Serviciul 3D Secure

close

Află mai multe informații despre resetarea parolei în noul OTPdirekt. Descarcă ghidul sau vezi tutorialul

Serviciul 3D Secure

Într-o companie de succes timpul este foarte prețios și trebuie alocat pentru lucrurile ce nu suportă amânări. E mult mai simplă dotarea afacerii cu echipamentele necesare prin cumpărături online, mai ales atunci când plata cu cardul pe internet este ușoară și rapidă.

Îmbunătăţim permanent securitatea plăţilor cu cardul pe internet (E-Commerce). Astfel, tehnologia 3D Secure vă garantează siguranța plăților efectuate online prin noi metode de autentificare.

Securitate și confort sporit în momentul efectuării tranzacțiilor în mediul virtual

Accesarea unei piețe extinse de comercianți, utilizatori de calitate ai 3D Secure

Serviciu oferit fără costuri suplimentare

Ce reprezintă tehnologia 3D Secure?

 • Un standard de autentificare dezvoltat de Organizațiile Internaționale de Carduri VISA și Mastercard care permite efectuarea tranzacțiilor cu cardul pe internet (E-Commerce) în condiții de strictă securitate, asigurând protecția deținătorilor în momentul autentificării;

 • Sistemul de comerț electronic securizat este implementat pe site-urile comercianților sub denumirea de „Mastercard Identity Check” pentru cardurile de tip Mastercard și „Verified by VISA” pentru cardurile VISA, și se pot identifica prin intermediul siglelor;

  Mastercard                visa

 • Existența unei piațe extinse de comercianți, utilizatori de calitate ai tehnologiei 3D Secure;

 • Serviciul 3D Secure este oferit fără costuri suplimentare, toate cardurile emise de OTP Bank România fiind înrolate automat de către bancă în sistem.

Cum funcționează?

 • Tehnologia 3D Secure a fost îmbunătățită prin noi prevederi legislative prin intermediul cărora aveți parte de o siguranță sporită pentru tranzacțiile efectuate pe internet atunci când utilizați cardurile emise de OTP Bank România. Vă punem la dispoziție două modalități prin care puteți autoriza plățile online efectuate cu cardurile emise de OTP Bank prin serviciul 3D Secure:

  1. Autentificarea biometrică (amprenta digitală sau recunoașterea facială).

  Cu ajutorul aplicației SmartBank, disponibilă pe telefonul dumneavoastră mobil, acum puteți autoriza plățile online efectuate prin cardurile OTP Bank, mult mai sigur și rapid.

 • Accesați gratuit aplicația mobilă SmartBank de pe telefonul dumneavoastră în funcție de sistemul de operare folosit, Android sau iOS:

  Android
  iOS

 • Înrolați cardul OTP Bank în aplicația mobilă SmartBank, din meniul OTPcards biometrics utilizând ultimele 10 cifre din numărul de card și ultimele 6 cifre din CNP-ul dumneavoastră. Confirmați înrolarea cardului printr-un cod de verificare primit pe numărul de telefon mobil comunicat anterior la bancă și FELICITĂRI! Acum puteți să autorizați plățile online efectuate cu cardul înrolat de pe telefonul mobil prin autentificare biometrică;

 • După înrolarea cardului OTP Bank în aplicația mobilă SmartBank, meniul OTPcards biometrics, toate plățile online efectuate cu cardul pe site-urile comercianților înrolați în sistemul 3D Secure, se vor desfășura astfel:
                 -    Alegeti produsul dorit, finalizați comanda și efectuați plata cu cardul prin introducerea datelor acestuia (număr card, data expirării, codul CVV/CVC); 
                 -    Veți primi pe telefonul mobil pe care este instalată aplicația mobilă SmartBank o notificare de tip “push”, prin care veți fi direcționat către ecranul cu datele tranzacției (sumă, valută, denumirea comerciantului) pentru a putea aproba plata online prin autentificarea biometrică stabilită pe telefonul dumneavoastră;
                 -    Dacă v-ați răzgândit sau nu recunoașteți plata, o puteți respinge din cadrul aceluiași ecran;
                 -    În cazul în care doriți dezactivarea acestei opțiuni de autentificare biometrică pentru plățile online efectuate cu cardul OTP Bank, puteți șterge cardul înrolat din aplicația mobilă SmartBank, din meniul OTPcards biometrics, opțiunea Inactivare.

Aflați cât este de simplu!

Accesați tutorialul de mai jos și vedeți cum puteți autoriza plățile online cu cardul OTP Bank de pe telefonul dumneavoastră mobil: 

2. Autentificare prin doi factori: parola statica + parola dinamica 3D Secure

 • La prima tranzacție online efectuată cu cardul, în pagina de plată se va solicita introducerea primului factor și anume parola statică, formată din ultimele 6 cifre din CNP-ul dumneavoastră. 
 • Pentru o siguranță sporită este necesară schimbarea parolei statice inițiale, cu o parolă nouă formată din 6 cifre, cunoscută doar de dumneavoastră. Pentru următoarele tranzacții online veți utiliza parolă statică setată în acest pas;
 • În cazul în care ați uitat parola statică setată de dumneavoastră, vă rugăm să apelați Centrul de procesare carduri ROMCARD SA, la numărul 021.402.0029. Parola va fi setată la valoarea initială, adică ultimele 6 cifre din CNP-ul dumneavoastră; 
 • Al doilea factor îl reprezintă parola dinamică 3D Secure, pe care o veți primi la fel ca până acum, prin SMS, la numărul de telefon mobil comunicat băncii și pe care trebuie să o introduceți în pagina de plată a comerciantului. 
   

Accesați tutorialul de mai jos și aflați cum puteți autoriza plățile online cu autentificarea prin doi factori: 

Pentru a vă bucura de confortul plăților securizate prin intermediul serviciului 3D Secure, vă rugăm să vă asigurați că numărul de telefon mobil comunicat băncii este corect și actual (dacă este necesar, actualizarea acestuia poate fi efectuată la oricare sucursală OTP Bank sau online).

Consultați aici Termenii și Condițiile specifice pentru utilizarea serviciului 3D Secure.

Produse similare recomandate

Carduri de debit VISA Business

Plăți rapide și ușoare, simplu de monitorizat.

Vreau detalii

Acceptare carduri

Compania dumneavoastră, în pas cu tehnologia.

Vreau detalii