x

ACTUALIZAREA ONLINE A DATELOR
Pentru clienții OTP Bank

Pentru actualizarea datelor personale sau a datelor companiei şi ale reprezentanţilor legali/convenţionali

Click aici

255 de elevi din Panciu au participat la cursurile de educație financiară și orientare în carieră susținute de către Fundația Dreptul la Educație

  • Fundația Dreptul la Educație a revenit pentru al patrulea an consecutiv în județul Vrancea;
  • 255 de elevi de şcoală generală şi liceu au participat la cursurile de educație financiară și orientare în carieră susținute de trainerii Fundației Dreptul la Educație.

 

 

Panciu, 31 mai 2018 – Fundația Dreptul la Educație a revenit cu noi module de educație financiară și orientare în carieră pentru elevii din Panciu. În perioada 21-24 mai, 255 de elevi ai Liceului Teoretic „Ioan Slavici” au participat la cursurile de educație financiară și la cursurile de orientare în carieră susținute de trainerii Fundației Dreptul la Educație.

 

Metodologia de învăţare folosită de trainerii Fundației în cadrul cursurilor se numește Edutainment – metodă care se bazează pe interacţiune, promovând un mediu interactiv și  motivant pentru tineri - iar conținutul cursurilor este adaptat vâstei lor.

 

Scopul modulelor constă în însușirea de către elevi a unor noțiuni financiare de bază, precum și în dezvoltarea unor abilități necesare pentru o bună integrare pe piața muncii.

 

Elevii din Panciu au învățat despre valoarea produselor, sistemul financiar și agenții economici, care sunt instrumentele financiare existente pe piață, ce presupune exact siguranța financiară și ieșirea din zona de confort, precum și planificarea financiară, respectiv gestionarea bugetelor personale. De asemenea, aceștia au participat la activități practice, precum dezvoltarea unor strategii financiare și de investiții, construirea și analiza profilului financiar personal.

 

În cadrul cursurilor de orientare în carieră, trainerii au avut ca obiectiv asistarea elevilor de clasa a VIII-a în a se cunoaște mai bine pe sine, în a identifica mai ușor ce profesie li s-ar potrivi cel mai bine, luând în considerare mai multe criterii importante, precum: temperament, personalitate, nevoi de la locul de muncă, precum și, desigur, interese și pasiuni personale.

 

Copiii de la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu au fost încântați de cursurile susținute de trainerii fundației:

A fost cea mai utilă, educativă, frumoasă și distractivă activitate. Am întâlnit oameni super și am învățat lucruri care nu se învață la școală. Mulțumesc!

Sugestia mea este ca acest training să fie făcut în cât mai multe școli, deoarece este interesant și ne ajută să înțelegem ce este educația financiară în adevăratul sens al cuvântului.”

 

Până acum, Fundația Dreptul la Educație a susținut: în anul 2015, 4 sesiuni de training la Colegiul Național „Unirea”; în 2016, 24 de sesiuni de training de orientare în carieră la Colegiul Economic „Mihail Kogălniceanu” și la Liceul Pedagogic „Spiru Haret”; în 2017, 47 de sesiuni de training dintre care 24 de sesiuni de orientare în carieră și 23 de educație financiară în cadrul a trei instituții școlare - Liceul Pedagogic „Spiru Haret”, Colegiul Național ”Alexandru Ioan Cuza” din Focșani și Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu.

 

Numai anul acesta, șapte traineri ai Fundației au susținut la Liceul Teoretic „Ioan Slavici” din Panciu 19 sesiuni de training de educație financiară și 6 sesiuni de training de orientare în carieră.

 

Activitatea Fundației Dreptul la Educație este una dintre prioritățile OTP Bank România, iar implementarea modulelor de educație financiară în tot mai multe localități din țară este o continuare a promisiunii de susținere a tinerilor noii generații, asumată de noi. În contextul actual, în care România se află pe unul dintre ultimele locuri din Europa în ceea ce privește educația financiară, este important să modelăm viitorilor adulți un comportament financiar responsabil. Nevoia este foarte mare, de aceea în octombrie am deschis în București OK Center, un centru de educație financiară unde așteptăm copiii, dar și adulții care doresc să își actualizeze aptitudinile financiare”, a declarat László Diósi – CEO, OTP Bank România şi Președinte al Fundației „Dreptul la Educație”.

 

De patru ani, trainerii Fundației revin regulat în Vrancea; astfel au vizitat 5 licee instruind un număr de aproximativ 1000 de elevi. Sunt unul dintre susținătorii generațiilor ce urmează și mă interesează direc modul lor de dezvoltare și felul în care percep mediul economic și social, de aceea, de fiecare dată când vine vorba de îndrumarea tinerilor sunt primul care spune go for it!’. Iată că și în acest an susțin Fundația în demersurile sale și mă bucur în același timp de prezența trainerilor în județul Vrancea. Am stabilit un record, mergând la Liceul Ioan Slavici din Panciu cu întreaga echipa de trainineri a Fundației și oferind astfel cursuri pentru peste 250 de elevi ai școlii” a declarat și Răzvan Anghene, Director sucursală Focșani a OTP Bank România.

 

Fundaţia Dreptul la Educaţie susţine şi promovează dezvoltarea aptitudinilor financiare, economice şi manageriale în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani şi oferă tinerilor instrumente psihologice pentru planificarea conştientă a carierei. Toate modulele de educaţie economico-financiară urmăresc însuşirea abecedarului financiar pe baza metodologiei Edutainment, într-un limbaj adecvat vârstei tinerilor.

 

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.

 

OTP Bank este a 9-a cea mai sigură bancă din Europa Centrală și de Est în 2017, conform Global Finance. OTP Group oferă servicii universale de înaltă calitate pentru aproximativ 15 milioane de clienți în 9 țări, printr-o rețea de aproximativ 1.400 de unități, rețea de ATM-uri și servicii electronice avansate. OTP Bank este cel mai mare furnizor de servicii financiare în Ungaria și un jucător foarte important pe piața financiară din Europa Centrală și de Est.

 

Pentru informaţii suplimentare:

Csilla Farkas

Specialist PR și Comunicare

OTP Bank România

Phone: +4031 308 55 23; FAX: +4031 308 55 15
E-mail: csilla.farkas@otpbank.ro 

www.otpbank.ro