Dreptul la educație

close

Află mai multe informații despre resetarea parolei în noul OTPdirekt. Descarcă ghidul sau vezi tutorialul

Dreptul la educație

Despre Fundația Dreptul la Educație

Fundația Dreptul la Educație susține și promovează educația financiară a elevilor de gimnaziu și liceu, dar și a adulților prin programul OK Center Fitness Financiar. Aceasta este susținută atât de către OTP Group și subsidiara locală, OTP Bank România, cât și de către Fundația grupului, OTP Fáy András, din Ungaria.

Misiunea Fundației este de a crește constant numărul de participanți la programele noastre prin dezvoltarea de programe de educație financiară în funcție de nevoile participanților. Fundația dorește o cooperare și colaborare eficientă cu stakeholderii și aspiră către formarea unei comunități interesate de educație financiară.

Valorile Fundației sunt simplitatea, încrederea, onestitatea, accesibilitatea, responsabilitatea, deschiderea, calitatea și are o echipă pasionată.

OK Center este un brand educațional de succes, susținut pe plan european de către Fundația OTP Fáy András și implementat în România de către Fundația Dreptul la Educație. OK Center România este un spațiu în jurul căruia Fundația Dreptul la Educație formează comunități interesate de educație financiară, pe de-o parte, și comunități pasionate de educație, pe de altă parte. 

„Tinerii au nevoie să învețe care este valoarea banilor și modul în care resursele financiare lucrează în sprijinul lor. Contextul economic și studiile recente relevă un nivel de educație financiară sub medie, în România, ceea ce validează necesitatea dezvoltării educației financiare a noii generații. Este o misiune pe care avem datoria să ne-o asumăm cu toții.”

László Diósi – Președinte al Fundației „Dreptul la Educație”

Despre cursurile Fundației Dreptul la Educație:

Trainerii Fundației creează în sala de training un mediu încurajator, motivant, care folosește tehnologie modernă. Succesul acestui program este asigurat de metoda de predare interactivă – edutainment. Se dezvoltă, astfel, o comunitate creativă și educațională, iar publicul are acces la cunoștințe și experți competenți care participă la program.

Educație financiară pentru elevi

Programul de educație financiară pentru elevi este motivul pentru care Fundația Dreptul la Educație a luat ființă.  Încă din 2014, trainerii Fundației implementează în toată țara cursuri dedicate elevilor de gimnaziu și liceu.

Fiecare clasă în parte, de la clasa a 5-a până la clasa a 12-a, beneficiază de cursuri de educație financiară, adaptate nevoilor și nivelului de înțelegere al elevilor. Cursurile sunt interactive, se bazează pe metoda de predare non-formală EDUTAINMENT, iar elevii lucrează cel mai adesea în echipe.


Orientare în carieră

Cursurile de orientare în carieră pentru elevii de gimnaziu și liceu sunt structurate în module de training a câte 3 zile pentru ciclul gimnazial și în module a câte 4 zile pentru ciclul liceal. Obiectivul acestui curs este de a-i asista pe participanți în identificarea aptitudinilor și punctelor forte, precum și prezentarea oportunităților pe piața muncii.

Cursul a fost dezvoltat în urma proiectului Erasmus+ „Career Programme – Going beyond borders” implementat împreună cu partenerii noștri Fundația OTP Fáy András.

OK Center Fitness Financiar

În octombrie 2018 a fost lansat oficial programul de educație financiară OK Center Fitness Financiar, menit să completeze portofoliul de cursuri al Fundației. Prin acesta transmitem un volum minim de informații teoretice pe baza cărora participanții, prin exercițiu, perseverență și răbdare, să poată deprinde o atitudine responsabilă în ceea ce privește gestionarea resurselor financiare proprii.

Programul cuprinde exerciții, teme pentru acasă și studii de caz, astfel încât participanții să poată dobândi şi pune în practică, în timp, comportamente responsabile în domeniul financiar.

Înainte de debutul programului, participanții sunt rugați să completeze un chestionar care ne ajută să cunoaștem profilul cursanților, oferindu-ne, totodată, posibilitatea de a adapta și structura tematica în funcție de nevoile de pregătire specifice.

Cum puteți beneficia de cursurile Fundației Dreptul la Educație?

Vizitaţi website-ul: www.okcenter.ro. Aici puteți citi toate informațiile necesare despre programele Fundației și puteți urmări toate noutățile.

Ne găsiți și pe rețelele de socializare Facebook (https://www.facebook.com/OKCenterRomania/)  și Instagram (https://www.instagram.com/okcenterromania/) și ne puteți contacta oricând la adresele de e-mail de mai jos.

Pentru programele de educație financiară și orientare în carieră pentru elevi vă așteptăm să ne scrieți la adresa cursuri@okcenter.ro

Pentru programul OK Center Fitness Financiar vă invităm să ne scrieți la adresa contact@okcenter.ro

Pentru mai multe informații despre centrul educational -  OK Center România ne puteți contacta la open@okcenter.ro