x

ACTUALIZAREA ONLINE A DATELOR
Pentru clienții OTP Bank

Pentru actualizarea datelor personale sau a datelor companiei şi ale reprezentanţilor legali/convenţionali

Click aici

OTP Bank România şi Fundația Dreptul la Educație: Pensia, economiile şi investiţiile se numără printre principalele preocupări în domeniul financiar ale românilor

 

București, 5 octombrie 2018OTP Bank România și Fundația Dreptul la Educație marchează un an de la deschiderea OK Center, primul centru de educație financiară nonformală din țară. Cu această ocazie, cele două instituții prezintă studiul „Comportamentul financiar al românilor”, în contextul lansării OTP Financial Fitness, un program de educație financiară destinat adulților, marca OTP Bank România și Fundația Dreptul la Educație.

 

Studiul efectuat de OTP Bank România, prin Fundația Dreptul la Educație, pe un eșantion de peste 1.000 de respondenți la nivel național, a vizat comportamentul financiar al acestora, concluziile cercetării reflectând necesitatea unei informări permanente în ceea ce privește educația financiară.

 

Peste 90% dintre cei intervievați susțin că este foarte important să își actualizeze constant cunoștințele financiare pentru o bună gestionare a bugetului personal. Aceștia afirmă că ceea ce îi preocupă cel mai mult legat de finanțele personale sunt nivelul de trai la pensie, economiile și investițiile (51%). Persoanele chestionate afirmă că nu economisesc pentru studiile copiilor sau pentru anii de pensie. De altfel, 46% dintre respondenți spun că nu au fost preocupaţi de planificarea pensiei în ultimii 2 ani.

 

OK Center, primul centru de educație financiară nonformală din România, care și-a deschis porțile în 2017, după o investiție de 600.000 euro, are rolul de a susține și promova un comportament responsabil în planul finanțelor personale. Programele educaționale promovate de OK Center sunt dezvoltate de specialiștii Fundaţiei OTP Fáy András din Ungaria și adaptate local de Fundația Dreptul la Educație – un proiect OTP Bank România.

 

În primul an de activitate, OK Center a găzduit peste 15.000 de persoane, copii și adulți interesați să își actualizeze cunoștințele din domeniul financiar, și nu numai. Cursurile de educație financiară şi de orientare în carieră pentru copii şi adolescenţi, precum și taberele urbane tematice au reprezentat 30% din acțiunile desfășurate la OK Center. Nu au lipsit nici trainingurile, workshop-urile și acțiunile dedicate angajaților OTP Bank România.

 

„Toate activitățile proprii pe care OK Center le-a susținut în ultimul an au fost replicate de către trainerii fundației şi în țară. Am împărtășit spiritul Upgrade Yourself” cu peste 2000 de copii și am colaborat cu 24 de instituții de învățământ pentru implementarea proiectelor. Experienţa educaţională marca OK Center este prezentă la nivel naţional,” a declarat Nora Dobre, Directorul Fundației Dreptul la Educație.

 

OTP Bank România continuă eforturile de responsabilizare și conștientizare a nevoii de creștere a cunoștințelor financiare în România. Așadar, împreună cu Fundația Dreptul la Educație, lansează oficial OTP Financial Fitness, programul de educație financiară destinat adulților. Programul s-a desfășurat ca proiect-pilot în perioada ianuarie - septembrie 2018, timp în care peste 500 de adulți, angajaţi, clienți și parteneri ai băncii au avut ocazia să își îmbunătățească abilitățile de planificare a bugetului, de economisire şi utilizare conștientă a instrumentelor financiare.  

 

OTP Financial Fitness este un program educațional care urmărește să le arate adulților că noțiunile economice pot fi transpuse cu ușurință în viața de zi cu zi, ajutându-i să își gestioneze bugetul lunar și să ia decizii financiare responsabile. Programul se adresează atât persoanelor neinițiate, cât și celor avizate, cu scopul de a le oferi cunoștințele, instrumentele și încrederea necesare pentru o viaţă financiară sănătoasă.

 

„Un comportament financiar responsabil reprezintă cheia unei vieți prospere. Sănătatea economică a populației este strâns legată de gradul de educație financiară, iar acest lucru este responsabilitatea noastră, a sistemului bancar și a instituțiilor financiare din România, împreună cu instituțiile de învățământ. Educarea copiilor este baza pentru stabilitate economică pe termen lung a societății, însă adulții au un aport semnificativ în prezent, prin deciziile lor directe, și în viitor, prin influențarea deciziilor financiare ale copiilor. Lansarea programului pentru adulți este următorul pas în modelarea unui comportament financiar responsabil, pentru un viitor economic stabil.” László Diósi – CEO, OTP Bank România şi Președinte al Fundației Dreptul la Educație

 

Promovarea unor proiecte de educaţie financiară care să aibă un impact pozitiv asupra comportamentului financiar al  beneficiarilor acestora (copii, tineri şi adulţi) reprezintă un obiectiv strategic al OTP Bank România.

 

OTP Bank România, subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare.

 

OTP Bank este a 9-a cea mai sigură bancă din Europa Centrală și de Est în 2017, conform Global Finance. OTP Group oferă servicii universale de înaltă calitate pentru aproximativ 15 milioane de clienți în 9 țări, printr-o rețea de aproximativ 1.400 de unități, rețea de ATM-uri și servicii electronice avansate. OTP Bank este cel mai mare furnizor de servicii financiare în Ungaria și un jucător foarte important pe piața financiară din Europa Centrală și de Est.

 

Fundaţia Dreptul la Educaţie susţine şi promovează dezvoltarea aptitudinilor financiare, economice şi manageriale în rândul elevilor cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani şi oferă tinerilor instrumente psihologice pentru planificarea conştientă a carierei. Toate modulele de educaţie economico-financiară urmăresc însuşirea abecedarului financiar pe baza metodologiei Edutainment, într-un limbaj adecvat vârstei tinerilor.

 

Pentru informații suplimentare:

 

Mihaela Duică

PR Manager

OTP Bank Romania, www.otpbank.ro

E-mail: mihaela.duica@otpbank.ro