OTP Bank susține companiile care au nevoie de ajutor economic și participă în Programul de sprijin al Guvernului pentru mediul antreprenorial - IMM Invest

OTP Bank susține companiile care au nevoie de ajutor economic și participă în Programul de sprijin al Guvernului pentru mediul antreprenorial - IMM Invest

OTP Bank anunță că, pentru a veni în sprijinul IMM-urilor care se confruntă cu dificultăți economice și deficit de lichidități ca efect al pandemiei COVID-19, a acționat prompt și a făcut toate demersurile necesare pentru a se alătura Convenției de Garantare și Plată a Granturilor și pentru a avea un rol activ în Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii – IMM INVEST ROMANIA.

Înțelegem urgența și necesitatea de a fi alături de antreprenorii români, în mod special, în acest context extrem de dificil generat de pandemia de COVID-19. Vrem ca, împreună cu ei și ceilalți jucători din sistemul bancar, să repornim rapid economia românească, să dăm un restart motoarelor și un imbold afacerilor care au nevoie de sprijinul nostru. Dorim să ne alăturăm programului guvernamental IMM Invest și îl considerăm salvator pentru firmele aflate în dificultate intrucât atât  dobânda, cât și comisionul de garantare și risc sunt suportate integral din bugetul de stat în cadrul unei scheme de ajutor de stat/minimis”, a declarat Alexandru Neagu, director pentru IMM-uri în cadrul OTP Bank.

IMM-urile din România care doresc să aplice pentru credite acordate în cadrul Programului IMM Invest trebuie să se înscrie online începând de vineri, 17 aprilie, ora 10:00, pe portalul IMM Invest, și să aleagă o bancă cu care să colaboreze. Ulterior transmiterii solicitării, FNGCIMM va transmite băncii selectate de client documentele înregistrate de acesta în cadrul platformei, precum și acordul de principiu privind eligibilitatea beneficiarului aplicant. În continuare, intervine contribuția băncii astfel încât ajutorul de la stat să fie bine folosit, în interesul afacerilor și al economiei românești.
 

Despre OTP Bank România

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare. Banca ocupă locul 9 după active în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018. 

OTP Group aniversează anul acesta 70 de ani de activitate, în timp ce subsidiara din România marchează 15 ani de prezență de piața locală. Până astăzi, OTP Group a devenit un jucător dominant pe piața Europei Centrale și de Est și este considerat un grup bancar important chiar și la scară europeană. Comunitatea de aproximativ 36 de mii de angajați deservește zilnic peste 18,5 milioane de clienți din 12 țări.