close

Vă atragem atenția asupra creșterii tentativelor de fraudă prin metoda spoofing, prin care atacatorii apelează potențiale victime de pe un număr de telefon care pare a fi al băncii și se prezintă drept angajați ai instituțiilor financiare. Vă recomandăm să fiți vigilenți și să nu comunicați nimănui date confidențiale precum credențialele de acces la contul bancar (IB) sau datele de securitate aferente cardului bancar.

Cash Pooling Intrabancar

Cash Pooling Intrabancar constă în administrarea comună a lichidităţilor din conturile bancare deschise la OTP Bank în diferite valute, pentru companii din acelaşi grup de firme.

Transferuri sweeping și/sau topping

Funcţionalitate “zero balance” sau “target balance”

Calcul și bonificare automatã a dobânzii între companii

Care sunt avantajele produslui Cash Pooling Intrabancar?

 • Eficienţă sporită prin gestionarea automatã a lichidităţilor la nivelul întregului grup de companii; 

 • Între conturile incluse in Cash Pooling se pot realiza următoarele operaţiuni: 

  1. Transferuri sweeping: transferuri din conturile secundare cãtre contul principal astfel încât la finalul zilei/în timpul zilei conturile secundare rămân cu sold zero (zero balance) sau cu un sold stabilit contractual (target balance);
  2. Transferuri topping: transferuri din contul principal către conturile secundare astfel încât soldul acestora sa ajungã la zero/la suma din ziua anterioară;
  3. Consolidarea soldurilor: conturile din structurã pot folosi sumele disponibile în celelalte conturi. Consolidarea soldurilor se realizeazã pentru conturile în RON și oferã flexibilitate în realizarea operaţiunilor curente; 
  4. Concentrarea lichidităţilor pentru conturi deschise în diferite valute: soldurile conturilor în diferite valute sunt convertite in RON, astfel simplificând concentrarea fondurilor.
 • În plus, prin intermediul contului principal se poate accesa un produs de creditare (overdraft) sau sumele disponibile se pot plasa în depozite overnight automate.

 • Banca poate calcula și bonifica dobânda în funcţie de un indicator economic stabilit contractual sau în funcţie de dobânda plãtitã pentru overdraft sau primitã pentru un depozit overnight.

Cum se obține serviciul Cash Pooling Intrabancar?

Vizitați-ne

Vă așteptăm în sucursala OTP Bank
și vom alege varianta potrivită.

Sucursale și ATM-uri

Prin telefon

Solicitați informații apelând serviciul HelpDesk la numărul de telefon
(+4) 021 308 57 10.

Apelare HelpDesk

Produse similare recomandate

Cont curent și operațiuni

Deschideți un cont curent și bucurați-vă de avantajele OTP Bank.

Vreau detalii

Cash Sweeping - Standing Order

Timp economisit, eficiență sporită.

Vreau detalii