close

Vă atragem atenția asupra creșterii tentativelor de fraudă prin metoda spoofing, prin care atacatorii apelează potențiale victime de pe un număr de telefon care pare a fi al băncii și se prezintă drept angajați ai instituțiilor financiare. Vă recomandăm să fiți vigilenți și să nu comunicați nimănui date confidențiale precum credențialele de acces la contul bancar (IB) sau datele de securitate aferente cardului bancar.

Plăți fără token prin noul OTPdirekt

Pentru ce este utilă opțiunea Beneficiari de încredere din noul OTPdirekt?

Ca să nu mai utilizezi dispozitivul token atunci când autorizezi plăți prin OTPdirekt desktop sau prin aplicația SmartBank. Tot ce trebuie să faci este să înregistrezi întâi beneficiarul plății prin opțiunea Beneficiari de încredere din meniul Operațiuni

Ulterior vei iniția plăți în lei sau valută către beneficiarul înregistrat în prealabil prin intermediul acestei opțiuni fără a mai autoriza transferul prin dispozitivul token. Este suficient să apeși butonul Confirmă după introducerea detaliilor de plată. 

Opțiunea este disponibilă tuturor utilizatorilor serviciului OTPdirekt persoane fizice sau juridice.

Cum înregistrezi un beneficiar de încredere în OTPdirekt?

  • Pasul 1: Te loghezi în OTPdirekt desktop (pentru calculator) și accesezi Beneficiari de încredere din meniul Operațiuni.

  • Pasul 2: Selectezi valuta plății pentru care dorești să înregistrezi beneficiarul și apeși butonul Beneficiar de încredere nou.

  • Pasul 3: Introduci detaliile beneficiarului pentru care dorești să nu mai utilizezi codul token (nume, cont IBAN, suma maximă pentru care nu ți se va solicita cod generat de token atunci când efectuezi plata). Apeși butonul Continuă.

  • Pasul 4: O singura dată vei confirma înregistrarea beneficiarului de încredere prin codul generat de token SMS sau fizic urmând instrucțiunile din ecran. Poți înregistra oricât de mulți beneficiari dorești reluând procesul. 

  • Pasul 5: După ce ai înregistrat beneficiarul poți iniția plăți prin meniurile aferente din OTPdirekt (ex: Plăți în LEI sau Plată în valută) și poți efectua operațiuni către beneficiarul înregistrat fără a mai fi necesar codul generat de token. Apeși doar butonul Confirmă după ce introduci detaliile. 

Ai nevoie de ajutor?
Poți consulta oricând ghidul cu instrucțiuni detaliate.