OTP Bank România se alătură programului Femeia Manager 2022-2027

OTP Bank România anunță alăturarea în programul guvernamental Femeia Manager 2022-2027, implementat prin Ministerul  Antreprenoriatului și Turismului. Programul prevede acordarea unui ajutor financiar nerambursabil din partea statului în limita maximă a 200.000 lei, suma care poate reprezentă maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului. 

IMM-urile vor putea obține fonduri nerambursabile de maximum 200.000 lei în cadrul acestui program, principalul criteriu de eligibilitate fiind ca cel puţin unul dintre asociaţi să fie femeie şi să deţină cel puţin 50% din părţile sociale/acțiuni ale societăţii.

După ce proiectul este evaluat și selectat pentru finanțarea de stat, OTP Bank România propune aplicanților posibilitatea de a solicita o finanțare punte de 100% din ajutorul financiar nerambursabil, care poate fi garantat în procent de până la 80% din valoarea creditului de către FNGCIMM/alte fonduri de garantare, dupa caz. 

„Mă bucură faptul că mediul de afaceri local a avansat vizibil în ceea ce privește diversitatea de gen și ponderea femeilor antreprenor. În prezent, aproximativ 40% dintre acționarii firmelor locale sunt femei. Mai avem însă un drum lung de parcurs în direcția promovării femeilor în funcții de conducere. Pentru OTP Bank acest aspect este foarte important, motiv pentru care am derulat numeroase inițiative de combatere a stereotipurilor de gen, cum a fost programul de mentorat GirlPower. Astfel, decizia de a ne alătura programului Femeia Manager, care se aliniază perfect valorilor OTP Bank, a venit firesc. Prin intermediul acestui parteneriat, ne dorim să participăm activ la dezvoltarea companiilor mici și mijlocii și să susținem evoluția mediul antreprenorial feminin în România”, a declarat Roxana Hidan, Director General Adjunct Diviza Afaceri, OTP Bank România.

Bugetul estimat pentru perioada 2022-2027 este de 1.000.000.000 lei. Până la finalul anului se estimează un număr de 785 de companii beneficiare. 

Detalii despre produsele OTP Bank România pot fi consultate aici

Despre OTP Bank 

OTP Bank România este subsidiara OTP Group, o bancă universală cu o prezență foarte bună în Europa Centrală și de Est, care oferă soluții financiare complete, fiind activă atât în segmentul retail, cât și corporate. Din 2019, OTP Bank trece printr-un amplu proces de transformare, prin care își propune să crească semnificativ pe segmentele de business și, de asemenea, să creeze o experiență mai bună pentru clienți. Având o echipă în continuă creștere, care îmbrățișează schimbarea și își valorifică potențialul, OTP Bank România construiește o cultură a încrederii la fiecare nivel al organizației. Banca ocupă locul 9, după active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, potrivit ultimelor date BNR. În România, membrii Grupului OTP sunt: OTP Bank România, OTP Consulting, OTP Leasing, OTP Asset Management, OTP Factoring, OTP Advisors și Fundația OTP Bank România.

Pentru informații suplimentare:
Echipa de Comunicare 
OTP Bank Romania, www.otpbank.ro 
E-mail: comunicare@otpbank.ro