x

ACTUALIZAREA ONLINE A DATELOR
Pentru clienții OTP Bank

Pentru actualizarea datelor personale sau a datelor companiei şi ale reprezentanţilor legali/convenţionali

Click aici

Fundația Dreptul la Educație a lansat, în premieră, cursurile de educație financiară pentru adulți

Zalău, 30 mai 2018 – Fundația Dreptul la Educație, împreună cu OTP Bank România, au lansat în luna mai, în mai multe oraşe din ţară, un program de educație financiară dedicat adulților. În cadrul cursului desfășurat la Zalău, participanții au avut ocazia să aprofundeze noțiuni financiare și să împărtășească din experiențele proprii legate de bani.

 

Programul este bazat pe cei cinci piloni ai educației financiare - venituri, cheltuieli, credite, economii și protecție împotrivă riscurilor. La sesiunea de educație financiară din Zalău, organizată cu sprijinul sucursalei locale OTP Bank, au participat 15 adulți, printre care s-au numărat profesori de științe sociale și oameni de afaceri.

 

Sesiunea de training s-a desfășurat pe parcursul unei întregi zile. Cursanții au învățat despre necesitatea întocmirii  bugetului personal, importanța economisirii, modalități de investiții și despre instrumente financiare. Fiecare dintre temele abordate a fost completată cu exemple concrete și exerciții de conștientizare, prin care participanții care au aplicat noțiunile învățate.

 

Programul de educaţie financiară, organizat de trainerii Fundației cu sprijinul OTP Bank, se desfășoară între 9 mai și 30 noiembrie 2018. Organizatorii și-au propus ca în aceste șase luni să ajungă în 13 orașe din țară, unde să prezinte adulților noțiuni economice valoroase ce pot fi transpuse în viață de zi cu zi, ajutându-i să își gestioneze bugetul lunar și să ia decizii financiare responsabile.

 
„OTP Bank și-a asumat rolul de pionierat în domeniul educației financiare încă din 2011, când a lansat programele de consiliere financiară pentru clienți OTP Mentor. Din 2014, prin activitățile Fundației Dreptul la Educație, am făcut un pas major înainte în această direcție. Programele de educație pentru adulți completează paleta de cursuri dedicate copiilor, iar rezultatele sunt imediate, cu efecte benefice și de durată. În societatea actuală, investiția în educație și educarea continuă reprezintă o plasă de siguranță, dar și o etapa vitală în obținerea succesului personal”, a declarat László Diósi – CEO, OTP Bank România şi Președinte al Fundației „Dreptul la Educație”.

 

„După cursurile de educație financiară pe care le-am oferit copiilor, a venit și rândul adulților să meargă la școală’. În afară de Zalău, sunt programate sesiuni în mai multe orașe din țară, astfel încât să ajungem la cât mai mulți oameni. Acesta este un nou pas pentru a oferi clienților noștri suport 360 în activitatea lor economică. Știm că un client bine informat va lua decizii financiare avizate ce se vor concretiza într-un viitor economic solid; vrem să fim alături de ei în acest proces, oferindu-le asistența necesară”, a declarat și Gabriel Oprea, Director sucursala Zalău a OTP Bank România.

 

Seria de cursuri răspunde unei nevoi stringente a societății actuale. România figurează pe unul dintre ultimele locuri în Europa în ceea ce privește nivelul de educație financiară, din vocabularul economic al adulților lipsind, uneori, noțiuni de bază. Programul se adresează, în egală măsură, atât celor neinițiați, cât și celor avizați, care doresc să aibă un comportament conștient și responsabil în domeniul financiar. Proiectul își propune să le ofere cunoștințele, instrumentele și încrederea necesare pentru atingerea sau menținerea siguranței financiare.

 

Fundaţia Dreptul la Educaţie susţine şi promovează dezvoltarea aptitudinilor financiare, economice şi manageriale în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani şi oferă tinerilor instrumente psihologice pentru planificarea conştientă a carierei. Toate modulele de educaţie economico-financiară urmăresc însuşirea abecedarului financiar pe baza metodologiei Edutainment, într-un limbaj adecvat vârstei tinerilor.

 

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.

 

OTP Bank este a 9-a cea mai sigură bancă din Europa Centrală și de Est în 2017, conform Global Finance. OTP Group oferă servicii financiare universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 14,5 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de peste 1400 de unităţi, ATM-uri şi canale electronice.

 

Pentru informaţii suplimentare:

 

Csilla Farkas

Specialist PR și Comunicare

OTP Bank România

Phone: +4031 308 55 23; FAX: +4031 308 55 15
E-mail: csilla.farkas@otpbank.ro 

www.otpbank.ro