x

ACTUALIZAREA ONLINE A DATELOR
Pentru clienții OTP Bank

Pentru actualizarea datelor personale sau a datelor companiei şi ale reprezentanţilor legali/convenţionali

Click aici

OTP Group sărbătorește 70 de ani de activitate bancară

OTP Group sărbătorește pe 1 martie 2019, 70 de ani de activitate, în timp ce subsidiara din România marchează 15 ani de prezență pe piața locală.

 

Istoria Grupului a început în 1949, când a intrat în vigoare decretul guvernamental prin care lua ființă predecesorul legal al OTP Bank în Ungaria. De-a lungul ultimelor decenii, banca a rămas lider de piață în sectorul financiar ungar, numele acesteia fiind sinonim cu termenul „bancar” în Ungaria.

 

Până astăzi, OTP Group a devenit un jucător dominant pe piețele din Europa Centrală și de Est, fiind perceput drept un grup bancar important, inclusiv la nivel european. Comunitatea de aproximativ 36 mii de angajați OTP deservește zilnic peste 18,5 milioane de clienți din 9 țări.

 

Dincolo de istoria remarcabilă, banca noastră este, din toate punctele de vedere, un furnizor de servicii financiare cu adevărat actuale. Suntem mândri că avem un impact pozitiv asupra vieților clienților noștri, a activităților și a deciziilor pe care le iau în fiecare zi. Vreau să mulțumesc colegilor noștri din România pentru că fac parte din această comunitate profesională puternică și pentru contribuția lor la construirea a ceea ce este astăzi OTP Group,” a declarat Dr Sándor Csányi, Președinte și CEO al OTP Group.

 

În România, istoria băncii a început în 2004, o data cu achiziția a 99,99% din RoBank. În cei 15 ani de activitate pe piața locală, OTP Bank a dedicat timpul deservirii clienților cu cele mai potrivite servicii și produse, având o evoluție constantă a activelor. În 2014, OTP Bank România a semnat contractul de achiziție a 100% din Millennium Bank România, iar după integrare cota de piață a băncii a ajuns la 2% după active, fiind tot mai aproape de obiectivul setat: să intre în top 10 jucători din piața bancară. OTP Bank a dedicate anul 2017 inovării și digitalizării serviciilor atât pentru clienți, cât și pentru operațiunile interne. În același timp, compania a rămas dedicată planurilor de consolidare a prezenței pe piața românească prin creștere organică sau achiziții noi.

 

În momentul de față, OTP Bank ocupă locul 9 după active în topul jucătorilor bancari din România, cu o cotă de piață de 2,37%, avansând două poziții față de anul precedent.