Serviciul 3DSecure

close

În perioada 23 noiembrie 2020 – 31 decembrie 2020, programul de lucru al tuturor unităților OTP Bank va fi de luni până vineri, între 10:00 și 17:00. Află mai multe.

Serviciul 3DSecure

Când ai o afacere este esențial să îți administrezi timpul astfel încât să te concentrezi pe toate aspectele importante. Cumpărăturile sunt la un click distanță, iar ofertele sunt mai aproape ca niciodată când știi că este mult mai sigur să plătești cu cardul pe internet simplu și rapid.

Îmbunătăţim permanent securitatea plăţilor cu cardul pe internet (E-Commerce). Astfel, tehnologia 3D Secure îți garantează siguranța plăților efectuate online prin noi metode de autentificare. Eliberează-te de grija achitării ramburs și bucură-te doar de împlinirea dorințelor tale.

Securitate și confort sporit în momentul efectuării tranzacțiilor în mediul virtual

Pătrunderea pe o piață extinsă de comercianți, utilizatori de calitate ai 3D Secure

Te vei bucura de acest serviciu fără costuri suplimentare

Ce reprezintă tehnologia 3D Secure?

 • Un standard de autentificare dezvoltat de Organizațiile Internaționale de Carduri VISA și Mastercard care permite efectuarea tranzacțiilor cu cardul pe internet (E-Commerce) în condiții de strictă securitate, asigurând protecția deținătorilor în momentul autentificării;

 • Sistemul de comerț electronic securizat este implementat pe site-urile comercianților sub denumirea de „Mastercard Identity Check” pentru cardurile de tip Mastercard și „Verified by VISA” pentru cardurile VISA, și se pot identifica prin intermediul siglelor;

  Imaginea a fost ștearsă.                Imaginea a fost ștearsă.

 • Existența unei piețe extinse de comercianți, utilizatori de calitate ai tehnologiei 3D Secure;

 • Serviciul 3D Secure este oferit fără costuri suplimentare, toate cardurile emise de OTP Bank România fiind  înrolate automat de către bancă în acest sistem.

Cum funcționează?

 • Tehnologia 3D Secure a fost îmbunătățită prin noi prevederi legislative prin intermediul cărora tu ai parte de o siguranță sporită pentru tranzacțiile efectuate pe internet atunci când utilizezi cardurile emise de OTP Bank România.

  Astfel, cu ajutorul aplicației SmartBank acum poți autoriza plățile online efectuate prin cardurile OTP Bank, mult mai sigur și rapid, utilizând autentificarea biometrică (amprenta digitală sau recunoașterea facială) disponibilă pe telefonul tău mobil. 

 • Accesează gratuit aplicația mobilă SmartBank de pe telefonul tău în funcție de sistemul de operare folosit:

  Android
  iOS

 • Înrolează cardul OTP Bank în aplicația mobilă SmartBank, din meniul OTPcards biometrics utilizând ultimele 10 cifre din numărul de card și ultimele 6 cifre din CNP-ul tău. Confirmă înrolarea cardului printr-un cod de verificare primit pe numărul de telefon mobil comunicat anterior  băncii și FELICITĂRI! Acum poți să autorizezi plăți online efectuate cu cardul înrolat de pe telefonul tău mobil prin autentificare biometrică;

 • După înrolarea cardului OTP Bank în aplicația mobilă SmartBank, meniul OTPcards biometrics, toate plățile online efectuate cu cardul pe site-urile comercianților înrolați în sistemul 3D Secure, se vor desfășura astfel:
                 -    Alegi produsul dorit, finalizezi comanda și efectuezi plata cu cardul prin introducerea datelor acestuia (număr card, data expirării, codul CVV/CVC); 
                 -    Vei primi pe telefonul tău mobil pe care este instalată aplicația mobilă SmartBank o notificare de tip “push”, care te va direcționa către ecranul cu datele tranzacției (sumă, valută, denumirea comerciantului) pentru a putea aproba plata online prin autentificarea biometrică stabilită pe telefonul tău; 
                 -    Dacă te-ai răzgândit sau nu recunoști plata, o poți respinge din cadrul aceluiași ecran;
                 -    În cazul în care dorești dezactivarea acestei opțiuni de autentificare biometrică pentru plățile online efectuate cu cardul OTP Bank, poți șterge cardul înrolat din aplicația mobilă SmartBank, din meniul OTPcards biometrics, opțiunea Inactivare.
   

Convinge-te cât este de simplu!

Accesează tutorialul de mai jos și află cum poți autoriza plățile online cu cardul OTP Bank de pe telefonul tău mobil: 


În cazul în care nu vei dori să autorizezi plățile online prin autentificare biometrică, autorizarea plății se poate face ca şi până acum, utilizând parola dinamică 3D Secure. La fiecare plată online efectuată, primești gratuit, prin SMS o parolă dinamică, unică, la numărul de telefon mobil comunicat băncii, pe care trebuie să o introduci în pagina de plată a comerciantului. 

Pentru a te bucura de confortul plăților securizate prin intermediul serviciului 3D Secure, te rugăm să te asiguri că numărul de telefon mobil comunicat băncii este corect și actual (dacă este necesar, actualizarea acestuia poate fi efectuată la oricare sucursală OTP Bank sau apelând 0213085711).

Consultă aici Termenii și Condițiile specifice pentru utilizarea serviciului 3D Secure.

Produse similare recomandate

Carduri de debit în EUR și RON VISA Business

Libertate de mișcare pentru tine, dar control deplin asupra cheltuielilor.

Vreau detalii

Card de credit VISA Business Silver

Cardul care te ajută să îți construiești afacerea așa cum îți dorești.

Vreau detalii