close

Felhívjuk a figyelmet a spoofing típusú csalási kísérletek számának növekedésére, amely során a csalók olyan telefonszámról hívják fel a potenciális áldozatokat, amely látszólag a banké, és a hitelintézet munkatársainak adják ki magukat. Kérjük, legyen óvatos, és ne osszon meg senkivel bizalmas információkat, például a bankszámla eléréséhez szükséges belépési adatokat vagy a bankkártya biztonsági adatait.

Fenntartható projektek

Fenntartható finanszírozás


Ígéretes fenntartható projektportfólió számára nyújtott finanszírozást az OTP Bank Románia részben önállóan, részben az OTP Magyarországgal közösen nyújtott szindikált hitelek formájában. A fenntartható projektekkel kapcsolatos romániai kitettségünk 2022 végére elérte a 170 millió eurót, és megvalósításuk éves szinten több mint 91 600 tonna szén-dioxid-kibocsátás elkerülését eredményezte. Ez a pozitív hatás 15 nap- és szélenergia-termelésre vonatkozó projekt (összesen 77 MWh kapacitás finanszírozásával), valamint energiahatékony ingatlanok építésének (átlagosan 68-70%-os megtakarítás az energiafelhasználásban) finanszírozásából származik.

 

Források felhasználása

Finanszírozás összege (EUR)

Finanszírozott elkerült kibocsátás (T CO2/év)

Megújuló energiatermelés: napenergia (19 MWh finanszírozott kapacitás)

15 323 339

13 991

Megújuló energiatermelés: szélenergia (58 MWh finanszírozott kapacitás)

39 635 859

69 386

Környezetbarát épületek: irodák

32 487 464

3 592

Környezetbarát épületek: kereksedelmi központ

82 814 087

4 681

Összesen

170 260 749

91 632


  További részletekért olvassa az OTP_Green_Bond_Allocation_Report_2022.pdf (otpgroup.info) és az  OTP_Green_Bond_Impact_Report_2022.pdf (otpgroup.info).

 

From Vis to Biz – támogatjuk a vízióval rendelkező vállalkozókat és a fenntartható vállalkozásokat
 

Az OTP Banknak megvan a bátorsága ahhoz, hogy támogassa a vízióval rendelkező vállalkozókat – erre a következtetésre jutottunk a bank ügyfeleivel folytatott beszélgetéseink után. Ezeknek a találkozásoknak az eredményeként született meg a From Vis to Biz projekt. A sorozat olyan vállalkozók történeteit mutatja be, akik a nulláról indulva fenntartható vállalkozások létrehozásával értek el sikereket. A vállalkozók szemszögéből bemutatott történetek innovatív, színes, lendületes módon kerülnek feldolgozásra.

A nézők megismerhetik a vállalkozások indításának kezdeti pillanatait, a vállalkozók útjába gördülő akadályokat és kihívásokat, a sikereket, valamint a mindent meghatározó víziót.

A teljes sorozat megtekinthető itt.

 


GirlPowerrel küzdünk a sztereotípiák ellen
 

A GirlPower az OTP Bank egyéves mentorprogramja, amely azzal a céllal indult, hogy fiatal nőket ösztönözzön karrierjükkkel és személyes céljaikkal kapcsolatos álmaik megvalósítására, támogassa őket az önbizalomépítésben, valamint a társadalmi korlátok és a kulturális sztereotípiák leküzdésében.

A program mentorai az OTP Bank Románia vezérigazgató-helyettesei, Roxana Hidan és Mara Cristea voltak, akikről bővebben itt olvashat.

Lucia Prisecariu és Ana Vicoveanu a programban való részvétel során a kapcsolatépítés, az információ- és ismeretszerzés mellett egyenként 3000 euró értékű ösztöndíjban is részesültek. Tanúi lehettünk a program két döntősének átalakulásának, akik a közösségi médiában is beszéltek a tapasztalataikról.

A mentorálások során, valamint a közösségi médiában is feldolgozott témák között szerepelt a kiégés veszélye, a munka és a magánélet közötti egyensúly, a karrier iránti szenvedély, a jó értékesítő ismérvei, valamint a kudarctól való félelem leküzdése.

A GirlPower program ugyan véget ért, a nemi sztereotípiák elleni küzdelemmel kapcsolatos küldetésünk folytatódik. 
 

Műanyag hulladékot gyűjtöttünk a Zsil folyóról
 

Október 7-én túrafelszerelésre váltottuk az irodai ruházatot és vízre szálltunk. Az OTP Bank önkéntesei Mara Cristea vezérigazgató-helyettessel, a Stratégiai és Pénzügyi Divízió vezetőjével kiegészülve a Zsil folyón található Ișalnița víztározónál (Dolj megye) gyűltek össze azzal a céllal, hogy műanyag hulladékot halásszanak le a víz felszínéről.

A szervező által biztosított 3 csónak segítségével megvalósított, valamint a folyó partjára is kiterjedő akció részeként közösen gyűjtöttük a vízen lebegő hulladékot, hogy az ne juthasson a Dunába. Az akciót az Ape fără Plastic Egyesülettel közösen bonyolítottuk le.
 

 

 

OTP Charity Tour – segítségnyújtás kerékpározással a Yuppi Tábor gyermekeinek
 

Négy nap alatt 290 kilométert kerékpározott az OTP Charity Tour mintegy 40 résztvevője. A szeptember 22. és 26. között megszervezett esemény az OTP Bank azon törekvéséből született, hogy a kerékpározást, mint környezetbarát közlekedési eszközt népszerűsítve aktívan kapcsolódjon be egy olyan jótékony ügybe, amely beteg egyermekek életére lehet pozitív hatással. A rendezvényt a Yuppi Egyesület szervezte, partnerségben a Master Ski & Bike Club Sportegyesülettel.

A kerékpártúra bevételeit a Yuppi élményterápiás táborainak megszervezésére fordították. A táborok célja, hogy krónikus betegségben szenvedő gyermekeknek és családjaiknak az élményterápia révén nyújtsanak segítséget belső erejük és erőforrásaik újrafelfedezéséhez.

A jótákonysági túrán amatőr és félamatőr kerképárosok, főként az OTP Bank Románia munkatársai vettek részt. Az egy nap alatt megtett legrövidebb távolság 65 kilométer volt, de voltak olyan résztvevők is, akik a teljes 4 napos útvonalat teljesítették, így 290 kilométert tekertek le összesen.

Ez csak az első kiadás volt. Minden okunk megvan arra, hogy továbbra is támogassuk ezt a kezdeményezést. Meggyőződésünk, hogy jövőre sokkal nagyobb számban állunk majd rajthoz.
 

 


Jog az olvasáshoz


A kampány kezdete óta eltelt 5 év folyamán az eredmények minden előzetes várakozást meghaladtak: 167 iskola összesen több mint 101 000 könyvet és bútort kapott, így 32 000-nél is több gyermek részesülhet az olvasás örömében.