close

Vă atragem atenția asupra creșterii tentativelor de fraudă prin metoda spoofing, prin care atacatorii apelează potențiale victime de pe un număr de telefon care pare a fi al băncii și se prezintă drept angajați ai instituțiilor financiare. Vă recomandăm să fiți vigilenți și să nu comunicați nimănui date confidențiale precum credențialele de acces la contul bancar (IB) sau datele de securitate aferente cardului bancar.

Cardul tău OTP Bank îți aduce beneficii

Air Claim te ajută să obții până la 600€ despăgubire pentru călătoriile cu avionul cu discount 100%.

Pentru a beneficia de discount 100% se aplică codul unic de reducere OTPBANKCLAIM, astfel este necesar să se completeze formularul dedicat clienților OTP Bank, disponibil aici.

 

Principalele scenarii pentru care poți obține despăgubire pentru călătoriile cu avionul sunt:

Poți să primești această despăgubire în cazul în care ora de decolare a zborului tău a fost despășita cu minim 3 ore. De la această regulă fac excepție situațiile care nu țin de controlul companiei aeriene, cum ar fi: condițiile meteo nefavorabile, probleme ale turnului de control și altele. Insă, atunci când aeronava are probleme de ordin tehnic sau când există probleme de management intern al companiei ce operează zborul, aceasta din urmă este obligată să ofere pasagerilor o despăgubire de până la 600 de euro. Valoarea exactă a compensației se stabilește în funcție de distanța în km până la destinație.

În cazul în care zborul tău a fost anulat din vina companiei aeriene, aceasta îți poate plăti o compensație. De la această regulă fac excepție circumstanțele extraordinare, care nu țin de controlul companiei aeriene. Iar dacă operatorul înștiințează călătorii cu minim 14 zile înainte de data programată ca zborul va fi anulat, operatorul nu are obligația să le plătească acestora vreo compensație.

Se întâmplă foarte des ca un operator aerian să aibă o întârziere pe primul segment de zbor care să afecteze o escală. Dacă ești în această situație, atunci compania aeriană este obligată să te despăgubească, chiar dacă întârzierea nu a fost mai mare de 3 ore, așa cum este stipulat în majoritatea regulamentelor de transport aerian. Spre exemplu, dacă o întârziere de 30 de minute provoacă pierderea unei conexiuni, atunci călătorii sunt îndreptățiți la compensație.

Statistic vorbind, toate companiile aeriene vând cu aproximativ 5% mai multe bilete față de scaunele disponibile în avion. Din acest motiv, același loc ajunge să fie vândut mai multor pasageri și așa se creează situația de tip overbooking, urmată de refuzul îmbaracării. Dacă te-ai regăsit în această situație neplăcută, atunci ești eligibil la o compensație de până la 600 de euro.

Oferta Air Claim este valabilă în perioada 18.04.2022-15.03.2023 și cuprinde toate cardurile de debit sau credit emise de OTP Bank.

Campania este supusă unor termene și condiții, consultă Regulamentul Campaniei.