• Bukarest, 2014. július 30. – Az OTP Bank Románia, amely az OTP Csoport tagja, adásvételi megállapodást írt alá a portugál Banco Comercial Português romániai leánybankjában tulajdonolt 100%-os tulajdonrészének megvásárlásáról. A vételár 39 millió EUR volt.

  A Millenium Bank Romania tavaly év végi 2,83 milliárd lejes (körülbelül 635 millió EUR) mérlegfőösszegével, ami 0,8%-os piaci részesedésnek felel meg, 22. helyen áll a romániai bankpiacon. Az akvizíció eredményeképpen az OTP Bank Romania piaci részesedése 2,1%-ra nő, amivel a 11. helyre lép a romániai bankok között.

  A Millennium Bank mintegy 80 ezer ügyfelének nyújt pénzügyi szolgáltatásokat erős bukaresti koncentrációval, 56 egységből álló fiókhálózatán, valamint 58 készülékből álló ATM-hálózatán keresztül. Az akvizíciót követően az OTP Bank Romania ügyfeleinek száma megközelíti a 400 ezret, bankfiókjai száma pedig 150-et, ATM-jei száma pedig meghaladja a 160-at.

  Az ügylet lezárását követően az OTP Bank Romania teljeskörű integrációs folyamatot fog megvalósítani. A bank fókuszában pedig mindkét bank ügyfelei esetében a lakossági és vállalati oldalon is az egyszerű, hatékony megoldások biztosítása áll. Az OTP Bank Romania célja, hogy minél simább átmenetet biztosítson a Millennium Bank Romania ügyfeleinek, valamint elkötelezett a minőségi szolgáltatások biztosítása mellett, ami alapítása óta jellemzi. Az integrációs folyamat várhatóan egy éven belül megvalósul.
   
 • Az OTP Bank nyereményakciót indít az OTPdirekt szolgáltatás felhasználói számára

  Azok az ügyfelek, akik 2014. november 17. és 2015. február 17. között legalább egy alkalommal bejelentkeznek az Internet Bank, a Contact Center szolgáltatáson vagy a SmartBank mobilbank felületén keresztül, sorsoláson vesznek részt és megnyerhetik az értékes nyeremények egyikét. További információk itt.
   
 • Az OTP Bank elindította MyMentor szolgáltatását, amely a megfelelő eszköz a pénzügyek kezelésére és elemzésére

  A jövedelmek és a költségek hatékonyabb nyilvántartása érdekében az OTP Bank elindította az OTPdirekt – Internet Bank felületéről elérhető MyMentor szolgáltatását a személyes pénzügyek kezelésére megfelelő eszközt
  A MyMentor felhasználói a következő funkciókhoz rendelkeznek hozzáféréssel:
  • Bevételek és költségek osztályozása
  • A műveletek kezelése és osztályozása kategóriánként
  • A bankkártyás kifizetések automatikus osztályozása
  • A bevételek és kiadások megjelenítése grafikon formájában

  Próbálja ki Ön is az új szolgáltatást az OTPdirekt felületén!

  Még nem rendelkezik OTPdirekt szolgáltatással? Itt igényelheti

 • Tájékoztató a külföldi számlák adómegfeleléséről szóló törvény (FATCA) alkalmazásával kapcsolatos követelményekről

  Az OTP Bank Romania az OTP Csoport leányvállalatként elkötelezett a FATCA előírásainak alkalmazása mellett, ezért a következő időszakban a teljes ügyfélportfólió felülvizsgálásra kerül az ügyfelek FATCA-előírásoknak való megfelelősége meghatározása érdekében. Szükség esetén a Bank kiegészítő információt és iratot igényelhet az új jogszabály hatásainak felmérése érdekében. További információk itt.

  01.07.2014

 • News

  CSR Hírek

  Hiszünk a jó cselekedet erejében, ezért indítottuk el Az olvasáshoz való jog országos kampányunkat. Az elmúlt 3 év során 162 hátrányos helyzetű vidéki iskola könyvtárát láttuk el berendezéssel és könyvekkel. Így több mint 31 000 gyerek számára biztosítottuk az olvasáshoz való jogot és közel 97 000 kötettel szereztünk örömet.

  Kövesse lépésről lépésre tevékenységünket a www.estedreptulmeu.ro honlapon.

  28.03.2013