close

Felhívjuk a figyelmet a spoofing típusú csalási kísérletek számának növekedésére, amely során a csalók olyan telefonszámról hívják fel a potenciális áldozatokat, amely látszólag a banké, és a hitelintézet munkatársainak adják ki magukat. Kérjük, legyen óvatos, és ne osszon meg senkivel bizalmas információkat, például a bankszámla eléréséhez szükséges belépési adatokat vagy a bankkártya biztonsági adatait.

Token nélküli fizetések az új OTPdirekttel

Mire való a Megbízható kedvezményezettek lehetőség az új OTPdirektben?

Ha nem szeretné továbbra is a token által generált kóddal jóváhagyni a vásárlásait az OTPdirekt honlapon vagy a SmartBank alkalmazásban, akkor csak annyi a dolga, hogy az adott kedvezményezettet elmenti a Tevékenységek menüpontnál a Megbízható kedvezményezettek lehetőségnél.

Ha a későbbiekben lejben vagy devizában akar fizetni, akkor csak ki kell választania a korábban elmentett megbízható kedvezményezettet, és nem lesz szüksége a tokenre a fizetés jóváhagyásánál. Miután megadta a kifizetés részleteit, egyszerűen kattintson a Megerősítés gombra.

Ez a lehetőség az összes OTPdirekt felhasználó számára elérhető,  jogi és magánszemélyek részére egyaránt.

Hogyan regisztrálhat megbízható kedvezményezetteket az OTPdirektben?

  • 1. lépés: Belép az OTPdirekt honlapra (a számítógépén), és kiválasztja a Tevékenységek menüpontnál a Megbízható kedvezményezettek lehetőséget.

  • 2. lépés: Megadja a devizát, amellyel a kedvezményezettet szeretné regisztrálni, és újra a Megbízható kedvezményezett gombra kattint.

  • 3. lépés: Megadja a kedvezményezett további adatait, hogy a jövőben ne kelljen használnia a tokent (név, IBAN kód, legfeljebb mekkora összeg esetén ne legyen szüksége tokenre a fizetésnél).  Majd lépjen a Folytatás gombra.

  • 4. lépés: A kedvezményezett regisztrálását jóvá kell hagynia a token által generált vagy a sms-ben kapott kóddal. Akárhány kedvezményezettet megadhat a fenti lépések segítségével.

  • 5. lépés: Miután lementette a megbízható kedvezményezettet, könnyedén fizethet az OTPdirektben a megfelelő lehetőségeknél (pl. Fizetés lejben vagy Fizetés devizában opcióknál) a token-kód megadása nélkül. Egyszerűen csak a Megerősítés opcióra kell kattintania miután megadta a kifizetés részleteit.

Segítségre van szüksége?
További részleteket talál az itt elérhető útmutatóban.