Costuri pentru credit ipotecar

Credit ipotecar cu premii lunare

Obține un Credit Ipotecar în perioada 30.07 – 21.10.2021 și câștigă unul din premiile în bani, prin tragere la sorți:

 

3 x Premiu 5.000 EUR
          (net, echivalent Lei)     

9 x Premiu 1.000 EUR
          (net, echivalent Lei)     

 

Consultă Regulamentul Campaniei Credit Ipotecar cu premii “Să ne ții minte”
 

 • poți împrumuta între 1.000 și 200.000 Euro (echivalent în Lei)

 • avans minim solicitat începând de la 15%

 • gamă largă de venituri acceptate

 • aprobare rapidă

 • poți aduce până la 3 codebitori

 • poți solicita refinanțarea unui alt credit ipotecar pe care îl ai la altă bancă

Vreau credit

Calculează-ți rata lunară!

lei
de la 4500 până la 985000 lei
luni
de la 6 până la 360 luni

Kalkuláció eredménye

Rata lunară
0lei
Valoare împrumut
0lei
Suma totală rambursată
0lei
Dobândă
0%
DAE
0%
Perioadă rambursare
0luni


Acurateţea datelor acestui calculator şi aplicabilitatea lui în cazul tău particular nu sunt garantate. Pentru obţinerea unor informaţii exacte, vino în orice unitate OTP Bank sau sună-ne la 021 308 00 89 pentru un calcul personalizat.

 

Contactează-ne la 021 308 00 89
sau completează formularul şi vei fi contactat în legătură cu creditul tău.

*câmpuri obligatorii
Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing și profilare în acest scop de către Bancă
Sunt de acord cu prelucrarea datelor personale în scop de marketing și profilare în acest scop de către terți parteneri ai Băncii

Costuri

 

Poți alege între dobandă variabilă sau dobândă fixă în primii 5 ani și ulterior variabilă.

Dobânda variabilă
Rata dobânzii pe an este între 3,95% și 4,65% (alcătuită din indicele IRCC și marjă fixă între 2,7% si 3,4%) dacă alegi să încasezi venitul în contul tău la OTP Bank.

Dobânda fixă în primii 5 ani și ulterior variabilă
Rata dobânzii pe an este între 4,99% si 5,69 fixă în primii 5 ani, ulterior variabilă (alcătuită din IRCC + marjă fixă între 3,74% și 4,44%), dacă alegi să încasezi venitul în contul tău la OTP Bank.

Rata dobânzii se stabilește la acordarea creditului în funcție de valoarea lui. Aceasta va fi cu 0,6 puncte procentuale mai mare dacă alegi să nu încasezi venitul în contul tău la OTP Bank. Poți consulta lista detaliată a dobânzilor aici.

Comisioane

 • comisionul de analiză este de 400 de lei dacă deții Pachetul de cont curent LeZero, sau 800 de lei dacă nu deții pachetul. E perceput doar dacă va fi aprobat creditul;
 • 0% comision lunar de administrare a creditului;
 • 0% comision de rambursare anticipată. 
 • 0 lei comision de deschidere și administrare a unui cont curent dacă deții pachet LeZero; Lista completă de tarife și comisioane o poți consulta aici.

Taxe percepute de terți

 • Costul pentru evaluarea garanţiei de către un evaluator autorizat de ANEVAR, desemnat de către tine.
 • Taxe pentru înscrierea garanțiilor mobiliare la Registrul Național de Publicitate Mobiliară.
 • Costul asigurărilor: asigurarea obligatorie a locuinţelor (PAD), asigurarea facultativă a imobilului ce constituie garanţia creditului şi asigurarea de viață (dacă ai optat pentru aceasta).
 • Onorariile notariale şi taxele aferente înscrierii/reînscrierii/modificării/radierii garanțiilor imobiliare în/din Cartea Funciară.

Tipuri de garanții necesare

Ești cu un pas mai aproape de casa mult visată. Pentru a obține creditul ipotecar de la OTP Bank trebuie prezentate următoarele tipuri de garanții:

 • Ipotecă de rang întâi asupra proprietății prezentate drept garanție; se acceptă temporar și ipotecă de rang subsecvent, numai în situația refinanțării unui alt credit ipotecar, pentru care există ipotecă instituită în favoarea altui creditor;
 • Poliță de asigurare obligatorie (PAD) și poliță de asigurare facultativă a imobilului achiziționat, ambele cesionate în favoarea OTP Bank, încheiate cu orice societate de asigurări autorizată.
 • Prin încheierea poliței de asigurare facultativă a imobilului, Asigurarea Locuinței, cu Groupama Asigurări, beneficiezi atât de Serviciul de Autoconstatare cât și de cel de reparații de Urgență. Detalii pe groupama.ro;
 • Ipotecă mobiliară asupra tuturor soldurilor creditoare ale conturilor curente.
 • Polița de asigurare împotriva riscului de deces din orice cauză (dacă este cazul), al cărei beneficiar desemnat va fi OTP Bank.

Exemple reprezentative credit ipotecar în lei:

 

Exemple reprezentative

Următoarele costuri aplicate de terți nu sunt cunoscute de creditor și, în consecință, nu sunt incluse nici în calculul DAE: taxa de evaluare a proprietății și costurile cu asigurările, onorariile notariale și taxele de intabulare a contractului de vânzare-cumpărare, precum și onorariile de autentificare a contractului de ipotecă, taxa pentru înscrierea ipotecii mobiliare în RNPM. Acestea vor fi percepute conform tarifului practicat de furnizorul serviciilor respective.

Aceste împrumuturi au rată variabilă a dobânzii pe perioada derularii, exprimată în funcţie de indicele bancar de referinţă IRCC. Valoarea indicelui publicată de către organizaţia de reglementare aferentă (BNR) poate fluctua, si astfel, ratele tale lunare vor creşte sau vor scădea. Totodata, fluctuația veniturilor proprii poate conduce la afectarea posibilității de plată.