtakarítási számláinak egyenlegét.

 • Hogyan ellenőrizhetem, hogy egy adott utalás megtörtént-e?

  A régi felületen az Átutalások főmenüre kattintva, ha az átutalások listájában az illető átutalás állapota mellett a PROK megjegyzés jelenik meg, akkor az átutalás sikeresen megtörtént. Ez a számlamozgás már a számlakivonaton is megjelenik. Az új felületen a Bankszámlák - Számlatörténet menüben vagy a főmenüben, ha az OTPdirekt - Internet Bank szolgáltatással végrehajtott utolsó 10 tranzakció egyike, az Átutalás mezőben nem jelenik meg a PRER vagy PNDG megjegyzés.