Jog az oktatáshoz

Jog az oktatáshoz

„A fiataloknak szükségük van arra, hogy megismerjék a pénz értékét és a támogató pénzügyi források működését. A gazdasági kontextus és a friss tanulmányok alapján kijelenthető, hogy Romániában a pénzügyi ismeretek szintje nem éri el az átlagot sem. E tény szükségessé teszi a fiatal generációk pénzügyi ismereteinek bővítését. Ez egy olyan küldetés, amelyet valamennyiünknek vállalnunk kell.”

Diósi László – az „Oktatáshoz való jog” Alapítvány elnöke

Az Oktatáshoz való jog alapítvány a középiskolások pénzügyi ismereteinek fejlesztését támogatja és népszerűsíti. Az alapítványt támogatja az OTP Csoport és annak helyi leányvállalata, az OTP Bank Romania, valamint a csoport magyarországi Fáy András Alapítványa.

Az OK Center sikeres oktatási márka, európai szinten a Fáy András Alapítvány gondozásában, Romániában az Oktatáshoz való jog Alapítvány honosította meg. Az Alapítvány OK Center programjai térítésmentesek és az OTP Fáy András több mint 20 éves kutatásának köszönhetően kialakított módszertanon alapulnak.

Az Alapítvány célja a felelős pénzügyi magatartás elsajátítása, valamint a pénzügyi, gazdasági és vezetői készségek kialakítása és fejlesztése a romániai fiatalok körében.

Bátorító, motiváló, modern technológiát alkalmazó környezet kialakítására törekedtünk, ennek alapjai:

  • tudományos információkon alapuló pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási tantervek;

  • egyedülálló módszertan, amely a nemzetközi szintű gazdasági képzés leghatékonyabb elemeit és eszközeit alkalmazza

  • folyamatosan frissített tartalom, egymásra épülő, egymáshoz kapcsolódó modulokból álló programok fejlesztése;

  • ösztönző közeg, az ismeretek átadásának egyedülálló gyakorlata egyedi és vonzó tapasztalat formájában ösztönző, motiváló, modern technológiát felhasználó környezetben;

  • kiváló képesítésű szakemberek.

A projekt célcsoportjaként elsősorban a középiskolásokat, tanáraikat és szüleiket határoztuk meg, de bevontunk hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő fiatalokat is.

A program sikerét az interaktív oktatási módszer – edutainment – garantálja, valamint a kiegészítő ismeretekkel rendelkező fiatal oktatók. Így létrejön egy kreatív és nevelő hatású közösség, amelyben a „tanulók” közvetlenül hozzáférnek az ismeretekhez és a programban résztvevő kompetens szakértőkkel konzultálnak.

Miért egyedülálló ez a program?

  • Mindegyik tanuló azon a tanfolyamon vesz részt, amelyet speciálisan arra az évfolyamra fejlesztettünk ki, ahová beiratkozott, és amely figyelembe veszi az életkori sajátosságait.

  • Mind a módszertant, mind a tartalmakat folyamatosan adaptáljuk a jelen követelményeihez és a célcsoport igényeihez.

  • A program résztvevői körében végzett elégedettségi vizsgálatok kiváló eredményről tanúskodnak (4,7-es átlag az ötös skálán).

  • Az OK Center által kifejlesztett és alkalmazott módszertan iránt igen nagy az érdeklődés (a hazai és külföldi oktatási intézmények részéről).

Hogyan vehet részt az Alapítványunk ingyenes képzésein?

Látogasson el a www.okcenter.ro weboldalra, ahol információt talál az Alapítvány csapatáról és partnereiről, a legújabb pályaválasztási képzésekről, a befektetési alapokról vagy a középiskolás és 10-14 év közötti gimnáziumi tanulóknak szóló képzésekről. Ugyancsak itt elolvashatja a tanárok és a tanulók beszámolóit is a képzések hangulatáról. A Dreptul la Educaţie Facebook oldalon interaktív játékokkal és a vállalkozói, valamint a pénzügyi-banki szektorról szóló érdekes információkkal, és a képzéseinken, régiós rendezvényeinken készült fényképekkel várjuk.

Iskolák jelentkezését várjuk e-mailben a következő címen: alexandra.sava@okcenter.ro